自由報料

跳至

首頁

尾頁

大宅

即棄con

博士倫vs 1 day acuvue

應該點揀好呢?
邊隻舒服d呢? 最好平d啦!

請推介!

男爵府

好媽媽勳章

1day要1日幾蚊,我就用開博士倫2星期,1年/24對($450),如果1個月/12對($400)。

珍珠宮

醒目開學勳章 環保接龍勳章

你先去眼鏡店, 話想試戴, 佢地會有得俾你架, 咁你就要睇吓你戴邊款舒服D...因為人人都唔同架.....好似我咁..呢兩隻牌子都唔得, 要戴另一隻牌子...

我戴過長戴, 2個星期同1-DAY...個人覺得2個星期同長戴冇咩分別, 都係要日日洗con, 浸con. 而且戴2個星期個款, 好多時去到第12日, 對眼會好乾, 要提早換對新con...

而家轉咗用1-day 都有成3年, 唔錯, 我係1日戴住over16個鐘, 都冇話眼乾, 而且唔洗記住要洗con.

禁止訪問

好媽媽勳章

禁止訪問

男爵府

140一盒都算便哦,你系边度买嫁? 一盒几多只啊?

原文章由 bigbigbb 於 08-2-25 19:37 發表
one day 真係幾好, 好薄,
但真係幾貴, 最平要140一盒,
大家有冇好路數呀?

大宅

2 week $450/24pairs (博士倫), 咁平嘅, 請問有無人知邊度有咁平呀, tks

大宅

虎到金來勳章

邊度買140, 請PM我. 謝

原文章由 bigbigbb 於 08-2-25 19:37 發表
one day 真係幾好, 好薄,
但真係幾貴, 最平要140一盒,
大家有冇好路數呀?

男爵府

好媽媽勳章

我係有朋友係博士倫做,直接攞貨,不過唔包散光。

原文章由 vickie510 於 08-2-26 10:08 發表
2 week $450/24pairs (博士倫), 咁平嘅, 請問有無人知邊度有咁平呀, tks

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我用左one day acuvue 都有5年, 不過見佢越來越貴所以半年前轉左博士倫嘅one day, 發覺佢仲好過one day acuvue, 我一日起碼戴14-15個鐘都唔覺乾, 所以寧願揀佢都唔揀one day acuvue. 不過妳應該去眼鏡舖試左啱唔啱妳先, 因為我只可以戴呢2隻牌子, 其他牌子戴唔到.

大宅

有無人知係邊度可以買平d (one day / two weeks都可)

tks

禁止訪問

大宅

請問有沒人知邊度平呀, 多謝報料

珍珠宮

醒目開學勳章

博士倫几錢一盒?

原文章由 jeje 於 08-2-26 10:58 發表
我用左one day acuvue 都有5年, 不過見佢越來越貴所以半年前轉左博士倫嘅one day, 發覺佢仲好過one day acuvue, 我一日起碼戴14-15個鐘都唔覺乾, 所以寧願揀佢都唔揀one day acuvue. 不過妳應該去眼鏡舖試左啱唔啱妳 ...

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

原文章由 chilli 於 08-2-26 17:49 發表
博士倫几錢一盒?

哎~ 我一路都係幫襯我老公個朋友間眼鏡舖買架, 不過好不幸佢上個月心臟病發過左身, 所以間舖close 左無得再買, 佢收我$105/盒, 再加上博士倫做promote 買六送一所以我on hand 仲有兩盒存貨唔知出面賣幾多.

[ 本文章最後由 jeje 於 08-2-28 15:48 編輯 ]

大宅

我覺得one day依家越來越貴喇, 唔知有無其他會平d呢

男爵府

我之前一直都戴con大概15年啦, 这两个月都不能再戴,原因:戴一日con后第二日眼睛几乎不能见光,会流眼泪,太光或望电脑,眼睛会好自然要眯埋,因为好难受. 于是,这两个月来我都戴眼镜.有没妈妈有我这样的情况?我想去看医生,但专科应该要怎样看啊?有没人可教我

男爵府

推一推,看下有没人帮到我.

大宅

邊度買平過140呢?

幫下手報料, 多謝!

子爵府

原文章由 jeje 於 08-2-27 09:57 發表

哎~ 我一路都係幫襯我老公個朋友間眼鏡舖買架, 不過好不幸佢上個月心臟病發過左身, 所以間舖close 左無得再買, 佢收我$105/盒, 再加上博士倫做promote 買六送一所以我on hand 仲有兩盒存貨唔知出面賣幾多. ...

頭先叫我老公問問屋企樓下間雅x 眼鏡博士倫賣幾$, 佢地賣$1,300/12盒, 又係買六送一, 所以除返開都係$92.8, 都幾抵啊.

首頁

尾頁

跳至