婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

各位媽咪:

如題,"男朋友個大佬結婚,未來99唔我要唔要貼?"我男朋友幫我答左唔使喇....

男朋友話左比我知,我都話唔要,因為派貼要比人情,男朋友話"你無$,我幫你比喇..."唔使喇,五舊水我有.....

我心唸,酒席首期已經係男朋比,飲當晚如果大佬d人情唔夠比,又係我男朋友比....男朋友仲要幫我比人情

好喇,你去飲,原來我要比人情,佢地即係唔當我係佢地一家人?

唸唸下,有d唔開心

珍珠宮

當你係一家人先仲金呀!!!

我老公d細佬結婚, 個個都要比對金呃出黎呀!! 係咪金先!

我仲要自己出錢租衫買衫置行頭黎做姊妹幫頭幫尾, 仲要比阿99個大陸新抱噴到一面屁!!
♡女人想要奢侈品,其實要的是男人的捨得!
♡女人想要你出差的禮物,其實要的是男人的掛念!
♡女人想要生日禮物,其實要的是男人的心思!
♡女人想要擁抱,其實要的是男人的溫暖!
♡女人想要吵架,其實要的是男人的包容!
♡女人想要的一切,無非是要男人在乎她的感覺!

珍珠宮

畀面勳章

yes,唔係自己人比公價就得,你地註冊未?

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章

無錯!
如果你未來99當你係自己人仲死,
佢要係做 li 做 lo,會做死你.....
因為我個fd試過!

複式洋房

未呀...所以我唸住比五舊....

男友仲話要送一對錶比佢地....

我問男友"你真係好有錢,點解我比少一個月($4000左右)你供樓就唔得...:;pppp: "

珍珠宮

仲有呀, 幫完手係唔會多謝你架!!
因為你係"自己人", 幫手係應份架!!! 哼!

我果時都仲未入門, 已經被佢點黎點去啦!!
我真係寧願佢唔當我係自己人, 由得我自己一個坐埋1,2邊好過!
♡女人想要奢侈品,其實要的是男人的捨得!
♡女人想要你出差的禮物,其實要的是男人的掛念!
♡女人想要生日禮物,其實要的是男人的心思!
♡女人想要擁抱,其實要的是男人的溫暖!
♡女人想要吵架,其實要的是男人的包容!
♡女人想要的一切,無非是要男人在乎她的感覺!

珍珠宮

醒目開學勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

嘩....佢大佬係唔係人呀?

咁大個人擺酒首期竟然要個細佬幫佢出? 好心佢無錢就唔好學人擺酒買樓啦

求其比千零蚊去註冊處簽名同埋叫佢同99住咪算囉....自己無錢又要充大頭鬼....真係難為你男友呀

佢呢d人唔熟唔食....唔當你一家人咪仲好....如果唔係食埋你添呀

珍珠宮

醒目開學勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

原文章由 小寶貝兒 於 08-2-28 17:40 發表
仲有呀, 幫完手係唔會多謝你架!!
因為你係"自己人", 幫手係應份架!!! 哼!

我果時都仲未入門, 已經被佢點黎點去啦!!
我真係寧願佢唔當我係自己人, 由得我自己一個坐埋1,2邊好過! ...

緊係啦....話明係自己人嘛....自己人幫佢地鞠躬盡瘁係應份架嘛....洗乜講多謝架0者

衰d講句....佢地少d挑剔已經要多謝番佢地轉頭啦

男爵府

畀面勳章 陪月勳章

我都覺得你未來99未當你係自己人係好D~
之前我未來大伯結婚, 我未來99都係咁點我幫手做嘢, 未來99呢D CHEAP精真係一句THANKS都冇架 仲要事後4圍同人講得佢一個做嘢, 做到佢死喎~

大宅

唔洗唔開心啦, 其實你未來 99 未必唔當你係自己人, 佢只係禮貌上問下o者, 因為佢都唔知你點諗 ga ma! 而且佢都未必計較你比唔比人情, 因為你 bf 比o既人情, 已經可以 cover 左你o個份, 你地一齊, 比一份都得啦! 你無啦啦比 500 出來好似好怪咁!!

男爵府

唔係噃, 都係分開俾一份好的喎, 雖然你bf出左錢俾酒席首期, 但係你未來99可能會覺得你仲未過門, 你bf俾個份同你無關係架喎...如果未來99小器, 佢可能會同的親戚講你架喎,唔好慳少少俾人有排講

原文章由 mgc 於 08-2-28 18:51 發表
唔洗唔開心啦, 其實你未來 99 未必唔當你係自己人, 佢只係禮貌上問下o者, 因為佢都唔知你點諗 ga ma! 而且佢都未必計較你比唔比人情, 因為你 bf 比o既人情, 已經可以 cover 左你o個份, 你地一齊, 比一份都得啦! 你無 ...

珍珠宮

hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

五舊水,當豪俾佢啦~
塞住你未來99把口唔駛煩!

珍珠宮

叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章

點都要比人情啦, 唔比一定比人講, 到時仲死.

公爵府

好媽媽勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

你未過門架, 梗要有帖同要俾人情.
如果你過左門, 連你外家都要俾, 人都要到添呀.

大宅

如果當你自己人先死呀!
500 蚊邊得o架? 自己人, 要買金o架!

不過你個未來大伯都無用 , 要你男友出錢幫結婚??

公爵府

原文章由 shamapple 於 08-2-28 17:05 發表
各位媽咪:

如題,"男朋友個大佬結婚,未來99唔我要唔要貼?"我男朋友幫我答左唔使喇....

男朋友話左比我知,我都話唔要,因為派貼要比人情,男朋友話"你無$,我幫你比喇..."唔使喇,五舊水我有.....

我心唸,酒席首期已經 ...

題外話, 我想問, 你地唔係真係諗住即晚拆人情找數呀?

民房

500比佢啦,唔使煩又同可以

民房

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章

原文章由 colors 於 08-2-29 00:00 發表

你又未入門,點當你自己人?-( ?-( ?-(

我地呢d入左門仔都生埋,d 6299都唔當我地d新抱係自己人啦:;pppp:
我有一顆夜空中最閃耀的星星,我有一個墮入凡間的小天使,還有一個祇能容下我的宇宙。多謝恩賜

珍珠宮

好媽媽勳章

原文章由 M&A Mom 於 08-2-29 01:04 發表

你又未入門,點當你自己人?-( ?-( ?-(

我地呢d入左門仔都生埋,d 6299都唔當我地d新抱係自己人啦:;pppp:

無錯!!只不過係個人返嚟嘅工人

首頁

尾頁

跳至