夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

我上星期買左盒[高達MIA-QUBELEY卡碧尼]既模型,今日終於整好左.......

呢個星期老公返早,佢今日大約9點返到黎....
me:我買左樣野俾你...
c6:唔.....你唔係買左減肥丸呀,你就要食,我唔食架....
me:切左你個肚腩咪唔駛食囉....
c6:咁係咩呀?

跟住我就係房拎盒野出黎...
c6:呀.........傻婆仲乜"晒"錢買呀,買左我又會唔捨得整....

之後我打開個盒,拎架整好左既[
卡碧尼]出黎.....
c6:你整埋喇....
me:我叻唔叻呀?
c6:人地要上油架!
me:有貼紙架....
c6:唔係呀,係未整果時上晒油先整架!
me:咁你要唔要呀...:;pppp:

c6:要......咁放係邊呀?
me:我冇諗過呀,收起佢先囉....
姑9:咁係整黎做乜呀..

之後[
卡碧尼]都係要放係要收埋,因為怕我個女會整爛......

大宅

原本我想買一盒大既[卡碧尼],不過要$3xx.....
我覺得貴左少少,之後買左盒中size既[卡碧尼].....

可能老公生日會收到個上埋油既大[卡碧尼]~~

別墅

珍珠宮

環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

一個人之所以快樂,不是因為她擁有得多, 而是因為她計較得少

大宅

好sweet sweet呀

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

最衰我老公無呢D興趣.... 唔係生日/節日送禮物俾佢唔駛煩

大宅

miffymiffy,
你同99打聽下,睇下你老公細個果時鍾意d咩~~

我都係聽99講,老公細個好鍾意高達同聖鬥士星x & 布甸狗......

複式洋房

Jackievv,

你好叻呀! 我老公都係一個模型發燒友, 每次我同佢一齊買高達都係得佢自己先識睇識揀, 你去買不特止, 仲要幫佢砌埋, 所以覺得你好勁, 我就唔識砌喇! 不過冇錯呀, 人地要上完油先砌, 所以我老公絕對唔會俾我搞佢d未完成既模型!

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

原文章由 Jackievv 於 08-3-5 16:45 發表
miffymiffy,
你同99打聽下,睇下你老公細個果時鍾意d咩~~

我都係聽99講,老公細個好鍾意高達同聖鬥士星x & 布甸狗......

無喎... 佢細個咪鍾意車仔... 但大個唔見佢有咩嗜好.

淨係鍾意食糖... 以前試過買個 big box , 裏面裝左好多唔同款既軟糖送俾佢囉

大宅

我honey細過至鍾意模型車, 拍拖後無咩興趣... 如果我老公有興趣就好啦

你好叻呀!! 老公實霖死啦!!

複式洋房

原文章由 Jackievv 於 08-3-5 03:28 發表
我上星期買左盒[高達MIA-QUBELEY卡碧尼]既模型,今日終於整好左.......
http://i6.ac.hki.yahoo.com/users/6/2/0/4/eatman09-img281x220-1200343325mia_qubeley_b-5.jpg

呢個星期老公返早,佢今日大約9點返到黎....
m ...

你唔再嬲佢就好了,還送嘢比佢,咁sweet tim

大宅

原文章由 joyjoymm 於 08-3-5 21:03 發表

你唔再嬲佢就好了,還送嘢比佢,咁sweet tim

我嬲人唔會嬲好耐,一日半日就會冇事.....
同埋上次"起身事件"佢都知衰,有錫返我~~

我唔係太相信結婚係一生一世,但係係我地既感情仲係好好果時,應該更加愛對方,因為佢係我最愛既老公~~

大宅

原文章由 KiLaMiu 於 08-3-5 17:21 發表
Jackievv,

你好叻呀! 我老公都係一個模型發燒友, 每次我同佢一齊買高達都係得佢自己先識睇識揀, 你去買不特止, 仲要幫佢砌埋, 所以覺得你好勁, 我就唔識砌喇! 不過冇錯呀, 人地要上完油先砌, 所以我老公絕對 ...

我打算老公生日真係送個大卡碧尼俾佢,如果我到時想知多d上油既野,你可唔可以幫我問你老公呀???

大宅

呢張相既卡碧尼唔係我整架,我只係copy人地幅圖,等你地知道係邊一隻高達.......

我遲d影我親手整果隻俾你地睇~~~

大宅

好sweet sweet

大宅

我都想學你咁呀,可是,老公的嗜好是......睇書和睇電視.

複式洋房

原文章由 Jackievv 於 08-3-6 03:32 發表

我打算老公生日真係送個大卡碧尼俾佢,如果我到時想知多d上油既野,你可唔可以幫我問你老公呀???

嘩!!! 我老公上油好大陣象, 好似工廠開工咁, 檯面放晒一盆盆零部件(有分次序同大少), 續件續件慢慢嘖慢慢油, 仲要浸黑線, 佢有能本事分到邊件打邊件 .... 總之就好講究啦! 你老公上油係唔係都係咁架??

我尋日叫老公睇左你開的這個post, 如果你有咩上油既問題, 相信最快的就是佢在這裡直接答你喇!!!

[ 本文章最後由 KiLaMiu 於 08-3-6 13:45 編輯 ]

大宅

原文章由 KiLaMiu 於 08-3-6 13:44 發表

你老公上油係唔係都係咁架??

我未見過老公整模型架,我只係知佢鍾意,以前我話買盒俾佢整,但係佢話買左又唔會捨得拆出黎整.....

所以我呢次整埋先送俾佢~~

複式洋房

原文章由 Jackievv 於 08-3-6 03:30 發表

我嬲人唔會嬲好耐,一日半日就會冇事.....
同埋上次"起身事件"佢都知衰,有錫返我~~

我唔係太相信結婚係一生一世,但係係我地既感情仲係好好果時,應該更加愛對方,因為佢係我最愛既老公~~ ...

我都係,大家開心見誠講晒出來,就會好快無事
亦正如你所說,當我仍然愛我老公,一定要好好珍惜,
對佢更好

別墅

so sweet lei... let me think think how to lum my honey sin

首頁

尾頁

跳至