跳至

首頁

尾頁

大宅

bb識反身開始就成日訓訓下反身, 但係佢又唔識反返正(仰睡), 所以半夜會嘈, 要幫佢返返正先訓到, 唔知大家有無咁樣的情況, 又有任方法可以避免呢?

而家佢食完奶放返入床仔又返身, 搞到嘔奶, 真係好難搞, 唔通成日抱住佢咩! 真係激死!

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

可唔可以放條"腸仔"o係佢身邊等佢轉唔到身呀?

大宅

我都諗過, 但係又怕會bb返左埋去會透唔到氣, 唔知其他一月bb有無咁樣的情況呢?
原文章由 brbaby2007 於 08-5-21 10:32 發表
可唔可以放條"腸仔"o係佢身邊等佢轉唔到身呀?

[ 本文章最後由 佩兒 於 08-5-21 18:14 編輯 ]

大宅

依家有啲可以夾住bb瞓覺既cusion,你可以買嚟試吓

大宅

我一响都有擺公仔响bb床尾,bb今日先學識翻身,但係之前我有見佢想翻身但係比d公仔同被仔阻住,所以我諗放公仔係work囉!

男爵府

好媽媽勳章

我仔自從3個月識轉身後,佢係床/搖椅都係轉左身趴係到既
訓著都係咁,佢直情當趴係到先係正常動作咁,仲要五體投地咁訓,
醒左佢頭撐起都無乜所謂,但訓左佢就趴哂係到,真係擔心佢透唔到氣,呢個月我同老公輪流半夜同早上睇實佢,好唔夠訓
試過用枕頭仔左右兩邊夾住佢,佢開頭會拎開,一係就照趴埋係枕頭到...我再用大d枕頭攝實d等佢攞唔走兩邊枕頭,但佢依然可以係佢緊餘既身位轉到身趴係到...
昨日買左個bb用既側睡枕(即係左右兩邊有枕中間相連的比bb訓上去果種)情況就好左好多lu,但其實都仲趴到架,少左咋...唔知係唔係當左係新玩意掛住攪個枕唔記得左趴係到呢
你都買黎試下丫

複式洋房

原文章由 心滿意足 於 08-5-22 09:47 發表
我仔自從3個月識轉身後,佢係床/搖椅都係轉左身趴係到既
訓著都係咁,佢直情當趴係到先係正常動作咁,仲要五體投地咁訓,
醒左佢頭撐起都無乜所謂,但訓左佢就趴哂係到,真係擔心佢透唔到氣,呢個月我同老公輪流半夜同早上 ...

我會同BB著Sleeping Bag, 著咗後冇見過佢轉身又可以避免BB拉被, 你都試下La!

首頁

尾頁

跳至