夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

係呢到成日都睇到別人既經歷真係感受良多!好欣賞好多人唔相識都給與支持、鼓勵,但係其实針唔拮到肉一定唔知有幾痛,往往好多人都話接受唔到c6對唔住自己一定会行另一條路,呢样亦係我自己既座右銘,但係當殺到埋身又有仔女想法就被迫放棄自己既快樂去保存一个'家'.可惜當另一半一次又一次唔把握机会又可以點?

我倆相識至結婚係好長既日子-兩年多前驚党c6不妥,點解会存錢去一个女性户口?又去ikea用了數千元,又不斷每天通电/sms,原來那个她是c6每日對住10hrs既personal assistant.c6
told me 佢分緊居,money for her to rent a flat c6仲不吋去幫佢, leave the children at nite whenever i am not in hkg, c6當然有好多excuse亦講了些無so既大話,詳細痛心既經歴好長難以逐一交待.這兩年多講過無so次,信也寫了so十封,但佢甚少回應.只是直至昨晚仍然說我倆有問題唔關對方事.一路我選擇遷就、信任, let them continue working together in the same room, 成日問自己點解有marriage problems + childrens problems唔係face the problems n solve it, why need to get 3rd party involved.是否我小氣去阻止佢地所謂無野既朋友關係? c6話佢地有拖過手, others i am not sure.他倆在公營机構working together in the same room,c6就always afraid我会踩場,令佢地無面lose the job, gov't job 又點会咁樣炒魷?呢樣我齋talk左好耐never付諸行动bcoz i know it is not good especially for myself. 可惜呢兩日發覺原來他們還是由起身到晚上都call/sms,既然c6仍然執迷不悟, not to cherish this family我亦預左無左呢个家,今日就係佢地工作地方大庭廣眾當面質問!

大宅

支持你, 等個無恥的第三者無面!!!!

邊個政府部門呢?? 好想知tim??

別墅

你依家去踩場? 都應該, 看看你C6有咩反應, 一定身有屎, 佢先唔想你去佢公司。
家姐 2005年12月19日出世﹗                                      細佬 2010年11月1 日出世!

別墅

我都想知係咩部門?

家姐 2005年12月19日出世﹗                                      細佬 2010年11月1 日出世!

珍珠宮

環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

男人真係
一個人之所以快樂,不是因為她擁有得多, 而是因為她計較得少

大宅

佢咁驚你踩場, 一定身有屎啦, 加油呀你

大宅

回覆 #6 flyingmom 的文章

真的感覺到你的無奈和痛苦,勇敢些去面對吧.把心一橫,解決個問題,讓你和孩子更開心的走向未來的道路.
衷心的支持你!

禁止訪問

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章

呢度好多mami支持你!!
希望你c6回頭是岸!!

大宅

樓主,事到如今,你最好都為自己先打算一下,你老公比你知道後,仲冇諗住放手,仲係甘,你自己心裡有數!支持你!

洋房

點解d男人吓吓都要迫到d女人去牆角??
沒留半點情, 樓主, 支持你. 不快的事情是要解決.

珍珠宮

你遷就佢咁耐,佢都唔改,咪惟有用另一方法囉,唔通坐以待斃咩!
成唔成功都好,起碼試過,好過唔出聲默許佢地繼續!

大宅

可以想像你一定忍得好辛苦 ,眼淚在心裏流 ,但你有無諗過踩場只會損人不利己?呢個唔係解決,只係你發洩,要報復。當然,你個心係好痛好痛,又好嬲好嬲 我只係怕你行左呢步就真係返唔到轉頭

不論結果,希望你知道仲有一班BK fans支持你,媽咪,堅強D

翡翠宮

嘩~ 擺明築緊愛巢la>>>

咁「踼」到咩野先?? 對9男女点答辯?

男爵府

原文章由 cattylui 於 08-5-13 18:15 發表
可以想像你一定忍得好辛苦 ,眼淚在心裏流 ,但你有無諗過踩場只會損人不利己?呢個唔係解決,只係你發洩,要報復。當然,你個心係好痛好痛,又好嬲好嬲 我只係怕你行左呢步就真係返唔到轉頭

不 ...

agree. 踩場= no return. Good luck! 加油呀!
I love my hubby and my boy. XOXOXO

伯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

佢都冇理過你感受啦~ 掉轉你有第三者佢會點丫~
呢d情況, 比我唔會選擇啞忍, 一發現時我就一定
會查到底或問清楚, 如果佢地冇野, c6一定要同
呢位同事保持距離以保清白, 最重要係向我派定
心丸, 如果佢唔肯即有野啦~
咁我要佢有決定, 樓主你要堅強d, 唔好比d男人睇
c你冇左佢唔得, 我地有好多人精神上會支持你架!!!

別墅

每個人都有自已底線,支持你!
吾比d顏色你老公睇, 真係以為你好蝦, 盡地一舖!
另一方面, 你要為自己好好打算, 堅強, 加油呀!

別墅

非常支持妳去踩場, 唔好再忍佢了, 忍屎忍尿都唔好再忍佢啦

子爵府

支持你!亦明白你!事情總要解決,吾好比佢再拖!

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

加油!!!! 支持你

首頁

尾頁

跳至