嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

大宅

bb7個月大,最近很難掃風,但會自己坐直隔氣,開始時好大聲,但近一星期好细聲,只是很短一下"喔"有時很難分辨,可能看多bb出事新聞,須然不肯定是否嘔奶致窒息,但次次都係飲奶後不醒人事,有些擔心ga!報紙有不同版本,醫生有不同見解,新聞過後亦無人登出bb出事因由報告,只有一些(像我無經驗,屋企人更加幫不上)媽咪,可否比d心得,仲有,bb飲奶後,一般要幾耐消化哂呢?

心急和緊張大師上

琥珀宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

原文章由 cksy_bb 於 08-5-20 23:37 發表
bb7個月大,最近很難掃風,但會自己坐直隔氣,開始時好大聲,但近一星期好细聲,只是很短一下"喔"有時很難分辨,可能看多bb出事新聞,須然不肯定是否嘔奶致窒息,但次次都係飲奶後不醒人事,有些擔心ga!報紙有不同版本,醫生有 ...

如果掃唔到真係擔心, 可以抱bb耐少少先放低佢, 又或者唔好咁快比bb平瞓, 將佢打側少少先。 even touchwood嘔奶, 都唔會抖唔到氣。

大宅

原文章由 牛精仔 於 08-5-20 23:55 發表

如果掃唔到真係擔心, 可以抱bb耐少少先放低佢, 又或者唔好咁快比bb平瞓, 將佢打側少少先。 even touchwood嘔奶, 都唔會抖唔到氣。

如果bb9:40pm飲完,抱到10:30pm比佢平訓ok嗎?佢d奶幾耐消化哂ga

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

其實一般抱30mins都可以架啦!我bb都係7個月大,又係好難掃風,咁我會放佢喺搖椅坐,俾玩具佢自己玩,過一陣佢自然會隔氣!

首頁

尾頁

跳至