美容扮靚

跳至

首頁
12345...12

尾頁

洋房

一直都有留意用natural ingredients 既skincare, 早前在另一個forum有sis share用蜂皇漿FU面, 我本著一試的心態買了一樽, 用左3次, 媽咪 &朋友都話臉部皮膚有明顯改善, 面色有光澤&滑左, 比較大的毛孔都明顯收細, 而且早前因天氣太凍而出現既眼尾細紋都有改善
真係好正~~ 好想同大家share一d平靚正既diy facial, 亦歡迎大家share一下有咩平靚正既skincare, 唔駛下下捱貴野ma..

大宅

都有聽聞honey 護膚, 但我超敏感, 可能未必適合. 妳用咩品牌?

洋房

我0個隻0係永安買架...大陸brand "瑞寶".. 係要放fridge架~~

大宅

淨係用蜂皇漿fu面唔使加其他野? 要fu幾耐?

洋房

我咩都冇+, 薄薄咁搽一層, 等10 -15 MINS 就會感覺到塊面好緊同埋見到令立立, THEN用水洗就得.. extremely 簡單, 不過就係FU MASK時要保持面部muscle relax (係完全冇表情0個隻!!)

伯爵府

BK Milk勳章

用密糖得唔得?
屋企冇蜂皇漿

洋房

普通既蜜糖我就冇試過, 不過應該做唔到緊緻同收毛孔咁突出既效果

大宅

原文章由 monafan 於 08-3-8 14:59 發表
我咩都冇+, 薄薄咁搽一層, 等10 -15 MINS 就會感覺到塊面好緊同埋見到令立立, THEN用水洗就得.. extremely 簡單, 不過就係FU MASK時要保持面部muscle relax (係完全冇表情0個隻!!) ...

thx! 咁簡單o岩我呢d懶鬼 , 等我試o下先。

大宅

o華, 唔錯喎~ 我諗磨個沙之後full o尼個mask 可能重正呀!!~

原文章由 cat*cat 於 08-3-8 20:27 發表

thx! 咁簡單o岩我呢d懶鬼 , 等我試o下先。

洋房

其實連磨沙都可以慳返, 我係洗完面就搽, FU完後用水洗時順便打圈 (SALES 姐姐教既) 因為佢本身有微粒, 可以有少少磨沙個效果. 之後我通常都會FU多個水份既PAPER MASK, 攪完一輪之後0個個RESULT真係好正... 係即時見效!!

[ 本文章最後由 monafan 於 08-3-8 23:02 編輯 ]

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

問: 洗完面就搽, 是否需要先搽lotion 才fu?

洋房

唔係呀~~~ 千萬唔好, 佢係當普通既MASK咁用, FU完先搽返自己既LOTION etc.. 不過時間唔好太耐 (~10 mins) 薄薄一層, 如果唔係皮膚會dry架~~
當然, 如果可以fu多個水份paper mask就一流啦!~

原文章由 wawaliluk 於 08-3-8 23:06 發表
問: 洗完面就搽, 是否需要先搽lotion 才fu?

大宅

原文章由 monafan 於 08-3-8 13:57 發表
我0個隻0係永安買架...大陸brand "瑞寶".. 係要放fridge架~~

請問幾錢? 一盒有幾多支?

複式洋房

請問幾錢?

複式洋房

How much is it ? Where I can buy ?
Thanks !

洋房

上還/佐敦永安有, 有個COUNTER仔賣既, 有分大SIZE OR 細SIZE, 大既$295, 小既$1xx, 如果唔食既我SUGGEST買細SIZE, 因為一次真係用好少, 大慨1/3 teaspoon size

**佢唔係一粒粒架, 係好似HONEY咁既液體狀, 不過佢會送埋隻SPOON教你用幾多~~
而家永安買滿天$100有印花, 夠8個+$可以換毛巾, 有SET裝OR一條大浴巾, QUALITY都OK (自己都有換~~)

[ 本文章最後由 monafan 於 08-3-9 01:01 編輯 ]

男爵府

大size有幾大樽呀

伯爵府

BK Milk勳章

澳洲brand 得唔得?
anyone tried?

洋房

00Summer00,
大 SIZE 有250G

moyan,

我冇試過其他BRAND, 所以答唔到. 不過有人話隻隻品牌個成份都有少少出入, 如果家中有既不妨試下, 最緊要係唔好WASTE $

水晶宮

原文章由 monafan 於 08-3-9 14:54 發表
00Summer00,
大 SIZE 有250G

moyan,

我冇試過其他BRAND, 所以答唔到. 不過有人話隻隻品牌個成份都有少少出入, 如果家中有既不妨試下, 最緊要係唔好WASTE $ ...

咁幾耐FU 一次呀 ?
天空之城, 快樂之地

首頁
12345...12

尾頁

跳至