在職全職

跳至

首頁

尾頁

大宅

靚媽們

我返黎囉, 唔好意思潛左水好耐.

其實係因為我個仔上個星期入左醫院 - 中左而家好勁個種流感. 再跟住就到我媽媽, - 藥物敏感令到白血球減少到"0", 而家仲係隔離病房. 等醫生進一步既檢查, 啲燒都仲唔退.

近呢個星期我都好煩, 返工好似遊雲甘. 日日都撲去醫院. 又冇覺好訓. 真係身心疲累, 我又大感冒, 真係唔死都唔得.

[ 本文章最後由 bobo_bo99 於 08-4-30 18:01 編輯 ]

男爵府

咁多事發生, 唔怪得唔見你啦。

呢排我有個朋友都好唔開心, 事關佢老公1月過身, 而家99又走咗啦, 但攪葬事, 個2伯又好鬼衰, 以前都話有唔開心同老公呻, 而家無得呻, 所以打電話比我呻。

洋房

係公司冇野做既媽咪 - Part II

咁多嘢煩呀! 但你都要小心身體呀! 祝你們早日康復!

洋房

係公司冇野做既媽咪 - Part II

咁多嘢煩呀! 你都要小心身體呀! 祝你們早日康復啦!

大宅

係呀, 醫生話而家啲流感冇得醫, 係靠自己既抵抗力, 不過我個仔都發燒左一個星期, 唉...又唔肯食野, 真係擔心死

我媽仲驚, 醫生話如果的白血球仲唔升就要抽骨髓睇下係唔係血癌, 真係有得震冇得訓.

個新工人又要教, 佢唔係唔好, 不過係唔明又唔問, 好似我叫左佢3:45先好落樓接我個女, 唔好太早去因為醫生講我個仔都好weak, 唔好去甘多街因為感染左第二種細菌就會引起併發症. , 點知個工人3:30就企左係條街到等, 我個女部校車要4:00先到, 甘即係要我個仔企係街30分鐘, 真係煩死人. 講極都唔明, 都唔知係唔係扮傻

你朋友個老公咩事走左, 係唔係好突然嫁

原文章由 angelymama 於 08-4-10 15:24 發表
咁多事發生, 唔怪得唔見你啦。

呢排我有個朋友都好唔開心, 事關佢老公1月過身, 而家99又走咗啦, 但攪葬事, 個2伯又好鬼衰, 以前都話有唔開心同老公呻, 而家無得呻, 所以打電話比我呻。

...

[ 本文章最後由 bobo_bo99 於 08-4-10 15:51 編輯 ]

男爵府

D工人就係咁激死人, 同佢講又話明, 做出黎d野都唔對路。
你要話佢, 要解釋比佢聽, 因為淨係鬧, 唔解, 佢下次又會係咁架。

我個朋友老公Cancer, 半年走咗, 我都好鬼傷心, 事關識咗廿年, 得40歲。

佢有3兄弟, 大哥同二哥講葬禮的錢, 佢2兄弟平分啦, 點知個二哥話三弟有個女, 所以弟婦都應該出番一份。好心佢咪咁衰啦, 人地寡婦仲要養個女, 自己做生意都睇得d錢咁大。

2哥仲有好多衰野, 講都講唔晒!!

大宅

早晨.

angelymama
我擒晚返去再同個工人傾囉, 叫佢唔好再係甘, 唔明既就要問, 再有多一次我就拎佢返agent.

你個friend個邊啲叔伯甘既, 唉...個女又幾大丫. 又點可以叫人地出埋一份先. 唉....好心唔好甘小家啦, 同個小朋友計.

大宅

早晨呀

我擒日去左滘西洲拜山, 個仔行到對腳生水泡

男爵府

早晨

原來搬左來呢度,
bobo 你仔岩岩好返咋喎,要去咁遠呀,佢算叻仔架啦,

男爵府

原文章由 bobo_bo99 於 08-4-11 09:15 發表
早晨.

angelymama
我擒晚返去再同個工人傾囉, 叫佢唔好再係甘, 唔明既就要問, 再有多一次我就拎佢返agent.

你個friend個邊啲叔伯甘既, 唉...個女又幾大丫. 又點可以叫人地出埋一份先. 唉....好心唔好甘小家啦 ...

真係好小家, 佢老婆(二哥)係我姑仔, 我都覺得醜, 人地個女先得十幾歲, 初中, 中國人點都係孤兒寡婦最得人同情, 就算人地有幫奶奶買保險都應該比人留多d錢係身邊, 無理由要人出咁多錢。

大宅

係呀, 樂樂

之前個版太多啦, 我驚俾人cut, 所以再開一版新既.

本來都唔想個仔去, 甘c6話係郊區, 空氣幾好, 唔會有太多細菌, 所以就同個仔去, 都ok呀, 佢都好生猛甘款.

原文章由 樂樂 於 08-4-14 10:41 發表
早晨

原來搬左來呢度,
bobo 你仔岩岩好返咋喎,要去咁遠呀,佢算叻仔架啦,

大宅

angelymama

就係囉, 個女真係好細, 仲地邊有能力攞甘大舊錢出黎先得嫁, 甘樣又唔係甘好喎, 做到個款好小家, 仲要好似蝦人地2母女甘.

而家你個朋友點樣呀~~

原文章由 angelymama 於 08-4-14 11:18 發表

真係好小家, 佢老婆(二哥)係我姑仔, 我都覺得醜, 人地個女先得十幾歲, 初中, 中國人點都係孤兒寡婦最得人同情, 就算人地有幫奶奶買保險都應該比人留多d錢係身邊, 無理由要人出咁多錢。 ...

男爵府

其實佢財政真係無問題, 不過我都覺得好小家, 同埋佢都有幫佢奶奶買保險, 而且佢地做生意。

完來仲有下紋, 佢地奶奶葬係大鵬灣, 佢二哥公司十幾人一齊去, 原來之後成班去深圳揼骨。直頭當公司旅行, 你話攪唔攪笑。

大宅

下....唔係呀, 上完山仲可以去揼骨既. 係唔係越有錢既人就越計算嫁啦. 我老公個邊都係甘. 小小野都要你出, 唔係唔安樂, 講足你一世.

原文章由 angelymama 於 08-4-14 23:24 發表
其實佢財政真係無問題, 不過我都覺得好小家, 同埋佢都有幫佢奶奶買保險, 而且佢地做生意。

完來仲有下紋, 佢地奶奶葬係大鵬灣, 佢二哥公司十幾人一齊去, 原來之後成班去深圳揼骨。直頭當公司旅行, 你話攪唔攪笑。
: ...

男爵府

原文章由 bobo_bo99 於 08-4-15 09:18 發表
下....唔係呀, 上完山仲可以去揼骨既. 係唔係越有錢既人就越計算嫁啦. 我老公個邊都係甘. 小小野都要你出, 唔係唔安樂, 講足你一世.

...

咪囉, 正式終都未送完就去揼骨。 人地送埋個先人照片返去彿堂, 之後就分咗d祭品, 佢都無去當然無分比佢地, 而且佢地信基督教, 點知昨日又問人攞祭品, 你話頂唔頂得佢順呢!!

大宅

下......佢地係基督徒甘又真係唔應該攞祭品嫁喎, 如果唔係佢地都唔會中途走左去啦. 佢地都幾得意, 係唔係出左錢, 唔攞番d野好蝕底甘呀.

原文章由 angelymama 於 08-4-15 09:24 發表

咪囉, 正式終都未送完就去揼骨。 人地送埋個先人照片返去彿堂, 之後就分咗d祭品, 佢都無去當然無分比佢地, 而且佢地信基督教, 點知昨日又問人攞祭品, 你話頂唔頂得佢順呢!!

...

男爵府

原文章由 bobo_bo99 於 08-4-15 09:53 發表
下......佢地係基督徒甘又真係唔應該攞祭品嫁喎, 如果唔係佢地都唔會中途走左去啦. 佢地都幾得意, 係唔係出左錢, 唔攞番d野好蝕底甘呀.

...

哈!! 你真係叻, 我地都係咁諗。 其實點解咁勞氣?! 因為阿二嫂就係我姑仔, 我好想同我奶奶講, 點解你會教到個女咁樣??

男爵府

我奶奶昨晚話:佢地阿媽/奶奶死都無跪? 又無鞠躬(家屬謝禮都係係咁易點吓頭) 阿三嫂(即係我, 天主教)阿爸(即係老爺)死時都有跪, 乜都有做咁係唔揸香。第日我死佢地都唔會跪。

呵呵@...

大宅

甘又真係會嫁, 99都唔跪, 唔好講自己媽媽啦.
我個人就覺得你唔係拜偶像既. 其他儀式可以照做, 而且神係無私又唔執著, 如果神知道你甘做都係為左個老人家安息既, 神一定會原諒你既, 又何必令人家人難做, 又何苦令老人家走都走都唔安心呢.

原文章由 angelymama 於 08-4-15 10:30 發表
我奶奶昨晚話:佢地阿媽/奶奶死都無跪? 又無鞠躬(家屬謝禮都係係咁易點吓頭) 阿三嫂(即係我, 天主教)阿爸(即係老爺)死時都有跪, 乜都有做咁係唔揸香。第日我死佢地都唔會跪。

呵呵@...

:surpr ...

大宅

早晨呀

我屋企2個細佬唔妥, 事源係細個聽左個女朋友講野, 而家要迫個大個個走. 唉....而家我爸同媽都好擔心, 我媽而家仲要係醫院, 真係煩死人.

首頁

尾頁

跳至