跳至

首頁

尾頁

子爵府

好媽媽勳章

今日去咗龍豬媽公司返新工, but.........情況有啲問題, 原先請我返嚟嘅目的你做admin + a/c, 但今日發現a/c嗰part已經交由會計師樓處理, 我只做admin, 我係a/c出生, admin唔係我強項, admin + a/c我接受得到, 如只係admin又好似唔係我做開嗰行, 而家有啲唔知點算, 大家可唔可以比啲意見?我有啲心郁想明天唔返唔做, 至於收入問題暫時可應付因我有8個part time job係屋企等緊我做, 麻煩大家比啲意見吖, thanks!

公爵府

原文章由 babycanny 於 08-5-5 16:41 發表
今日去咗龍豬媽公司返新工, but.........情況有啲問題, 原先請我返嚟嘅目的你做admin + a/c, 但今日發現a/c嗰part已經交由會計師樓處理, 我只做admin, 我係a/c出生, admin唔係我強項, admin + a/c我接受得到, 如只係 ...

做住先, 你之前咪有其他job offer ga, 再問問啦

子爵府

好媽媽勳章

原文章由 Cammy3007 於 08-5-5 16:49 發表

做住先, 你之前咪有其他job offer ga, 再問問啦

由於之前應承龍豬媽在先, 所以其他offer全部推晒喇!

大宅

原文章由 babycanny 於 08-5-5 16:41 發表
今日去咗龍豬媽公司返新工, but.........情況有啲問題, 原先請我返嚟嘅目的你做admin + a/c, 但今日發現a/c嗰part已經交由會計師樓處理, 我只做admin, 我係a/c出生, admin唔係我強項, admin + a/c我接受得到, 如只係 ...

咁奇怪改咗只做admin, 最好先問下龍豬媽意見, 佢會唔會清楚公司搞邊科?
不如返多幾日睇住先, 咪當學下admin野先, 再一邊找新工無壞

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 王國長老 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

原文章由 iamchingching 於 08-5-5 17:27 發表

咁奇怪改咗只做admin, 最好先問下龍豬媽意見, 佢會唔會清楚公司搞邊科?
不如返多幾日睇住先, 咪當學下admin野先, 再一邊找新工無壞

龍豬媽都係被蒙在鼓裡呀
都唔明啲老細諗咩~ 當初話我a/c唔掂唔請~ 好啦, 傻B媽a/c強啦, 但又唔使佢做a/c... 玩死人

子爵府

好媽媽勳章

原文章由 iamchingching 於 08-5-5 17:27 發表

龍豬媽同我一樣啱啱先知, 佢已辭工last day今個星期五

伯爵府

醒目開學勳章 BK Milk勳章

當初你諗住係熟人介紹先推其他job
e+個熟人都走, 唔駛俾面佢, 係佢唔啱在先!

子爵府

咁咪走囉~~見嗰陣又唔係咁嘅~~:;pppp:

原文章由 babycanny 於 08-5-5 17:38 發表

龍豬媽同我一樣啱啱先知, 佢已辭工last day今個星期五

王國長老

至尊種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 爸B勳章 王國長老 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 魅力王子 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

同公司表明admin唔係你強項,做得唔好咪zxy你,and then................做住學,有好工即閃

大宅

係呀, 我都覺得你做住先 ....
依家我地做乜都要諗下阿b先架嘛...
份工家下唔使OT, (有冇壓力以後先知), 你都會多咗時間同傻B一齊...
邊做邊搵啦..
聽日先八d 公司嘢俾你聽, 太長篇, 唔想打...

it's all about fengshui...

大宅

之唔係囉, 真係俾佢玩死. 我諗佢地都唔知自己想要乜

有句嘢可以解釋到: 人鬼殊途

原文章由 小倩 於 08-5-5 17:37 發表

龍豬媽都係被蒙在鼓裡呀
都唔明啲老細諗咩~ 當初話我a/c唔掂唔請~ 好啦, 傻B媽a/c強啦, 但又唔使佢做a/c... 玩死人

大宅

真係唔使俾面架...
如果唔開心, 真係無謂勉強. 但係邊做邊搵囉...
除非勁唔開心囉.. 勁唔開心, 就真係無謂勉強

原文章由 kerkermui 於 08-5-5 18:05 發表
當初你諗住係熟人介紹先推其他job
e+個熟人都走, 唔駛俾面佢, 係佢唔啱在先!

珍珠宮

我覺得可以做住先呀..況且當學下點做admin..或者可以造就另一個機會呢?
不過最緊要過到自己...開開心心就得啦!

珍珠宮

你都好似做得好唔開心喎
你無事呀嗎

原文章由 dragonpork 於 08-5-5 23:36 發表
真係唔使俾面架...
如果唔開心, 真係無謂勉強. 但係邊做邊搵囉...
除非勁唔開心囉.. 勁唔開心, 就真係無謂勉強

子爵府

又會變成咁 不如你問o下鬼佬仲請唔請你啦!問o下冇壞.得就 唔得先算.

大宅

我冇事啊, 多謝關心...
諗住quit 個下就有少少唔開心, 但係依家都唔知幾開心, 終於可以有番自己私人時間.

原文章由 朗仔媽 於 08-5-5 23:43 發表
你都好似做得好唔開心喎
你無事呀嗎

珍珠宮

咁你全職湊龍豬呀

原文章由 dragonpork 於 08-5-5 23:52 發表
我冇事啊, 多謝關心...
諗住quit 個下就有少少唔開心, 但係依家都唔知幾開心, 終於可以有番自己私人時間.

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 王國長老 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

傻媽諗掂去向未呀

大宅

試下打電話去問下e+仲請唔請你,我有個friend 都係咁樣,返咗份新工2日,發覺唔啱自己,轉頭打返之前有offer 嘅公司問,點之又ok wor

原文章由 babycanny 於 08-5-5 17:02 發表

由於之前應承龍豬媽在先, 所以其他offer全部推晒喇!

複式洋房

如果收入唔成問題,我会再揾過份工,都唔係自己想做,況且e+ account好易揾工,都唔擔心揾唔到工,識个熟人都走埋,唔駛唔好意思.

首頁

尾頁

跳至