跳至

首頁

尾頁

大宅

好玩嗎? 我諗住幫小笨找個黎玩下, 有無好介紹?
@ 如果有錢有社會地位先至會被人喜愛,呢個世界就太可悲了 @

禁止訪問

好媽媽勳章

大宅

上緊3堂了(收到了. Thanks-開心樂園-TSING YI) OK WOR. $90/堂 (上12堂)

1 TEACHER 1 HELPER 對4 BB
9:45-11:00AM (MON)

有大小肌1活動, 勞作,茶點, 感知活動.

幾好GA. 因問過康傑 1對10BB ,仲下午上, 人數甘誇張~~點控制?

我BB上頭2堂就經常 CRY(眼訓/陌生). 第三堂上已好好多, 適應左D.

http://www.heephong.org/chi/frontpage/front.php

[ 本文章最後由 629 於 08-2-21 15:30 編輯 ]

大宅

雪銘仔今個月開始上"香港保護兒童會"攪嘅"親子樂園Playgroup", 好平, $3807, 而only上咗一堂, 吾好處係只准daddy or mammy其中一位倍bb上堂, and由於親子嘅關係只准父母倍, 吾准婆婆or姐姐倍.

http://www.hkspc.org/newsroom/cp2/index.htm

大宅

咦, 629, 點解我click 入去睇全部都係 for 2歲或以上0既...唔通我睇漏眼..?? 你參加緊果個活動名係咩???

原文章由 629 於 08-2-21 14:47 發表
上緊3堂了(收到了. Thanks-開心樂園-TSING YI) OK WOR. $90/堂 (上12堂)

1 TEACHER 1 HELPER 對4 BB
9:45-11:00AM (MON)

有大小肌1活動, 勞作,茶點, 感知活動.

幾好GA. 因問過康傑 1對10BB ,仲下午上, 人數甘誇 ...
@ 如果有錢有社會地位先至會被人喜愛,呢個世界就太可悲了 @

大宅

之前都tr過唔錯,明天會同個fd試多次,可能會join架
http://www.bravokidsland.com.hk/
澄澄小公主的家

大宅

playgroup name is開心樂園 for1-1.5yr

u try tel:2497 6262 (tsing yi centre) ask info.

They said to me this wedsite but not all centre provide this playgroup. U try tel to each "Heep Hong" search.

原文章由 李小B太太 於 08-2-21 17:03 發表
咦, 629, 點解我click 入去睇全部都係 for 2歲或以上0既...唔通我睇漏眼..?? 你參加緊果個活動名係咩???

[ 本文章最後由 629 於 08-2-21 17:15 編輯 ]

大宅

pls try search 本會服務>早期教育及訓練中心
u can see all centre info. & phone to their ask have a about 1-1.5yr playgroup matter.

[ 本文章最後由 629 於 08-2-21 17:22 編輯 ]

大宅

熱血勳章

謙謙今個星期六會開始去我教o個間學校度返playgroup
未知情況點樣... 不過佢今晚玩個書包仔玩得好開心 o係咁咩住通屋走......

大宅

咦, 沙角村都有中心0番, 等我問下先, ,thanks~~ (i got your pm too lar, thanks thanks~~)

原文章由 629 於 08-2-21 17:21 發表
pls try search 本會服務>早期教育及訓練中心
u can see all centre info. & phone to their ask have a about 1-1.5yr playgroup matter.

大宅

我想問你係咪報One-Hour Virtue & Etiquette Playgroup 一小時美德禮儀唱遊班 (課室訓練) ? 幾多錢0架?? 係咪淨係得漆咸道一間中心0架0乍?? thanks thanks~~~

(我諗住有多少少 concept至打去問, 費事打去問0的白痴問題俾人笑, WAKAKA)

原文章由 ida*yu 於 08-2-21 17:05 發表
之前都tr過唔錯,明天會同個fd試多次,可能會join架
http://www.bravokidsland.com.hk/

大宅

原文章由 李小B太太 於 2/22/08 09:47 發表
我想問你係咪報One-Hour Virtue & Etiquette Playgroup 一小時美德禮儀唱遊班 (課室訓練) ? 幾多錢0架?? 係咪淨係得漆咸道一間中心0架0乍?? thanks thanks~~~

(我諗住有多少少 concept至打去問, 費事打去問0的白痴 ...

我上次柴蛙蛙跟幾個bb媽咪去過試堂,記得只係大約$80,之後又無遊說我地再報,唔知係唔係只係得一堂既playgroup,我地覺得一般,所以無再上啦。

大宅

我囡囡依家上緊English playgroup & Spanish playgroup,兩個都係一星期一堂。

English playgroup
$500 / month (無補堂)

Spanish playgroup
$1100 / month (可補堂)

之前未足1歲時都上過heep hong playgroup, 都覺得唔錯。

子爵府

環保接龍勳章 大廚勳章

Disney 唔駛比 open playhouse
有地道NATIVE 主持
同埋有時join吓D Class

原文章由 heidi0653 於 08-2-22 22:45 發表
我囡囡依家上緊English playgroup & Spanish playgroup,兩個都係一星期一堂。

English playgroup
$500 / month (無補堂)

Spanish playgroup
$1100 / month (可補堂)

之前未足1歲時都上過heep hong playgroup, 都覺 ...

大宅

今日我報左啦,我覺得ok架而且都好平平均每堂$116/1hour,佢地都有2個鐘,一個鐘係課室上,另一個鐘係活動室上,不過我覺得比佢上一個鐘都ok啦,其實都似幼兒園既學習,排隊入課室,教生字食荼點..........佢地係得尖沙咀一間
原文章由 李小B太太 於 08-2-22 09:47 發表

(我諗住有多少少 concept至打去問, 費事打去問0的白痴 ...
澄澄小公主的家

大宅

Babyeddie & Ida yu, 你地講緊係邊樹既 Disney? Disney World English or Disneyland Hongkong?????

If Disney World English, 係唔係只for俾左幾萬蚊買教材既會員呀????

子爵府

環保接龍勳章 大廚勳章

check pm
原文章由 heidi0653 於 08-2-23 20:20 發表
Babyeddie & Ida yu, 你地講緊係邊樹既 Disney? Disney World English or Disneyland Hongkong?????

If Disney World English, 係唔係只for俾左幾萬蚊買教材既會員呀????

大宅

Disney World English多數係買左教材先會有playgroup上喎,上次我地係尖沙咀試過個間我就join左啦
原文章由 heidi0653 於 08-2-23 20:20 發表

澄澄小公主的家

複式洋房

DWE果d playgroup唔係要比錢先可以去嘅咩?我見佢寄嚟d會員通訊入面果d活動全部都要比錢架喎,而且仲好貴添。
可唔可以話我知邊度唔使錢呀
原文章由 ida*yu 於 08-2-24 01:34 發表
Disney World English多數係買左教材先會有playgroup上喎,上次我地係尖沙咀試過個間我就join左啦

大宅

DWE既playgroup好似係會員先可以join,貴唔貴就唔知啦,因為我都無上過 ,我上緊係尖沙咀Bravo,你可以cherk下依個[url=http://www.bravokidsland.com.hk/
http://www.bravokidsland.com.hk/[quote[/url]]原文章由 mandy1227 於 08-2-24 12:26 發表
DWE果d playgroup唔係要比錢先可以去嘅咩?我見佢寄嚟d會員通訊入面果d活動全部都要比錢架喎,而且仲好貴添。
可唔可以話我知邊度唔使錢呀
澄澄小公主的家

首頁

尾頁

跳至