跳至

首頁
12345...92

尾頁

男爵府

各位,
呢邊呀, 多D入唻傾下啦! 呢輪真係好靜呀!

[ 本文章最後由 十月媽咪 於 08-2-27 22:47 編輯 ]

大宅

原文章由 十月媽咪 於 08-2-26 04:52 PM 發表
各位,

我而家日日做到cc下
係中環番clinic ,得我一個,個e生又係十萬火急,好彩我只係替工,番到3月15號,而家由早上9:30-7:30pm
又冇食飯時間,有時3:00pm先去閣樓到食,食食下又要落番黎做~~~~~~~哎~~~~好上快d到3月中呀!!!!!

[ 本文章最後由 winnieko1022 於 08-2-26 23:07 編輯 ]

男爵府

winnieko,
嘩, 咁咪即係一腳踢? 七點半至放工, 咁返到屋企幾多點呀? 仲有兩個幾禮拜咋, 努力加油!

原文章由 winnieko1022 於 08-2-26 23:06 發表

我而家日日做到cc下
係中環番clinic ,得我一個,個e生又係十萬火急,好彩我只係替工,番到3月15號,而家由早上9:30-7:30pm
又冇食飯時間,有時3:00pm先去閣樓到食,食食下又要落番黎做~~~~~~~哎~~~~好上快d到3月 ...

大宅

10,
果然好高效率!
比個good你!

原文章由 十月媽咪 於 08-2-26 16:52 發表
各位,

大宅

winnieko,
好彩你話返到月中啫,我仲以為你返晒成個3月添。
努力啊!

阿樂樂係咪交比你媽咪照顧??

原文章由 winnieko1022 於 08-2-26 23:06 發表

我而家日日做到cc下
又冇食飯時間,有時3:00pm先去閣樓到食,食食下又要落番黎做~~~~~~~哎~~~~好上快d到3月 ...

男爵府

yy,
唏, 你叫我做其他野, 我就話拖拖拉拉啫, 開新版喇喎, 無難度!

原文章由 yypiano 於 08-2-27 11:11 發表
10,
果然好高效率!
比個good你!

侯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 環保接龍勳章

原文章由 十月媽咪 於 08-2-27 15:37 發表
yy,
唏, 你叫我做其他野, 我就話拖拖拉拉啫, 開新版喇喎, 無難度!

十姑娘:

YY 讚下你就鬆毛鬆翼喇.....碌大D對眼啦 ,家下2008年都過左兩個月喇,仲寫"2007年精彩每一天part4"

各位:

唉!我都好耐冇蒲頭喇,事關金桔園D功課同評估,原來比我想像中金,日日中英數三樣,跟到我氣咳

可幸既係Alfred 仔既健康情況已大為好轉,已經去番中碼。今年八月會返 pre-nursery,計下計下,眨下眼又兩歲黎 lu....

男爵府

恩媽,
真係抵畀你寸既! 唔知係咪快樂不知時日過, 我真係無理到個年份喎! okok, 等我速速改番佢至得!

手指依然無乜功課, 可以講係...完全無壓力 (我指淨係功課方面)!

細佬去番中碼, 安樂晒啦!

原文章由 yan_yan_mummy 於 08-2-27 18:42 發表

十姑娘:

YY 讚下你就鬆毛鬆翼喇.....碌大D對眼啦 ,家下2008年都過左兩個月喇,仲寫"2007年精彩每一天part4"

各位:

唉!我都好耐冇蒲頭喇,事關金桔園D功課同評估,原來比我想像中金,日日中英數三樣, ...

大宅

原文章由 十月媽咪 於 08-2-27 08:34 AM 發表
winnieko,
嘩, 咁咪即係一腳踢? 七點半至放工, 咁返到屋企幾多點呀? 仲有兩個幾禮拜咋, 努力加油!

係呀!!真係一腳踢,都shot shot 地,每日做$6000-8000
都吾請多個nurse,好彩我係替工$50一個鐘 ,人工就好好,但我每天坐車都要$40.....,因長工要3月中先番到工,咪慍我去替工囉,(e份工係我朋友介紹,我朋友同e個醫生係friend)我真係吾知遲d個長工頂吾頂得順,哎~吾好利甘多喇
自己辛苦10幾日,到時就你慢慢做啦

吾講啦,今天好............累
good night

大宅

原文章由 yypiano 於 08-2-27 11:16 AM 發表
winnieko,
好彩你話返到月中啫,我仲以為你返晒成個3月添。
努力啊!

阿樂樂係咪交比你媽咪照顧??

係呀!!!我每日番到屋企,要煮飯,因我每天都帶飯第2日食,
要對功課,同仔沖涼,收衫.洗衫,洗碗,吸塵........人都顛
我每晚都有上BK探你地架 ,因我太累,我冇留言
我番到3月15號,就番晒喇

水晶宮

遲 o左一日黎蒲頭.

恩媽,
hello!

男爵府

嘩, 你做乜咁夜都唔瞓呀?

原文章由 birdbird 於 08-2-28 01:19 發表
遲 o左一日黎蒲頭.

恩媽,
hello!

男爵府

winnieko,
係咪呢個醫生無乜生意, 所以請一個姑娘咁少呀? 阿女睇開馬鞍山果個兒科醫生呢, 請左成四五個姑娘架, 佢地個個都幾乎係日日長駐診所架!

你返到屋企仲要做咁多野, 但你11點幾依然上到網留言畀我地, 你做家務既速度, 好快趣啊! 畀個"服"字你!

原文章由 winnieko1022 於 08-2-27 23:29 發表

係呀!!真係一腳踢,都shot shot 地,每日做$6000-8000
都吾請多個nurse,好彩我係替工$50一個鐘 ,人工就好好,但我每天坐車都要$40.....,因長工要3月中先番到工,咪慍我去替工囉,(e份工係我朋友介紹,我朋友同e ...

大宅

都係恩媽心水清,我都無留意個年份添!

恩媽,
阿仔好d就好囉,希望佢快d跳去大碼啦。

金吉園係出名功課多架! 所以我唔會考慮,費事做c自己。

[ 本文章最後由 yypiano 於 08-2-28 14:52 編輯 ]

大宅

我睇開個私家醫生都係淨係用一個姑娘,有一段時間係兩個,但兩個姑娘唔啱key,後尾淨係要一個。而家個姑娘話,佢辛苦d都好過同其他人一齊做喎,我諗,真係要夾人緣。

原文章由 十月媽咪 於 08-2-28 08:32 發表
winnieko,
係咪呢個醫生無乜生意, 所以請一個姑娘咁少呀? 阿女睇開馬鞍山果個兒科醫生呢, 請左成四五個姑娘架, 佢地個個都幾乎係日日長駐診所架!

你返到屋企仲要做咁多野, 但你11點幾依然上到網留言畀我地, 你做家 ...

大宅

winnieko,
我都係好服你,我無工人果時,唉,淨煮yy既飯,唔煮大人飯,洗衫、熨衫、煲水(飲果d)、吸塵、抹地、鋪床、執野,都做到c下c下。

大宅

原文章由 十月媽咪 於 08-2-28 08:32 AM 發表
winnieko,

你返到屋企仲要做咁多野, 但你11點幾依然上到網留言畀我地, 你做家 ...

e間clinic 係新開,初初只得一個nurse,做左1個月,比第2間clinic
勾走左,之後e個e生冇nurse,我個friend知到我係兼職,迷打比我囉
幫下手一個月,都好辛苦架,番工做到cc下,收工仲做到CCCCCC
我8:30PM先番到屋企,煮飯,食飯,同仔沖涼,我頭先10:00PM
先同個仔沖涼,好快喇!!!!好快喇!!!仲有15日

男爵府

winnieko,
之所以覺得咁忙, 主要都係因為你返到屋企仲有萬七咁多野要做, 其實可唔可以叫婆婆幫下手呢? 例如可唔可以叫婆婆幫樂樂沖埋涼至接返屋企? 樂樂可唔可以響婆婆度食埋晚飯至返屋企? 咁你咪可以響街求其食d野, 就唔駛再返到屋企至慢慢煮飯囉, 真係好辛苦架! 返到屋企做少一樣得一樣嘛!

不過又咁, 一諗起做完之後有糧出...嘿嘿... ...幾辛苦都頂得住...頂得住!

原文章由 winnieko1022 於 08-2-28 23:20 發表

e間clinic 係新開,初初只得一個nurse,做左1個月,比第2間clinic
勾走左,之後e個e生冇nurse,我個friend知到我係兼職,迷打比我囉
幫下手一個月,都好辛苦架,番工做到cc下,收工仲做到CCCCCC
我8:30PM先番到屋企,煮飯,食 ...

別墅

好久冇見, miss 你地呀

lunar 新年去咗一轉台灣, 比我想像中好玩, 可能我地又多人去, 所以特別happy, 但係就好cold, 所以我冇上到陽明山, 因當天陽明山只得5,
其他人就有上, 佢地都話凍到薑, 又冇乜櫻花睇, 我就離隊同a仔去咗兒童博覽館 & 木柵動物園, !fi, a仔真係响兒博足足玩咗2粒半鐘都唔想走, 搞到去動物園嘅時間都唔多夠, 本想去埋貓空坐纜車都唔得!!!

fi-fi, hotel ok 雖然一睇就知佢係翻新, 但都仲幾新&幾時髦, 唯一唔好就係距離西門站比較遠, 大人就行5-7 mins, a仔行就要10-12 mins, 不過呢個亦都係佢嘅好處, 因好多年前我跟團去住過長虹, 佢响正西門町, 係就係好方便, 但就好鬼嘈, 啲床舖仲要係
"
" , 好難頂.

今次去台灣仲有一個bonus, 就係一向都唔肯講普通話嘅a (甚至我同佬講都唔比), 去到台灣自自然然就學人講起上嚟, 有時候order 嘢食都係佢自己叫!!!!

男爵府

大家好

首頁
12345...92

尾頁

跳至