烹飪搵食

跳至

首頁
12345...11

尾頁

別墅

今日去了銅鑼灣和興行, 種類好多花多眼亂,都唔知買d咩好. 只買了羊架及牛仔骨.
有無人有其他好介紹.

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

我個Friend買個免治牛肉做漢宝排, 好似10元一包, 十分美味, 還有牛排和龍脷柳等....
原文章由 Mime 於 08-4-24 17:41 發表
今日去了銅鑼灣和興行, 種類好多花多眼亂,都唔知買d咩好. 只買了羊架及牛仔骨.
有無人有其他好介紹.

別墅

係咪近住禮頓中心嗰間?

大宅

請問地址在那裡?

原文章由 Mime 於 08-4-24 17:41 發表
有無人有其他好介紹.

別墅

禮頓道37號.
果道好像批發咁, 無得choose的. 你要咩佢就係雪櫃取出來磅.
好似我買羊架咁成條, 佢可以幫你cut開一片片. 我買$11x(每片around$9.5). 我買2樣野, 麵放了半佢冰箱. 想買多幾款都唔得.
如果有朋友一齊可share, 就可以買多幾款.

原文章由 nanna 於 08-4-25 05:27 發表
係咪近住禮頓中心嗰間?

大宅

牛扒,銀雪魚,春雞,牛脷,雞翼,豬柳,羊排.....好多都正ga

男爵府

回覆 #6 Mime 的文章

只是收CASH嗎 , 信用卡收不收 ?

大宅

yes,只是收CASH

別墅

原文章由 xl 於 08-4-25 14:21 發表
牛扒,銀雪魚,春雞,牛脷,雞翼,豬柳,羊排.....好多都正ga

So far, D嘢貴唔貴???

大宅

羊架有8至10支骨,around $90-$100
紐西蘭肉眼一條約12-15塊,約2XX
銀雪魚1條3XX至4XX,有1X塊
豬柳一保條around 12塊,$9X 至$10X
春雞好似1X/pcs,好好肉
牛脷 around $50

大宅

今日同朋友去和興行買凍肉,
total 買左 $700, 依家成個雪箱塞爆哂啦 !!
今日特登寫低 d 價錢, 以供大家參考既 !!
今日條銀雪魚好大條, 應該好肥美的 !!

牛仔骨一舊 $156
銀雪魚半條 $374 (原條 11 磅幾)
雞翼一大袋 $65
朧脷柳一包 $50 (4大條)
免治牛肉 $12 (半磅)
辣肉腸 $20 (8 條)
法籣克福腸 $10 (4 條)

ps 我次次去親買, 都見好多人買羊架,
但我自己就唔食羊, 所以無買到,
不過我見人成舊計都係 $100 左右, 好抵咁啵 !!

大宅

原文章由 monkeyyyy 於 08-5-3 21:01 發表

牛仔骨一舊 $156
雞翼 ...

請問妳銀雪魚最少可以買幾多呀,
同埋妳呢到有幾多件?因為我哋一家唔係
食到好多,仲有係咪要放冰格個層?

雞翼$65有幾多隻/幾多磅?

唔好意思咁多問題

大宅

銀雪魚要原條買, 我買半條都有 12 塊左右,
所以要同人 share, 除非你個冰格超太啦 !!

雞翼一包 $65, 我估有 2kg 重, 有 30-32 隻左右

原文章由 白活 於 08-5-3 21:09 發表

請問妳銀雪魚最少可以買幾多呀,
同埋妳呢到有幾多件?因為我哋一家唔係
食到好多,仲有係咪要放冰格個層?

雞翼$65有幾多隻/幾多磅?

唔好意思咁多問題
...

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

侯爵府

畀面勳章

好似幾好咁噃......等我都去八吓有咩筍嘢買先,

大宅

我都想銀雪魚, 我想要3份1條或半條, 有人可以跟我share 嗎? 有興趣請pm我, 一起去買
希望相信 "快樂不是因為擁有的多,而是因為計較的少。"

大宅

我都提議大家買半條好嚕, 因為原條真係好多,
大家真係可以諗諗計, 約埋一齊去買半條 or 1/3 條,
因為越大條越肥美架 !!!

原文章由 康仔媽咪 於 08-5-4 10:56 發表
我都想銀雪魚, 我想要3份1條或半條, 有人可以跟我share 嗎? 有興趣請pm我, 一起去買

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

你會幾時買?

原文章由 康仔媽咪 於 08-5-4 10:56 發表

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

免治牛肉, 法籣克福腸, 辣肉腸, 雞翼好大隻和牛排都好正, 我個朋友話次次買都要好緊張說要買甚麼, 因多人排隊, 我自己就未買過, 因經常好多人!

原文章由 monkeyyyy 於 08-5-3 21:01 發表

牛仔骨一舊 $156
雞翼 ...

大宅

有無人知和興行營業時間係幾點呀?

首頁
12345...11

尾頁

跳至