自由講場

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

複式洋房

我想問你地d小朋友相差幾大呀?(1993.1995.1998)
你地係自己湊定係要返工呢? (1st自己湊+要返工, 2nd&3rd 自己湊+工人湊)
三個小朋友難湊嗎? (depends on the kids.)有冇人幫手湊? sure!
點解會生三個小朋友呢?( both of us like kids.)

公爵府

好媽媽勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

我都想知呀! 諗緊好唔好生第三個.

複式洋房

if money ok.must ok

子爵府

我想問你地d小朋友相差幾大呀?
(1987,1994, 2007)
你地係自己湊定係要返工呢?
(第一胎twins 比人湊,自己番工,第二同三胎自己湊)
三個小朋友難湊嗎?(湊到喊)
有冇人幫手湊?(除左第一胎,就冇人幫手湊)
點解會生三個小朋友呢?
第一胎諗住人有我有,
第二胎唔記得去診所打針,
第三胎以為收經,有左都唔知,到驗到有就已經18week,想唔要都唔得.

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章

1995/1996/2000

自己一手一腳湊大
好在第一個係女
先無咁辛苦

三個小朋友難湊嗎?有冇人幫手湊?
奶奶未出世已經話唔幫
有時出街都要搵下奶奶或自己媽媽肯唔肯湊
唔肯湊就無得出街
呢一段時間係最辛苦
女女(董)事開始已經無咁辛苦
佢好幫得手
如果決定真係要生第3個
我認為第一個係女先好咁做
(個人認為)

點解會生三個小朋友呢?
第一個係自己想生
生第二個因為怕第一個會好悶
第三個係意外

複式洋房

joking????!!!

第三胎以為收經,有左都唔知,到驗到有就已經18week,想唔要都唔得
1987,1994, 2007

水晶宮

畀面勳章

1993~~1997~~2000
初時我返工!大女~~奶奶湊,二仔~~請埋印姐同99一起凑,三女~~99唔肯再凑妹妹,印姐全程湊到三歲!跟住印姐返歸,我就自已凑!
BB果陣會難湊D,大個返學之後就好湊啦,but難教!!!
點解會生三個小朋友呢?
第一個剛結婚就有咗,第二個係計劃生ge,第三個就係"事後避孕"失敗

[ 本文章最後由 701003 於 08-5-20 22:05 編輯 ]

侯爵府

好媽媽勳章

2004 / 2005 / 2007

自己+一個工人

可能我三個年紀相差好近,話唔辛苦就呃人既~!但湊落就唔難handle,最重要係你要有無比既耐性同心機... 有時我都做唔到傢~

點解會生三個小朋友呢?
想有個大家庭...他日自己百件歸老,佢地幾兄妹都有得互相照應囉~
§ 為左食得好又健康啲,靚太橫行廚房中… §

珊瑚宮

原文章由 rainstarwater 於 08-5-20 16:46 發表
點解會生三個小朋友呢?

2000 / 2000 / 2002
有一個係,孖女阿婆幫我手,有返工,不過係part time
ok啦,又唔係太難,細個時有,讀書之後就無啦
原來生完孖女就諗住收工,點知突然殺多個程咬金

子爵府

1992/1994/2000

自己一手一腳湊大

大果個好好湊,第2果個湊到喊,呀3都好好湊.

點解會生三個小朋友呢?
第1,2個係一早諗住生兩個有個伴,第3個係老公想要個女所以生.

禁止訪問

禁止訪問

大宅

1993/1994/2005

最大既婆婆湊, 阿二俾人湊, 到兩三歲湊返屋企請工人湊,
自己一路都返工, 第3個有工人+婆婆日頭黎我度湊,
我繼續返工, 到上年工人到期, 我自己湊番晒

第3個最難湊

點解會生三個小朋友呢?
第1&2順其自然, 第3個意外, 而且我地都鍾意小朋友

禁止訪問

男爵府

有時帶著4個小朋友(9歲,7歲,5歲,1歲)出街都會俾人話, 指指點點, 八掛人緊有

好似琴晚咁, 成家人出街食飯慶祝細仔生日
但因hb未放工,我和細路先去公園玩
7歲同5歲兩隻野玩到忘形. 唔小心整親個阿嬋
(隻手high一high到阿蟬隻手, 已經有同阿蟬講對唔住)
就俾阿蟬破口大罵
仲話我唔識教仔就唔好學人生咁多個
要政府,成班納稅人養我班細路

啞哂..我同我hb都有份交稅.
屋企多小朋友唔代表一定係要靠政府養
多小朋友又唔代表唔識教..
阿蟬用粗口鬧我仔仲鬧埋我
搞到我唔開心左成晚
平時我都好少理d人指指點點, 反而我hb仲好enjoy帶住4隻魔怪出街
但今日咁俾人話真係有d氣結

侯爵府

原文章由 aloymom 於 08-5-21 01:57 發表
有時帶著4個小朋友(9歲,7歲,5歲,1歲)出街都會俾人話, 指指點點, 八掛人緊有

好似琴晚咁, 成家人出街食飯慶祝細仔生日
但因hb未放工,我和細路先去公園玩
7歲同5歲兩隻野玩到忘形. 唔小心整親個阿嬋
(隻手high一high ...

唔洗理個衰阿嬋啦!佢唔抵得你有四個可愛同有禮貌既小寶寶!你好好脾氣架啦!比我實剷c佢!我雖然得兩個小朋友,但我都覺得吃力到透唔到氣!所以我好佩服你地!咁有耐心湊幾個小朋友!但我c6成日話生多1至2個...但我身體唔好!又食左d藥!要生起碼等多三年,d藥清散哂先算!

禁止訪問

男爵府

朗仔

其實大果2個係我姑奶既女女, 不過姑奶屋企有d事, 兩個小朋友就黎我屋企長住.. 我當左佢地係我女黎架喇!

嘻. 我份工需要我有好好好好既脾氣
所以我唔會鬧返個無知阿禪:;pppp:

我係在職媽, 湊4個真係好辛苦..
好彩大家姐生性, 肯幫手照顧細佬妹
放學後又自動波做功課同溫書
我先唔洗咁勞氣咋

我早幾個月都小產過. 暫時都唔會諗住再生喇
身體實在唔多好..

男爵府

rainstarwater

哈哈.個阿蟬真係好無知
最搞笑既就係佢話我字都唔識多隻, 都唔識點教
唉.樣樣靠估咪估錯哂囉!
我唔只識字.. 仲讀埋master..

我hb話.. 呢d人可能連自己既子女都唔會教, 咁無愛心都唔會花時間出黎做義工架喇
有可能佢唔抵得我地屋企細路多, 夠溫馨夠熱鬧!

首頁

尾頁

跳至