自由講場

跳至

首頁

尾頁

別墅

話說.....我今日中午 帶囡囡去SNOOPYLAND玩
因為剛好去荷花買左100元以上既野
就同囡囡排隊玩船仔
排我前面既 係一堆小學生 當我排左無幾耐
後面就有一個女人帶住個仔 不停咁ZIP到我旁邊
就係呢個時候 前面D學生既老師叫佢地去影相 唔好再玩
咁班學生就走左 而個女人就好快咁插到我前面
我見佢打尖 就同佢講"太太唔該排隊"當時只有我同佢 無其他人
佢就當聽唔到 直接行去想坐船
結果2個工作人員就問佢有無發票
個女人就用不正宗既廣東話講" 吓 乜要買飛既咩" 跟住其中一個工作人員就解釋比佢聽
咁個女人就黑面咁走左
雖然原本好激氣
但係見到佢打完尖都無得玩 個心都順返D

[ 本文章最後由 @iris@ 於 08-5-7 18:18 編輯 ]
http://img12.picsplace.to/img.php?file=img12/1/DSC02836.JPGhttp://ktzhk.com/file/avatar/a1/20050916114800_etQK.gif

公爵府

最憎 d 無文化既大陸人

珍珠宮

唔係無文化既問題......而佢地習慣左走後門, 掛隊都未必輪到佢既事實.... 所以而家來到點都係要鬥大力, 鬥快, 鬥多錢.....

男爵府

簡直係中國人嘅恥辱.......

Friends are the sunshisne of my life~~

Thanks for brightening my world with
the warmth of your friendship !!

別墅

抵佢冇得玩

別墅

如果我係你, 我會同工作人員講佢打尖添, 等人地趕佢, 我最憎D 大陸人, 成日側側博打尖

原文章由 @iris@ 於 08-5-7 18:09 發表
話說.....我今日中午 帶囡囡去SNOOPYLAND玩
因為剛好去荷花買左100元以上既野
就同囡囡排隊玩船仔
排我前面既 係一堆小學生 當我排左無幾耐
後面就有一個女人帶住個仔 不停咁ZIP到我旁邊
就係呢個時候 前面D學生既老 ...

大宅

好媽媽勳章

唔單止大陸人,香港人都係!之後仲要惡過人,真係啤一聲:;pppp:

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

佢地照為"執輸行頭慘過敗家"
所以咩都打尖.

大宅

呢d大陸人冇文化冇教養。。。日日仲放咁多落黎,攪到香港的素質都低晒。。

大宅

其實好多大陸人都是咁的 (佢哋慣咗), 可能我見慣大陸人(在公司) , 對佢哋行為見怪不怪, 佢哋好喜歡側側博打尖, 你唔出聲 (香港人通常唔敢出聲話佢)佢哋唔理你, 你大聲叫番佢哋去排隊, 不是好聲好氣是用惡的語氣, 佢哋就會立即走, 不過是再去攝另一個唔出聲的人囉 !

上次去番禺水上樂園玩, 排滑梯時等十幾二十人, 2分鐘都唔郁一個, 後來先發現條隊得香港人排, 的大陸人全部從入口打尖, 最奇是個個香港人都唔山聲話佢哋 , 尤得佢哋打喎 , 終於排到我時, 我見一個插入來閙一個, 閙走咗成十個咁多呀, 有些給我話完仲死都唔走, 站在我旁話等人喎其實想等我過咗再打過尖, 在香港通常的香港人見到大陸人打尖都唔敢出聲, 未以為佢哋好惡, 佢哋男女老幼都是咁的, 在香港見到咁的情形, 我唔會細細聲講一句有算, 我一定好大聲當住好多人面叫佢哋排隊 (不過我是用國語話佢哋) , 佢哋先會走!

別墅

其實D工作人員應該聽到我叫佢排隊既
不過咁橋佢又無發票 所以就唔洗再同工作人員講囉

原文章由 wng7666 於 08-5-7 19:15 發表
如果我係你, 我會同工作人員講佢打尖添, 等人地趕佢, 我最憎D 大陸人, 成日側側博打尖
http://img12.picsplace.to/img.php?file=img12/1/DSC02836.JPGhttp://ktzhk.com/file/avatar/a1/20050916114800_etQK.gif

伯爵府

魅力王子 好媽媽勳章 畀面勳章

香港人都唔好得去邊,我試過幾次被40幾歲既香港男人打尖.

珍珠宮

畀面勳章

不論係邊樹,又不論係咩人,總之佢打尖,我就會好大聲兼不屑地講:要排隊既。等多d人聽到,瘀死佢。

子爵府

佢地好厚顏
你話佢打尖 佢仲大聲過你話佢係排係道
原文章由 wng7666 於 08-5-7 19:15 發表

水晶宮

至尊種植勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 爸B勳章

最怕奧運時失禮死人

排隊在大陸人來說真係咁 kai
不要問國家能為你們做些甚麼,要問你們能為國家做些甚麼。Ask not what your country can do for you, ask what you can do for your country.

別墅

我都同意香港人都有唔排隊既
亦有會排隊既大陸人
但唔鍾意排隊既大陸人就比較多

原文章由 szeyee1999 於 08-5-7 20:03 發表
香港人都唔好得去邊,我試過幾次被40幾歲既香港男人打尖.

別墅

我係國內時都好似香港鍾意排隊,結果被當地朋友拖住插隊,佢地話要排隊返香港排,係依度你憨居咋.
唯有依照國情照插,好無奈.
現在我彷似在等待,等,等那一天來;莫道你心痛不可耐,我心更哀。若問我想找的所在,找,找我的將來。為著我心中的希望,生命已擲門外。看著這如病染的祖國,誰亦要奮起叫嚷!放下眼前原屬我的一切,五月的陽光在照耀. 8964

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

好多阿婆都中意打尖 試過去面包店個阿婆唔排隊我話佢,佢就扮聽唔到.唉...........

珍珠宮

畀面勳章

好多阿婆都鐘意持老賣老既, 我樓下間百x, 有個阿婆係唔會排隊既, 佢鐘意插邊就插邊, d心見佢年紀大,都費話佢。
原文章由 QQLAU 於 08-5-7 22:07 發表
好多阿婆都中意打尖 試過去面包店個阿婆唔排隊我話佢,佢就扮聽唔到.唉...........

大宅

我試過係 Snoppy Land 見到個大陸婆教個仔隨地小便, 真係想開聲鬧佢兩母子。

首頁

尾頁

跳至