夫婦情感

跳至

首頁
12345...10

尾頁

侯爵府

2024年龍年勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

點解咁都可以諗得出同講得出, 我地同c6個fd, A係住同一區, 行去佢HOME都係15-30mins, 佢今日打俾c6同佢講, 叫c6斜佢大6個wife黎我地home坐月, 話佢同佢父母住公屋, 一屋得一個房係佢父母訓, 間屋又細, 冇地方喎......

好彩我c6即刻reject, 佢仲死都纏, 你話真係咁都有?

大宅

睇到我 曬嘴...
laughin' to keep from cryin'

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

嘩你地一定要堅持唔好比佢去你家生tim呀.
如果唔係呀,可能當你係工人tim呀,而且你地又唔會有覺好瞓.
佢要生咪佢地自己搞掂佢lor

禁止訪問

伯爵府

咁都得 佢想揾人服侍佢老婆呀?

公爵府

畀面勳章

你地好fd架. 咁都講得出口?!
千其唔好心軟比佢老婆黎坐月, 容嘜易等bb再大d要你地幫手湊架
原文章由 anita_yps 於 08-2-29 20:03 發表
點解咁都可以諗得出同講得出, 我地同c6個fd, A係住同一區, 行去佢HOME都係15-30mins, 佢今日打俾c6同佢講, 叫c6斜佢大6個wife黎我地home坐月, 話佢同佢父母住公屋, 一屋得一個房係佢父母訓, 間屋又細, 冇地方喎..... ...
[img][/img]

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

你老公個朋友都好厚面皮呀.....好似我老公個朋友又係有個大陸老婆,咩都問我地攞,叫我地幫佢買奶粉又唔比錢,見我個b唔用d野又叫我比佢,只係收利是唔比利是...(好多好多),連個仔睇醫生都要我地同佢去...真係洗人唔洗本

男爵府

原文章由 米奇BB 於 08-2-29 20:34 發表
咁都得 佢想揾人服侍佢老婆呀?

同意

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

咪當妳阿四咁駛!!!

侯爵府

2024年龍年勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

我老公因為日頭做緊野先講左小小, 岩岩打左俾我同返, 其實係佢個fd 阿A個阿媽好唔中意佢wife, 因為佢wife係係髮廊做而識既, a媽覺得A's wife唔三唔4, 不嬲都唔認佢做媳婦, 加上佢home真係好細, A都係冇房訓, 係廳放張上下格床, 仲要係2尺半床, 1格只可以訓1個人。

無錯A諗住我生過BB, 應該識坐月同湊BB, 所以想我做free阿四, take care佢wife, 我梗係唔想, 我home都唔係大, 1家3口岩岩夠住, 邊可能俾多個人黎坐月, 加上同佢又唔係親, 應該話係我都未見過A' wife, 我c6都係佢上年黎HK玩時見過一次。

我C6仲講, A搵得唔多, $7000/個月, 要交家用俾佢parent, 自己又成日飲酒, 冇咩$剩, 諗住要埋我個女d BB用品, 因為佢早幾個月已經叫我C6唔好掉d bb野, 留俾佢。

A仲話, 佢wife點都會黎生架啦, 到時生完去到我地home門口, 唔通我地唔理佢地咩!! ....嘩..咩野人黎架????

c6同佢識左十幾年, 以前成日問c6借$, 有時還d又唔還d, 同我結婚後我叫A還$, 到而家都仲有D未還, 追唔到, 當俾左乞丐算, 而家又想打擾我地, 真係彩佢都傻, 佢來到門口唔走, 我報警添呀, 怕佢呀!

伯爵府

好媽媽勳章

真係crazy

禁止訪問

複式洋房

哇 @@ 面皮厚到子彈都射唔入呀 !!!

仲話去到門口唔通唔理佢地 ?? 奉旨架 ??

係我即時報警有人強搶民居呀 !

水晶宮

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

莫講話朋友,(況且根本都唔算朋友)
親戚都唔會幫你坐月啦!
如果個case發生係我身上,
我會同我老公講囉,有佢冇我,
硬係要收留佢,咁我會帶埋仔女走囉!
真係.....火都黎埋!

子爵府

wah...乜嘢人嚟+, 咁鬼厚面皮,
你一定要企硬, 比佢入到屋你就大鑊啦,
何止當你係阿四, 當埋你係阿八阿十都仲得,
大家都坐過月, 都知坐月唔可以惦水,
就連食完飯嗰隻碗都要你洗埋,
連底褲都要你洗, 你會5會做lee d 嘢先..
lee d 嘢都事小呀, 搞亂你屋企生活事大..
佢老婆乜嘢底你又5g, 會5會"撻"你嘢ga,
總g就會麻煩啦...gook luck先!!!

http://hk.myblog.yahoo.com/loveyi_ivy

伯爵府

好媽媽勳章

係喎~重有亞b成晚cry你成家都無得瞓

侯爵府

be careful. Don't let his wife live with you. Otherwise, you have to pay her living. You can tell she must be "not a good girl" (I guess because your friend's 99 don't like her). So, make sure DON'T LET HER IN your house. Don't "Heart soft" ah.
:-D :-D :-D :-D

大宅

我又好想問吓樓主,
佢哋已經厚面到講明會企係妳門口,
咁妳哋諗定對策未呢,
真係燒到埋嚟喎,
我都相信佢哋講得出做得到,
但我都覺得佢哋咁鬼黑人憎,
點都唔可以比佢隻腳踩入妳門檻到~

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

正如妳所講, 屋企唔係大, 加上bb半夜又喊, 好影響妳日常生活, 點講都啃唔落!!!

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

咁既情況入左黎咪可能會打破頭

首頁
12345...10

尾頁

跳至