跳至

首頁

尾頁

大宅

http://hk.myblog.yahoo.com/chungcnine

呢個酌媽真係好勁!
日日都睇到我鬼死咁肚餓!
一路睇又覺得好慚愧, 又覺得酌b好幸福, 又覺得對亞博唔住 (亞博無餐好食)....仲有覺得自己個c6好鬼死慘........

大家分享吓呀, 我就獲益良多....多謝你呀, 酌媽

大宅

原文章由 BoscoChow 於 08-3-25 18:42 發表
http://hk.myblog.yahoo.com/chungcnine

呢個酌媽真係好勁!
一路睇又覺得好慚愧, 又覺得酌b好幸福, 又覺得對亞博唔住 (亞博無餐好食)....仲有覺得自己個c6好鬼死慘........

大家分享吓呀, ...

周C9我同您的感覺一樣呀!
我叫我老公睇吓個BLOG幾正,我老公就同我講﹕您睇人哋個仔幾幸福!
酌媽幾時有得試食呀?我唔想整係睇呀......

男爵府

me 3 呀!! 不過有d簡單d ge 我都會跟著整.

原文章由 HELEHCHOW 於 08-3-25 21:51 發表

周C9我同您的感覺一樣呀!
我叫我老公睇吓個BLOG幾正,我老公就同我講﹕您睇人哋個仔幾幸福!
酌媽幾時有得試食呀?我唔想整係睇呀...... ...

男爵府

haha~ elaine真係好有心機呀~
d 野食好吸引呢~yummy~

我今日都整左strawberry cheese cake比louis食呀~
d strawberry係我同louis琴日新鮮採摘架~^v^
夜d有得食lu~

別墅

好媽媽勳章

去邊度有新鮮strawberry 採摘呀?

原文章由 joesimage 於 08-3-25 23:04 發表
haha~ elaine真係好有心機呀~
d 野食好吸引呢~yummy~

我今日都整左strawberry cheese cake比louis食呀~
d strawberry係我同louis琴日新鮮採摘架~^v^
夜d有得食lu~ ...

男爵府

原文章由 waichuntai 於 08-3-26 00:37 發表
去邊度有新鮮strawberry 採摘呀?

哈,維珍~你睇louis個blog就知啦~^v^
喂,你唔係要借禮服咩?幾時拎呀???!!!
call 我啦~

[ 本文章最後由 joesimage 於 08-3-26 00:46 編輯 ]

複式洋房

Joe, do you have "simple" cake recipe ? Very very simple one, maybe just milk egg cake .... I also want to bake cake for Chloe but I don't know how to make them... hehe. Thanks.

原文章由 joesimage 於 08-3-26 00:45 發表

哈,維珍~你睇louis個blog就知啦~^v^
喂,你唔係要借禮服咩?幾時拎呀???!!!
call 我啦~

http://lh6.google.com/babylouis0710/R-kWXYlX_kI/AAAAAAAAL4k/U4t7jOqKu5o/S6007024.JPG.jpg?imgmax=512 ...

侯爵府

哈哈,多謝晒呀周c9

唔好咁誇啦,多謝各位媽咪比面嗟,睇我身型都知我好鍾意食野啦,咁鬼肥 所以我就好有興趣研究下點整野食囉,純粹興趣,有得玩,整好又有得食o麻
anyway,請大家多多支持,多多指教,thanks

原文章由 BoscoChow 於 08-3-25 18:42 發表

呢個酌媽真係好勁!

大家分享吓呀, ...

侯爵府

joe,
我都想整cake呀,我齋得個電飯煲焗蛋糕咋,我考慮緊遲d買個焗爐

維珍,
o係粉嶺流水嚮中國花園有得摘,你去我個blog都有相睇click here,另外元朗錦田都有,不過呢個我無去過但有website,你可以look look啦 click here元朗有機士多啤梨園

大宅

我上星期日也去了錦田的士多啤梨園,由西鐵元朗站轉廿幾蚊的士就到,地方好大,又有大草地俾細路走來走去、有BBQ、有
羊、有兔、有豬、有電動車,都幾多嘢玩,入場唔駛錢,摘咗D士多啤梨磅咗俾錢就食得,唔算大粒,但超甜、超正!因為佢話係日本種子。

http://picasaweb.google.com.tw/leowong715/080323

男爵府

Helen,

朱古力食緊corn d 相好正呀!

原文章由 HELEHCHOW 於 08-3-26 16:31 發表
我上星期日也去了錦田的士多啤梨園,由西鐵元朗站轉廿幾蚊的士就到,地方好大,又有大草地俾細路走來走去、有BBQ、有
羊、有兔、有豬、有電動車,都幾多嘢玩,入場唔駛錢,摘咗D士多啤梨磅咗俾錢就食得,唔算大粒,但超甜、超正!因為 ...

大宅

原文章由 830mama 於 08-3-26 17:41 發表
Helen,

朱古力食緊corn d 相好正呀!

haha..............thanks!
佢太為食啦!

男爵府

yvonne,elaine:
haha~我都好屎架咋....係上年pat教我整架~
佢好鬼勁咩都識整~我地去親佢度都有甜品食架..哈哈~
我都係去fanling摘架d strawberry,
仲有tomato...好大個,紅卜卜~
我下個week再去,可以一齊喎,
下次我朋友會帶我地去埋餵魚(龍山寺係佢屋企開架),
之後再去摘strawberry......

別墅

個個都整野食, 真開心. 我之前跟過呢個香港電台的website學整過藍莓芝士蛋糕, 有video睇, 好易整.

http://www.rthk.org.hk/elearning/dessert/cake.htm

士多啤利園我都想去啊..我聽人講得1-3月, 係咪仲有架?

joe, 你下星期幾時去, call 我!

parco都病左個幾星期...閉關左好耐.

大宅

我也去了摘士多啤梨, 超甜、超正.

別墅

好媽媽勳章

不如四月頭個假期一起去摘 strawberry呀~

原文章由 joesimage 於 08-3-27 00:03 發表
仲有tomato...好大個,紅卜卜~ :ilovei ...

大宅

原文章由 joesimage 於 08-3-27 00:03 發表
仲有tomato...好大個,紅卜卜~ :ilovei ...

joe,
你幾時再去ar?我又去ar

男爵府

你地班友仔,果日約你地果時又唔去...哈哈~
而家個個都話去~

我同我fd講先,佢好好客既,應該唔大問題.....
不過佢識人,所以d strawberry同tomato計到超級平.....

[ 本文章最後由 joesimage 於 08-3-28 01:25 編輯 ]

大宅

原文章由 joesimage 於 08-3-28 01:23 發表
你地班友仔,果日約你地果時又唔去...哈哈~
而家個個都話去~

我同我fd講先,佢好好客既,應該唔大問題.....
不過佢識人,所以d strawberry同tomato計到超級平.....
http://lh6.google.com/b ...

[嵐嵐寶貝豬][17/7/06(birth) --2.745kg ]   [ 22/1/0--6.44kg]

男爵府

原文章由 fwc 於 08-3-28 01:37 發表

你仲笑!!!
我估下week先呀,sunday去住第2度先啦~

首頁

尾頁

跳至