跳至

首頁

尾頁

大宅

話說上星期6, 亞博係深夜3點喊醒, 用極辦法都狂喊, 最後喊咗20分鐘左右, 自動收聲, 咁以為發惡夢不了了之.....

禽晚, 又係深夜3點, 亞博又喊喎, 以為佢要奶, 點知又勁喊, 抱佢到大牀, 突然間見到2大條鼻血, 嚇到我c c6又唔係度, 好在叫咗ee嚟陪我, 第一時間叫醒ee,
幫佢止血, 雖然唔係一止就停, 但係都叫止咗血......

唉...大家都有睇news架啦, 呢排咁樣情形, 真係唔敢去e院,
亞博無發燒, 又瞓返, 所以無同佢去e院. 因為博博係無任何病徵, 個2大條鼻血, 令我胡思亂想, 自己嚇自己, 十級恐怖 今朝去咗睇兒科, e生話佢鼻竇炎 (細菌感炎), 要吃2星期抗生素. 返到屋企, 仲發現佢出埋玫瑰疹.

今次真係嚇到我咩loan都無肉 大家真係要好好保重, 尤其係屯門區ge朋友

男爵府

係呀, 無必要都唔好帶bb到人多的地方呀!!

祝博博早日康復!

別墅

係呀最近都沒去公園玩了
http://www.babyhome.com.tw/ka_yan
Facebook: [email protected]

複式洋房

回覆 #1 BoscoChow 的文章

祝博博早日康復 !

見到2大條鼻血真係嚇c, then, how do u 幫佢止血 ?

BTW, Chloe (my daughter) has runny nose for a week but very very minor (just one/two 鼻水 everyday). Then, I leave her for recovery w/o going to doctor. Three days ago, I find that she has tears on one eye from time to time. Finally, we go visiting doctor today. Then, doctor said eye 發炎, which induces the 鼻水.

原來眼發炎也會使人流鼻水 !

Anyway, 大家 take care & 唔好帶bb到人多的地方 recently

[ 本文章最後由 yvonyvon 於 08-3-12 22:39 編輯 ]

男爵府

原文章由 icy_chung 於 08-3-11 16:37 發表
係呀最近都沒去公園玩了

係呀...哩排都唔好周圍去,要小心d.....bb抵抗力冇咁好...
ada,takecare!!!

大宅

原文章由 BoscoChow 於 08-3-11 14:46 發表
話說上星期6, 亞博係深夜3點喊醒, 用極辦法都狂喊, 最後喊咗20分鐘左右, 自動收聲, 咁以為發惡夢不了了之.....

禽晚, 又係深夜3點, 亞博又喊喎, 以為佢要奶, 點知又勁喊, 抱佢到大牀, 突然間見到2大條鼻血, 嚇到我c ...

我住在屯門,真係好驚,連街都唔敢出,D病菌真係好恐怖,無乜別要都係同個仔留番喺屋企,安全D........

大家都TAKE CARE!

洋房

0甘耐以0黎我C6都好少病,
估唔到佢都中招, 已經睇0左醫生,
但都未好, C啦,下星期一仲去旅行添,
希望佢唔好傳染比囝囝,如果唔係就大镬

子爵府

bosco要快d好番呀..姐姐 番啖先~(過多年先叫我ee啦 )
我個人想像力好豐富...一路睇一路諗....
睇到話流血我就驚埋一份喇....
兩個都係我心肝定>3<

大宅

亞博冇事ma,真係要小心d ar 成日睇新聞都睇到心"up",大家都要小心d ar

大宅

ada, 唔怪得你話心有餘悸啦, 估唔到你咁大鑊....
take care....

1/7-3.1kg  1/8-4.5kg  1/9-5.58kg 1/11-7.28kg 9/1-8.55kg 1/7-10.84kg

大宅

多謝大家關心, 亞博都無咩大問題, 只係唔係好肯食葯.

我係案住佢個鼻同佢止血(睇8卦雜誌學架).

諗返轉頭, 亞博個鼻都唔舒服咗2個星期, 因為佢會不時翁鼻或者拉長個鼻, 但佢次次都笑, 咁我咪以為佢學做鬼臉, 無理佢囉........真大意

男爵府

畀面勳章

嘩~ 兩大條鼻血.....嚇C人啦~
我見到RAIN唔小心割損手我都驚佢流血不止,如果見到佢流鼻血,我諗我暈都有分....

ADA,唔使怪自己喎,小朋友咁細,唔識話你知佢唔舒服,
你又係第一次做媽媽,緊係冇咁好經驗架啦,你已經好鎮定架啦~

大家都要保重呀~

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

我是Ada的朋友,路過此地。

朋友,好似我頭先咁講,最怕驚難斷尾,唯有睇緊d,我聽0609d媽媽講,佢地會比bb去睇中e,不如睇下有咩食療對鼻竇炎有幫助,而且如果有此症,重可能會有鼻敏感tim呀,祝博博快d好番同斷尾!
我 要 舉 起 救 恩 的 杯 、 稱 揚 耶 和 華 的 名 。詩 116:13兒 女 是 耶 和 華 所 賜 的 產 業 . 所 懷 的 胎 、 是 他 所 給 的 賞 賜 。詩 127:3

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章

yes me too,(I live in TM too) today I went to see the Doctor cos I have a few runny nose and I dont want it infect to my daughter but you now what, I have to wait almost 2 hours cos there was so many people got flu and cold!!
So I think during this period we better stay home and have good rest with our bbs, by the way I also report sick for the playgroup on this Sat lar!!
原文章由 HELEHCHOW 於 08-3-11 22:14 發表

我住在屯門,真係好驚,連街都唔敢出,D病菌真係好恐怖,無乜別要都係同個仔留番喺屋企,安全D........

大家都TAKE CARE!

複式洋房

I have also applied vacation from the playgroup for the coming few weeks too. I plan that we won't restart until the end of Mar.

別墅

嚇c人啦..兩大條血..ada你算好勇敢架啦. 希望阿博快D冇事啦.

我今日都要帶個仔去睇醫生, 佢上星期有微燒(98-100), 咳, 睇左醫生冇再燒, 但係成個星期都仲有少少咳.... 夜晚訓著之後一咳就會咳到嘔番六個鐘前既飯出來. 唉..好驚啊...佢一向都係一咳就嘔.

尋晚仲唔知做乜鬼個身出左好多紅色一堆堆既粒粒...唔知係咪張BB床成個月冇訓, 床肉有"失", 我已經換哂床單先比佢訓. 又唔知係咪疹...好煩..尋晚查左"娥羅納英"先訓 , 今朝散左. 唔知乜野來.

大家真係要小心啊!!!

小心~小心~

複式洋房

I also got flu starting from last Friday and total 5 or 6 staff in my floor infected the flu at the same time. Seems the flu is quite serious and all 0607 mama and baby, please take good care.

大宅

原文章由 mamadik 於 08-3-13 08:57 發表
嚇c人啦..兩大條血..ada你算好勇敢架啦. 希望阿博快D冇事啦.

我今日都要帶個仔去睇醫生, 佢上星期有微燒(98-100), 咳, 睇左醫生冇再燒, 但係成個星期都仲有少少咳.... 夜晚訓著之後一咳就會咳到嘔番六個鐘前既飯出 ...

只係死頂咋....佢瞓返我就望住佢係咁喊.....係咁喊, 無用就真.

見到咁多媽咪同小朋友都病咗, 大家TAKE CARE, 快D好返.

唉.......睇到D新聞真係好心UP.

大宅

大家都保重身體, 我依家訓示工人同老公要成日洗手

原文章由 BoscoChow 於 08-3-13 12:06 發表

只係死頂咋....佢瞓返我就望住佢係咁喊.....係咁喊, 無用就真.

見到咁多媽咪同小朋友都病咗, 大家TAKE CARE, 快D好返.

唉.......睇到D新聞真係好心UP. ...

水晶宮

好耐無上來了,見到Bosco病左,再此衷心希望Bosco快d康復!唔好要大家擔心!各位媽媽都要小心照顧b仔b女呀!

首頁

尾頁

跳至