跳至
[2008年] 臍帶翹頸

首頁

尾頁

複式洋房

我個BB臍帶翹頸呀

複式洋房

meg,
唔好太擔心啦, 醫生有冇咩建議呀?

大宅

DR TAY話好多bb都會咁架, 有d 臍帶長仲可能翹兩圈 ;我亞b就u字咁將腰臍帶搭左喺條頸度 ; 醫生仲話, 臍帶表面係有層膜 , 令到唔會束住亞b條頸~~
http://hk.myblog.yahoo.com/sze_0203/

禁止訪問

複式洋房

之前我照4D時我都覺得絛臍帶好近BB塊面,都驚驚地....
點知吟日覆診時醫生話佢翹左一圈呀
我有個朋友係8個月時又係咁...個BB冇左呀

禁止訪問

wyeth冷知識勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

禁止訪問

大宅

先不要太過擔憂.
你要將你既憂慮同Dr.講, 睇下有冇咩建議.

原文章由 meg 於 08-3-16 22:30 發表
之前我照4D時我都覺得絛臍帶好近BB塊面,都驚驚地....
點知吟日覆診時醫生話佢翹左一圈呀
我有個朋友係8個月時又係咁...個BB冇左呀

別墅

同意.同意. 最緊要問下醫生意見啦.

原文章由 kitmeit 於 08-3-17 09:34 發表
先不要太過擔憂.
你要將你既憂慮同Dr.講, 睇下有冇咩建議.

大宅

好媽媽勳章

我現在才28週,在月頭產檢時,發現bb都是臍帶繞頸一圈,醫生只是叫我留意胎動,12小時要有胎動10次以上,否則要入院check,現在我們沒有什麼可以做,希望我們的bb順順利利出世.我會在五月十四日在浸會開刀生,你呢,祝你順利生個bb.

原文章由 meg 於 08-3-16 15:00 發表
我個BB臍帶翹頸呀
:-P :party: :weapon: :wink: :lol:

複式洋房

我會在1/5仁安開刀, 不過如果BB再翹多一個圈的話...醫生要我
20/4開, 我都係乜都做唔到 我都希望我們BB順順利利出世la..... 加油!! 加油!!

原文章由 loverlymama 於 08-3-18 12:14 發表
我現在才28週,在月頭產檢時,發現bb都是臍帶繞頸一圈,醫生只是叫我留意胎動,12小時要有胎動10次以上,否則要入院check,現在我們沒有什麼可以做,希望我們的bb順順利利出世.我會在五月十四日在浸會開刀生,你呢,祝你順利 ...

大宅

原文章由 meg 於 08-3-18 12:43 發表
我會在1/5仁安開刀, 不過如果BB再翹多一個圈的話...醫生要我
20/4開, 我都係乜都做唔到 我都希望我們BB順順利利出世la..... 加油!! 加油!!

...

meg,
我聽過好多人講都會有呢d case 既,
但只要翹住係 "生結" 就唔駛太擔心,
你多d留意住亞b郁既情況, 有乜唔對路快d去睇醫生.
我有朋友個bb七個幾月時都係咁呀,
不過bb都好健康, 出世仲係8lbs幾既巨b添~

首頁

尾頁

跳至