跳至

首頁
12345...6

尾頁

子爵府

我bb已經4.5個月了, 但仲未識反身呀, 佢個半月的時候本來已反到一半身, 但到e+佢完全無反身意識咁…

都唔知點解…有無其他10月bb都未反身呢???
會唔會同身型肥有關呢???

http://hk.myblog.yahoo.com/loveyi_ivy

別墅

好媽媽勳章

我細b都已經5個月, 都未識反身, 之前都係反半, 後來又無晒動靜, 不過每個bb的發展都唔同, 你唔洗擔心! (我大b都成6個月先反到身)
p.s.當然啦, 肥b就難d反身, 多衫又難d, 你可以搵d玩具引佢, 到佢反到一半時幫埋佢, 玩玩下佢就識反身
原文章由 loveyi_ivy2008 於 08-3-10 12:05 發表
我bb已經4.5個月了, 但仲未識反身呀, 佢個半月的時候本來已反到一半身, 但到e+佢完全無反身意識咁…

都唔知點解…有無其他10月bb都未反身呢???
會唔會同身型肥有關呢??? ...

子爵府

真係好想幫佢 咗d豬腩肉,
因為想佢快d反身,
每個階段都好緊張...

其實bb唔反身, 係咪有問題ge 呢???
原文章由 Emama 於 08-3-10 12:18 發表
我細b都已經5個月, 都未識反身, 之前都係反半, 後來又無晒動靜, 不過每個bb的發展都唔同, 你唔洗擔心! (我大b都成6個月先反到身)
p.s.當然啦, 肥b就難d反身, 多衫又難d, 你可以搵d玩具引佢, 到佢反到一半時幫埋佢, ...

http://hk.myblog.yahoo.com/loveyi_ivy

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

我BB都未識....完全無反身意識
BB而家四個月多幾日

男爵府

畀面勳章

我阿b就黎5個月,都係0岩0岩擒日先番到一次。

別墅

我個b女都係反半個身!! 佢都有4個月零20日大啦!!
唔知係唔係佢個肚脯仔大頂住wor!!

複式洋房

bb 5個月零3日做到自已反身, 但只係識向一邊反, near幾日都係繼續努力咁反, 一日平均成功三四次左右.

子爵府

你就好啦...你bb幾多lbs..
原文章由 nancypls 於 08-3-10 12:46 發表
bb 5個月零3日做到自已反身, 但只係識向一邊反, near幾日都係繼續努力咁反, 一日平均成功三四次左右.

別墅

我bb而家4個月零20日, 佢而家只係識反一半身, 我諗around 5個月就 ok ga la

男爵府

我b5個月7日大,已經反到patpat向天,但個頭仔就凌空少少,仲爭個頭未能完全反起呀!

男爵府

我阿b 5個月啦,so far只係有幾次反到,大多數時候都只係反到一半多d。先排唔知係咪著得多衫,佢冇乜嘗試反身,直至呢個星期。

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章

我個b四個半月, 都係未識反身~
我都已經成日引佢, 同協助佢返嫁啦~ 囡囡都係冇意識反身, 就係識得想起身個動作, 訓係度時, 個頭係咁向前想起身咁, 俾佢激死..:;pppp:

大宅

畀面勳章

我個B依家都系四個半月左右都系仲未識反身, 佢有反身0既意識,但系一次都沒成功過,只系反到一半,我地已經成日幫佢,但系都系唔識自己反.系個蠢豬來架

子爵府

原文章由 yanyanma2007 於 08-3-10 13:55 發表
我個B依家都系四個半月左右都系仲未識反身, 佢有反身0既意識,但系一次都沒成功過,只系反到一半,我地已經成日幫佢,但系都系唔識自己反.系個蠢豬來架 ...

yanyanma2007 ,
如果你個b係蠢豬,
咁我個b就肯定係肥豬!!!

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章

我個b係蠢豬加肥豬... 叫佢反就係識得同你笑... 仲有仲有...傻豬呀...

別墅

katie 都係識反到一半咋, 佢得15磅都係仲未得所以應該唔關肥瘦事, 我媽話要比佢訓床特訓佢要郁動多d喎....

男爵府

wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章

原文章由 EricaSin 於 08-3-10 13:01 發表
我bb而家4個月零20日, 佢而家只係識反一半身, 我諗around 5個月就 ok ga la

Erica, 我b囝同你個bb都係好努力去反身呀, 好期待...

大宅

畀面勳章

我個系蠢豬,ivy o既系肥豬,yywong系o既傻豬,kaite o既系懶豬 仲有無其他豬豬呀

複式洋房

bb 16磅幾, 見佢反身當然開心啦, 但開心過後又一個問題 ... 就係佢d口水係咁流, 床單&pillow都濕晒, 食手又方便咗, 連"suk"面都方便埋

原文章由 loveyi_ivy2008 於 08-3-10 12:57 發表
你就好啦...你bb幾多lbs..

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章

原文章由 yanyanma2007 於 10/3/2008 14:35 發表
我個系蠢豬,ivy o既系肥豬,yywong系o既傻豬,kaite o既系懶豬 仲有無其他豬豬呀

首頁
12345...6

尾頁

跳至