跳至

首頁

尾頁

大宅

bb現在開始識行,買什麼鞋對她的足部會較好?分享下

公爵府

本來想買dr. kwong, 但對腳太細 老師剛比了對combi硬底鞋, 但晴晴著咗唔肯行, (好少可要daddy抱), 可能對鞋太重 , 現在等她習慣了會買combi硬底鞋

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 王國長老 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

原文章由 Cammy3007 於 08-5-13 13:59 發表
本來想買dr. kwong, 但對腳太細 老師剛比了對combi硬底鞋, 但晴晴著咗唔肯行, (好少可要daddy抱), 可能對鞋太重 , 現在等她習慣了會買combi硬底鞋 ...

又買雜嘜
Dr. Kong 未必有晴晴咁細碼!

子爵府

好媽媽勳章

原文章由 Cammy3007 於 08-5-13 13:59 發表
本來想買dr. kwong, 但對腳太細 老師剛比了對combi硬底鞋, 但晴晴著咗唔肯行, (好少可要daddy抱), 可能對鞋太重 , 現在等她習慣了會買combi硬底鞋 ...

傻b都係著combi, 婆婆話對鞋好重成日想同傻b換過對, 但傻b著軟底嗰啲行起上嚟又成日拗柴:;pppp: , 所以傻b係屋企就成日都唔著鞋, 出街放佢落地行佢死都要拖住唔肯自己行:;pppp:

伯爵府

醒目開學勳章 BK Milk勳章

响屋企著襪行 (之前都會著jack&lily)
出街就無特別買咩牌子, 多數日本bb鞋 (made in china), 唔係厚底, 買d軟身又唔太薄嘅~

大宅

我BB同你BB一樣, 成日要落地 但落到地就一定唔肯自己行,捉到我哋實, 我哋一放手佢就扮跌落地下或者走去爬 比佢激死
]

大宅

我個bb剛剛相反,係要自己行,但係又唔知危險個種,好辛苦好擔心。我打算買dr. kong. 我打過電話去,佢話可以去試下,我打算去睇睇。

子爵府

我原本打算買MOONSTAR, 好輕, 但我鐘意果款諾諾腳背太肥, 唔得, 另外見到有隻又係日本牌子, 唔知IFXX, 打算今個星期帶諾諾去試

子爵府

我原本打算買MOONSTAR, 好輕, 但我鐘意果款諾諾腳背太肥, 唔得, 另外見到有隻又係日本牌子, 唔知IFXX, 打算今個星期帶諾諾去試

公爵府

原文章由 高比 於 08-5-13 16:32 發表

是否硬底? 在那兒有得賣? & ?

珍珠宮

我都啱啱係dr. kong買咗對鞋俾朗仔

大宅

我都係今日剛剛去買左dr.kong比bb著,發覺它的波鞋較好,其他的不適合初行路的bb
原文章由 朗仔媽 於 08-5-13 22:18 發表
我都啱啱係dr. kong買咗對鞋俾朗仔

珍珠宮

我都係買咗波鞋款

原文章由 annietse 於 08-5-13 23:08 發表
我都係今日剛剛去買左dr.kong比bb著,發覺它的波鞋較好,其他的不適合初行路的bb

侯爵府

叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 醒目開學勳章 親子達人勳章 畀面勳章

dr.kong話佢0的鞋唔啱剛學行bb,
唔肯賣俾我呀~~:;pppp:
我去運動家買0左對addxxx~~
都係百幾蚊啫, 啊囡不知著得幾好,
日日都去青衣城行半句鐘~~
不過隻衰囡唔肯俾人拖~~
成個傻b咁週圍走同跑,
每次我同婆婆都要右左夾住陪佢跑

原文章由 annietse 於 08-5-13 23:08 發表

子爵府

好媽媽勳章

原文章由 ankle 於 08-5-14 10:31 發表
dr.kong話佢0的鞋唔啱剛學行bb,
唔肯賣俾我呀~~:;pppp:
我去運動家買0左對addxxx~~
都係百幾蚊啫, 啊囡不知著得幾好,
日日都去青衣城行半句鐘~~
不過隻衰囡唔肯俾人拖~~
成個傻b咁週圍走同跑, ...

呢個究竟係形容詞吖 or 借傻b嚟作比喻呢?

珍珠宮

應該係形容詞

原文章由 babycanny 於 08-5-14 11:13 發表

呢個究竟係形容詞吖 or 借傻b嚟作比喻呢?

侯爵府

叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 醒目開學勳章 親子達人勳章 畀面勳章

當然係形容詞啦~~

男爵府

我買左adidas波鞋, ELLE 同 combi俾芷蕎, 但發覺佢著combi好似唔識行咁~~ 我覺得ELLE d鞋仔幾好, 又唔貴~
全因為你,令我一生都佳美,你令我生命從空虛,化做傳奇,唯獨你是我拯救,我總不至死,直到永遠,從心底讚美!

大宅

咩波鞋呀? 我都買咗對軟皮索帶鞋, 不過我個b未自己識行喎!!

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 王國長老 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

原文章由 Stepy 於 08-5-14 14:43 發表

咩波鞋呀? 我都買咗對軟皮索帶鞋, 不過我個b未自己識行喎!!

咁同jack & lilly咪差唔多... mouth:

首頁

尾頁

跳至