跳至

首頁

尾頁

大宅

d排已經無作嘔作悶,不過胃口仍然無以前咁好,好開心,終於過咗3個月,因為之前作過小產,而家總算安心d,希望bb健康成長la,下星期去做oscar,希望順利la,有無過咗3個月o既媽咪,你地而家感覺點呀?

[ 本文章最後由 Edvychan 於 08-5-21 18:02 編輯 ]

民房

我想請問有經驗嘅媽媽, 我地成日話過咗3個月可以講比人知, 其實應該用Last Peroid Day 去計丫定係医生度BB嘅Size(Ultrasound)嚟計呢? 因為医生度嘅Size比我LPD小咗兩星期呀!

別墅

睛靈勳章

原文章由 Edvychan 於 08-5-21 11:06 發表
d排已經無作嘔作悶,不過胃口仍然無以前咁好,好開心,終於過咗3個月,因為之前作過小產,而家總算安心d,希望bb健康成長la,下星期去做oscar,希望順利la,有無過咗3個月o既媽咪,你地而家感覺點呀? ...

你就好啦!我剛剛三個月,但呢幾日仲嘔得勁o左,前日仲嘔五次,好痛苦呀!我上一胎嘔足四個月,希望今次唔好o甘,我就快頂唔順了.

大宅

希望你快d無事la,食唔到嘢個人真係好辛苦o架,希望你快d過咗d個痛苦期la。

原文章由 avisf 於 08-5-24 15:08 發表

你就好啦!我剛剛三個月,但呢幾日仲嘔得勁o左,前日仲嘔五次,好痛苦呀!我上一胎嘔足四個月,希望今次唔好o甘,我就快頂唔順了.

男爵府

你就好啦,我啱啱3個月,D作嘔反應仲大過之前呀!!

大宅

應該辛苦多一陣就會好d o架la

原文章由 Joeff 於 08-5-26 11:12 發表
你就好啦,我啱啱3個月,D作嘔反應仲大過之前呀!!

大宅

我一路都無嘔,但成日個胃唔舒服要飲奶同生暗瘡。現在就快十三週,個胃好d,但好似腰痛。

大宅

成日聽朋友講生仔痛同埋湊仔辛苦, 但從來冇人同我講過"嘔"仔都咁辛苦架!

複式洋房

我都夠 3 個月,but 都仲係唔係好舒服。食野胃口麻麻,特別係 evening 之後都唔想食 "mud" 滯。作悶有時有啦,but 都無嘔既。最慘係返工企係 mtr,企得耐,腰骨痛。至於塊面,就成額粒粒,我已經放棄唔理佢勒 (因為係咁出,都未停過,唉...)。

大宅

原文章由 minikoala 於 08-6-3 15:32 發表
我都夠 3 個月,but 都仲係唔係好舒服。食野胃口麻麻,特別係 evening 之後都唔想食 "mud" 滯。作悶有時有啦,but 都無嘔既。最慘係返工企係 mtr,企得耐,腰骨痛。至於塊面,就成額粒粒,我已經放棄唔理佢勒 (因為係咁出,都未停過, ...

e... 你一定係陀"仔"啦! 恭喜哂!

返工都有點寄托啦! 我雖然唔駛返工, 但係屋企乜都唔想做, 淨係睇電視, 間中聽下音樂, 有時唔知訓好, 坐好還是企好!! 食又唔係, 唔食又唔係, 仲之一想到嘔呢, 胃都反埋, 仲好大聲, 初初老公唔知你辛苦, 當我開始大聲反胃既時候, 佢就明白哂! 當然關心我又多左啦!

洋房

我太太而家12week 都係好辛苦

首頁

尾頁

跳至