美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

大宅

護膚品用sofina 定 shiseido 好?

大宅

我都30+, 但係我這2隻都不用, 我試過shiseido, 效果都係差不多, 我現在係用Artistry, 價錢唔貴, 用後覺得唔好用, 又可以退貨取回錢或者換其他野, 有興趣可以PM我, 等我比多喲資料你
原文章由 adad 於 08-4-14 13:21 發表

複式洋房

我一向用開shiseido既revital,但由前年開始兩頰持續泛紅,但最近行過sofina見到新出的'機'膚之芯吸引便買來用,效果出奇的好,泛紅漸減,喜出望外

洋房

Swiss Plus or Collin is OK. you can try it

大宅

無話邊隻牌子好定唔好, 都要睇係你本身SKIN 係邊類型. 歲數同皮膚亦未必等同. 有D人三十幾, 但SKIN 仲好細緻, 但有D就可以似40幾SKIN.

男爵府

2018復活節勳章 hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我都係30+,我用緊雪花秀

大宅

我亦係30+嘅媽媽, 用緊 body shop ~ vitamin E 系列, 都幾好又唔貴

男爵府

我護膚用緊Loccitane、Kiehl's、Dermalogica,mask就夾雜幾隻牌子

大宅

我係T位油,U位,混合性
用法國Avene,價錢ok,
最近買了sofina防曬幾好,好爽
同糸列3支有9拆
全職媽媽技超流(水皮)家務一般(ok)為了亞仔頂硬上!

禁止訪問

畀面勳章

大宅

我係T位油,U位,混合性
用法國Avene,價錢ok,
最近買了sofina防曬幾好,好爽
同糸列3支有9拆

hee20060114
你買的sofina防曬是哪隻?我都想買佢地d 防曬同袪斑產品.

男爵府

我都係...
原文章由 小肥肥媽媽 於 08-4-15 15:53 發表
我都係30+,我用緊雪花秀

大宅

我係混合性皮膚, 應該用邊隻cream好?

原文章由 crystaltochan 於 08-4-15 23:18 發表
我都係...

男爵府

醒目開學勳章

我用kiehl's + bioderma
my skin type is 中偏乾

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

bicelle,bioderma,skin c,tns.呢幾隻.

禁止訪問

男爵府

你係咪問雪花秀?如果係,你去佢地counter,個ba會介紹返啱你用既cream,佢地好好架,完全唔hard sell,你驚唔啱用,先問佢攞一set sample試左先.
原文章由 tungtung131 於 08-4-16 15:37 發表
我係混合性皮膚, 應該用邊隻cream好?

伯爵府

基本上我係用Shiseido, 但有di產品會夾雜其他牌子, 如mask, eye jel....

十幾年啦, 都無轉黎轉去, 一來習慣了, 二來如果打散咁用, 一耐左就唔記得點用, 結果係支支開左但唔會再到尾=浪費!

總之, 隻隻牌子梗有捧場客!最緊要係夾自己, 唔夾既幾貴都無用!

原文章由 crystaltochan 於 08-4-16 18:09 發表
你係咪問雪花秀?如果係,你去佢地counter,個ba會介紹返啱你用既cream,佢地好好架,完全唔hard sell,你驚唔啱用,先問佢攞一set sample試左先.

伯爵府

我試過幾隻 brand, 試過 avalon, kanebo, skin c 呀, 最後都係夾返用 jurlique, 我始終覺得 jurlique 最夾我, 但總係想試呢樣果樣, 又想試下醫學 brand, 所以有用少少 skin c, 最近仲買左少少 neostrata呀, 我想效果好d呀....

男爵府

neostrata和skin c都唔差呀,幾好用

首頁

尾頁

跳至