跳至

首頁

尾頁

別墅

我由5w開始就生暗瘡(多生在頸部和胸前),未有之前皮光肉滑,同事都話我係生仔,我而家仲未知,咁你地呢?

洋房

我勁慘呀。上個禮拜開始成面都粒粒。頸。心口都係。。
我岩 岩13weeks啦。。
個個都話係生仔。不過我就覺得一半一半啦。。
好折磨呀~~~ 哈哈~~~~
6月頭就知喇~~~

大宅

我可以話你知係唔一定, 因我上胎都生到成面都係, 但係生女.

原文章由 curry143 於 08-5-7 03:22 發表
我勁慘呀。上個禮拜開始成面都粒粒。頸。心口都係。。
我岩 岩13weeks啦。。
個個都話係生仔。不過我就覺得一半一半啦。。
好折磨呀~~~ 哈哈~~~~
6月頭就知喇~~~ ...

別墅

其實真係因人而異. 訓得唔好又會出暗倉, 食熱氣野又會有, 都係照先會準.

做父母不容易~我們努力吧!![/color]

大宅

原文章由 remychrist 於 08-5-6 18:39 發表
我由5w開始就生暗瘡(多生在頸部和胸前),未有之前皮光肉滑,同事都話我係生仔,我而家仲未知,咁你地呢?

我上一胎係仔, d 皮膚仲好過未有o既時候, 又無大鼻, 所以, 都應該唔關事, 只係荷爾蒙作怪o者.....

大宅

原文章由 tulipsodas 於 08-5-7 11:55 AM 發表

我上一胎係仔, d 皮膚仲好過未有o既時候, 又無大鼻, 所以, 都應該唔關事, 只係荷爾蒙作怪o者.....

same完全無關事....真係架

大宅

我上一胎同你一樣,但今胎而家差唔多11週,就出咗好多豆豆,唔知生囝定囡呢?

原文章由 tulipsodas 於 08-5-7 11:55 發表

複式洋房

我上次都係勁出瘡, 不過生女!

別墅

我都覺得唔關事, 我第一胎皮膚好好, 但係生仔.

別墅

聽你地咁講,可能真係唔關事喎!到時照到仔定女,記得上來報告下

男爵府

當然唔係啦, 我馱大仔個時D皮膚不知幾靚

洋房

咁真係唔關事噃~~
哈哈~~~
下個月就知喇。好緊張啦~~

別墅

me too

原文章由 curry143 於 08-5-10 03:45 發表
咁真係唔關事噃~~
哈哈~~~
下個月就知喇。好緊張啦~~

大宅

原文章由 tulipsodas 於 08-5-7 11:55 發表

me too! 我未有bb時, 下巴成日生暗瘡. 但上次有左囝囝時, d 皮膚好好, 又冇暗瘡, 又有光澤, 所以全部人都估我生女!

別墅

我到而家為止都係成頸暗瘡,下個星期照oscar,唔知可以開估未呢?

原文章由 kkmc 於 08-5-13 16:01 發表

me too! 我未有bb時, 下巴成日生暗瘡. 但上次有左囝囝時, d 皮膚好好, 又冇暗瘡, 又有光澤, 所以全部人都估我生女!

洋房

我未陀BB之前好少生暗瘡,但最近出咗好多呀

之前抽絨毛驗DNA,個report係仔,我仲以為有關係tim,但睇咗大家的經驗,又唔係喎。

別墅

我估唔係每個人都準,你就係其中一個準的媽媽

原文章由 ai327 於 08-5-15 09:33 發表
我未陀BB之前好少生暗瘡,但最近出咗好多呀

之前抽絨毛驗DNA,個report係仔,我仲以為有關係tim,但睇咗大家的經驗,又唔係喎。

別墅

我除左生暗瘡,仲中意食酸野,仲有個肚好圓,身邊所有朋友都話我個係仔,好緊張呀!下星期可以開估啦!

洋房

我無生暗瘡呀~ (lucky), 個鼻都無大到, 但好肯定照到係仔lu~

但我觀察所得 (因工作環境內有好多大肚mama一齊工作), 大多數生仔嘅mama個鼻都有變大, 而個肚係比較尖既.... 但唔係好多人'爆瘡'wor~~

anyway, 好多時mama生瘡只因荷爾蒙變化, 只要食番清淡d, 飲多d水, 咁就可以做個靚mama 啦!!!

別墅

我兩邊臉頰同頸都有生瘡呀. 要下個星期先知仔定女. 最近搽左隻暗瘡精華才好了些. 因頸部做facial時不能清. 所以搽精華先惦...

首頁

尾頁

跳至