跳至

首頁

尾頁

大宅

想請問你地幫bb戎左奶咀未啊?
小叭係06年12月5日出世時重3.23kgs,1個月4.55kgs,2個月6.40kgs,3個月7.72kgs,4個月8.20kgs,5個月8.80kgs, 6個月10.00kgs, 7個月9.55kgs, 8個月10.00kgs, 9個月10.16kgs, 10個月10.45kgs, 11個月10.91kgs
(4個月第一次反身, 5個月坐, 8個半月爬, 9個半月出牙(上面兩只),10個月出牙(上面兩只)12個月7只牙, 11.81 kgs

細叭係09年1月26日出世, 體重6磅半.
4個半月轉身, 5個月識坐, 7個半月出第一只牙(下面)

大宅

原文章由 fion2504 於 08-4-10 13:29 發表

好想幫佢戎,又唔知頂做,佢冇奶咀瞓唔到覺
BB - 12月29日 - 重6.9磅.      

大宅

好媽媽勳章

我個仔之前都係無奶咀瞓唔著,但係我就嘗試由晏覺開始,慢慢等佢習慣唔用奶咀,又ok喎,係有時夜晚要奶咀先瞓倒,但係都唔錯喇﹗

大宅

精緻種植勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

2.3個月前開始幫佢戎,葦斌又ok喎?但有時佢出牙,牙癢癢,要咬我,我會比奶咀佢咬,不過都好小比佢,寧願比佢咬我,好過食奶咀!
原文章由 fion2504 於 08-4-10 13:29 發表

[ 本文章最後由 葦斌媽咪 於 08-4-10 15:08 編輯 ]

大宅

1yr之後戎左.....係有日話佢e食奶咀都唔靚仔.跟住佢自己就唔要啦..佢都有想要返個奶咀..一想放入口我地就話佢唔靚仔...try過幾次就無再想要啦

大宅

原文章由 pinkyman 於 08-4-11 11:49 發表
1yr之後戎左.....係有日話佢e食奶咀都唔靚仔.跟住佢自己就唔要啦..佢都有想要返個奶咀..一想放入口我地就話佢唔靚仔...try過幾次就無再想要啦

等我都試吓先,tks!!
BB - 12月29日 - 重6.9磅.      

大宅

又好似幾好咁喎....等我又試下先

原文章由 pinkyman 於 08-4-11 11:49 發表
小叭係06年12月5日出世時重3.23kgs,1個月4.55kgs,2個月6.40kgs,3個月7.72kgs,4個月8.20kgs,5個月8.80kgs, 6個月10.00kgs, 7個月9.55kgs, 8個月10.00kgs, 9個月10.16kgs, 10個月10.45kgs, 11個月10.91kgs
(4個月第一次反身, 5個月坐, 8個半月爬, 9個半月出牙(上面兩只),10個月出牙(上面兩只)12個月7只牙, 11.81 kgs

細叭係09年1月26日出世, 體重6磅半.
4個半月轉身, 5個月識坐, 7個半月出第一只牙(下面)

伯爵府

未介呀!不過同佢講個"吱吱"好臭..跟住佢又話臭臭..就會自己"bu"返出黎...但係都係要有奶咀先訓覺囉!!!

大宅

小笨係自己唔食的, 因為啜極都無奶奶出、唔好食~
@ 如果有錢有社會地位先至會被人喜愛,呢個世界就太可悲了 @

首頁

尾頁

跳至