影視娛樂

跳至

首頁

尾頁

子爵府

請問有無人睇過韓劇愛情番丁呀? 好唔好睇呀? 女主角係"豪杰春香"個女主角.

水晶宮

係唔係only you 呀 ? 套戲係講男主角趙善宰同韓彩英在義大利相遇發生一夜情, 因為誤會分開了, 女主角懷了男主角的兒子後兩個分別回國再相遇後, 男主角以為女主角是一個濫交的人及懷有別人的孩子, 再經歷一段時間再走回一起, 才知道那是自己的孩子....

老實講, 呢套我係飛住咁睇

子爵府

唔似喎, 睇合後面講既內容係關於意大利麵喎.

原文章由 上校車 於 08-5-20 10:07 發表
係唔係only you 呀 ? 套戲係講男主角趙善宰同韓彩英在義大利相遇發生一夜情, 因為誤會分開了, 女主角懷了男主角的兒子後兩個分別回國再相遇後, 男主角以為女主角是一個濫交的人及懷有別人的孩子, 再經歷一段時間再走 ...

水晶宮

係有義大利麵的情節的
女主角去義大利學藝, 先會遇上到義大利找尋媽媽的男主角
後來回國後, 女主角咁o岩得咁橋到男主角的義大利麵專門店做大廚

咁我覺得好似係呢套

子爵府

哦, 係呢套啦, 咁樣好唔好睇呀?

原文章由 上校車 於 08-5-20 14:38 發表
係有義大利麵的情節的
女主角去義大利學藝, 先會遇上到義大利找尋媽媽的男主角
後來回國後, 女主角咁o岩得咁橋到男主角的義大利麵專門店做大廚

咁我覺得好似係呢套 ...

水晶宮

咁我講得係大部份都係飛住睇既, 都估到有幾好睇啦, 我唔係咁鐘意女主角成日含住泡眼淚囉

子爵府

照你咁講, 我就唔買呢套劇啦, 本應打算買來睇, 但係我個人又鐘意睇喊劇喎.
只係女主角唔吸引我.

原文章由 上校車 於 08-5-20 22:10 發表
咁我講得係大部份都係飛住睇既, 都估到有幾好睇啦, 我唔係咁鐘意女主角成日含住泡眼淚囉

水晶宮

我個人來說, 這套唔值得買o黎儲囉
上網睇下就算
男主角後來拍了薯童謠及三個爸爸一個媽
女主角係韓彩英, 據聞佢可以3秒就留下眼淚
身材超爆, 但我略嫌佢太份量過大不合比例

這套劇比較拖泥帶水

子爵府

但係睇豪杰春香韓彩英表現都係麻麻姐, 見佢喊都喊得唔真咁.

好多韓國女藝人, 身材都係比較粗架, 好似崔智友都係架.

水晶宮

韓彩英手腳好幼, 個頭好細, 高度夠但個胸就大到不合比例, 又唔似整出來, 因為初出道已經係咁突出

子爵府

除非無劇睇啦, 唔係呢套都唔會考慮住.

多謝你既意見.

男爵府

原文章由 rclamlam 於 08-5-21 19:48 發表
除非無劇睇啦, 唔係呢套都唔會考慮住.

多謝你既意見.

呢套only you 還可以但係韓彩英另一套"花火遊戲"就勁唔好睇。

伯爵府

我有睇Only you...不過不失啦...

前面係意大利拍個段既情節唔錯, 兩人一夜情之後各散東西, 後來七年後韓國重遇, 一個做老板, 一個做伙計....後段就勁拖啦...佢地兩人重新愛上, 啊女角其實六年前同男角生了一個仔, 六年來自己含辛如苦湊大佢....後來, 男角開結懷疑個小男孩係自己既, 但女角死都唔肯認......足足拖左好多集....好啦, 有一集佢終於認了, 點知, 之後又話係只係幫手騙男角爸爸才迫不得已講大話....

係就係, 認鬼左佢啦, 都遇番囉, 又重新戀愛, 點解唔比番個仔名正言順有爸爸??????自專心作崇???? 定係搵戲黎做?

ni套係早期既作品, 水準屬一般....放係2008年, 叫做幾好戲啦!

原文章由 hwy616 於 08-5-24 12:17 發表

呢套only you 還可以但係韓彩英另一套"花火遊戲"就勁唔好睇。

水晶宮

韓劇最敗筆就係明明可以鳴金收兵, 都仲要拖多幾集

大宅

套劇真係幾拖 拖拉拉,但個男主角(趙顯宰)就幾好樣(他在另外的劇集個髮型型D)。

翡翠宮

我沒有看過, 但趙顯宰又幾鬼靚仔, 我現在看3個爸爸1個媽媽都有. btw, tvb有個新人叫jason, 在明珠台和jade 做主持, 有點似趙顯宰, 不過趙靚仔好多

to 樓上hwy616,
你的大頭照是不是黑道奶爸的bb? 他超cute..另外簽名檔是"我人生中最後緋聞", 這套好看啊..

原文章由 Sweetiebarney 於 08-6-6 08:55 PM 發表
套劇真係幾拖 拖拉拉,但個男主角(趙顯宰)就幾好樣(他在另外的劇集個髮型型D)。

[ 本文章最後由 MagDog 於 08-6-7 01:40 編輯 ]

水晶宮

趙善宰在三個爸爸造型最好, 清減左, 個樣精練左

翡翠宮

上校車,
因為我之前未看過趙顯宰, 所以今次看3個爸爸1個媽媽, 完全是發現新大陸..他比我之前看過的韓國帥哥又有點不同, 因為這套劇中沒有刻意耍帥和男人味(他的角色也不是大分討好吧), 但五官實在帥有夠成熟!...
搞到我想去下韓國看下有沒有帥obba,(韓劇中十分多) 我的朋友在seoul住, 她說是沒有的..
update一則, 原來帥哥今年7月入伍, 又少一件帥哥..(已經好miss孔侑了)..不過趙顯宰又幾老成, 得28歲, 我以為已經入完伍..
ps, 認得我的新簽名檔嘛, 是他啊..

原文章由 上校車 於 08-6-7 12:46 PM 發表
趙善宰在三個爸爸造型最好, 清減左, 個樣精練左

[ 本文章最後由 MagDog 於 08-6-8 13:47 編輯 ]

水晶宮

我朋友早期長注首爾, 當地男男女女都有舖整型癮, 唔係只整眼耳口鼻, 連牙都有得整, 有無發現佢地大多人的牙都白到令晒

朋友話事但行入一間時裝店, 店員8成都加過工, 只是多少問題, 最常見係眼同鼻

原來娛圈既obba, 某程度上都係整出來, 你知道表表者是權相佑和李丙憲嗎 ?

說回善宰, 佢唔算活躍的電視藝人, 作品算有限
善宰對上一套是薯童謠
在熙對上一套是魔女幼熙

翡翠宮

我都估到韓國不至女仔,男仔都要整一整, 權權我有看過他未整時, 但憲哥我就不知啊, 我看3個爸爸中"在希"應該弄過個鼻尖..
我看過一篇文章, 說有個大陸女仔去泡菜國整容, 越整越厲害, addictive那種, then, 因為她的樣子常常change, 她一update了個樣, 舊的相片就會銷毀....
那麼薯童謠,好不好看啊? thanks..

原文章由 上校車 於 08-6-8 05:37 PM 發表
我朋友早期長注首爾, 當地男男女女都有舖整型癮, 唔係只整眼耳口鼻, 連牙都有得整, 有無發現佢地大多人的牙都白到令晒

朋友話事但行入一間時裝店, 店員8成都加過工, 只是多少問題, 最常見係眼同鼻

原來娛圈既obba, ...

首頁

尾頁

跳至