興趣嗜好

跳至
[攝影] 整相機

首頁

尾頁

洋房

請問有無人知道邊到有得修理數碼相機???唔該晒

版主

版主 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 睛靈勳章

原文章由 kinkinma 於 08-5-20 15:39 發表
請問有無人知道邊到有得修理數碼相機???唔該晒

壞咩 ?

試下搵 raymond, tel 9495-4694

洋房

原文章由 chloepapa 於 08-5-20 15:50 發表

壞咩 ?

試下搵 raymond, tel 9495-4694

部機開着嘅時侯,只係漆黑一片,mug都睇唔到。同埋我想問清楚呢嗰Raymond係咩人,佢有無公司地址可以揾到??Thank
you

禁止訪問

版主

原文章由 kinkinma 於 08-5-20 16:45 發表

部機開着嘅時侯,只係漆黑一片,mug都睇唔到。同埋我想問清楚呢嗰Raymond係咩人,佢有無公司地址可以揾到??Thank
you

Raymond 都係以前我在dcfever 搵, 佢有地址, 亦會先報價才整
如果真係太貴, 唔整都得

男爵府

我都俾Raymond整過dc, 都ok的, 唔一定要帶機上去, 可以試o下在佢個topic度問o下, 講出壞d乜野, 好多時佢都可以報到個大概價錢!

禁止訪問

醒目開學勳章

洋房

回覆 #7 jacqueline_law 的文章

好多謝各方友好的意見,我會先check吓整機嘅價錢,如果太貴我都會唔整,唉依家啲嘢真係唔夠以前耐用,三兩年就壞,唉唉唉

洋房

回覆 #7 jacqueline_law 的文章

好多謝各方友好的意見,我會先check吓整機嘅價錢,如果太貴我都會唔整,唉依家啲嘢真係唔夠以前耐用,三兩年就壞,唉唉唉

版主

原文章由 jacqueline_law 於 08-5-21 11:50 發表

tks...
我部 f30 都 c 左...反正過晒保...問下先 :p

啱啱打左電話...
我部機似乎只係 shutter 粒制壞左, 因為開到機 & play 到相 / 短片....
如果只整粒制個零鐘 ok...收 $2 ...

我部 F30 買左一個月之時都因為跌落地而按唔到SHUTTER, 拎俾 RAYMOND 整, 都係 $200 咁上下 (因為人為跌, 又花晒同凹左, 費事拎返 FUJIFILM HK)
原來只是內面一條cable 鬆左

禁止訪問

醒目開學勳章

大宅

原文章由 kinkinma 於 08-5-20 16:45 發表

you

乜野牌仔?係咪 canon?

如果係,咁有機會係ccd 問題,咁可能攞番 canon唔使錢。睇下以下篇野,你部機係咪佢所講既 model。如果係,攞去 canon 睇下。

http://www.canon.com.hk/Tc/Support/Contactus/qa.aspx?problemqa_id=10018

洋房

回覆 #12 tommythumb 的文章

唔該晒,不過我都機係Sony T-1,唔係canon

洋房

回覆 #13 kinkinma 的文章

我啱啱打咗電話去問,佢話$250,不過要買零件,可能要等三兩日,唯有等啦

首頁

尾頁

跳至