跳至

首頁

尾頁

大宅

優點:錫BB
缺點:黑面,駁咀.無禮貌,Lazy,同婆婆頂咀,唔小心

工人做左1年幾,由佢還晒錢之後d缺點就出晒黎,如果炒佢要補番一個月+大假錢+機票+請新工人要用好多錢。

大家有無d意見比我呢?炒定唔炒呢?定忍到完約呢?(下年3月)

子爵府

原文章由 chanpauline 於 08-5-21 10:51 發表
優點:錫BB
缺點:黑面,駁咀.無禮貌,Lazy,同婆婆頂咀,唔小心

工人做左1年幾,由佢還晒錢之後d缺點就出晒黎,如果炒佢要補番一個月+大假錢+機票+請新工人要用好多錢。

大家有無d意見比我呢?炒定唔炒呢?定忍到完約呢?(下 ...

有冇試過同agent投訴等agent 叫佢改善吓呢?

大宅

回覆 #1 chanpauline 的文章

除咗錫BB, 湊得好唔好先? 如果玩得湊得好, 能令你放心, 咁要再俾機會佢, 可以先同佢詳談, 要佢改善, 否則會俾警告信, 再大d話俾佢知考慮緊唔用佢, 你覺得有需要可以搵agent幫手講

大宅

都唔知叫唔叫湊得好,唔知係佢唔小心定點,BB成日病,一個月病一次,o係cam度見佢又幾有心機咁同BB玩。但因為試過同BB沖涼嚇親佢後,我自己放工番黎沖番,因為之前試過去女麻麻度住,而"麻麻"唔洗佢做野,成日傾計,所以好鍾意佢。但婆婆唔會同佢傾計,要佢做野,就黑面加駁咀。

大宅

I think 1. you should find out the reasons of the BB getting sick. Then, 2. educate her to take care of BB very well. 3. Point out her attitude.

If still no improvement within 1 month, I don't think she should stay there.

侯爵府

叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 醒目開學勳章 親子達人勳章 畀面勳章

我都面對緊呢個難題, 
我個工人揍b都幾好, 
但係會黑面, 同勁講電話~~
仲有就係佢勁唔鐘意0的老人家係度,
所以佢勁憎我99,因為我99成日話佢.
佢仲去agent度投訴話我扼佢屋企無婆婆,
事實我99都係黎幾個鐘唔係我度訓架~
我唔知佢會唔會因為我99成日鬧佢而唔做,
講真我99真係好鬼煩,我都唔想佢黎~~

大宅

Does BB stay at home when mother-in-law scolds the domestic helper?

原文章由 ankle 於 08-5-22 14:39 發表
我都面對緊呢個難題, 
我個工人揍b都幾好, 
我唔知佢會唔會因 ...

大宅

原文章由 chanpauline 於 08-5-21 12:08 發表
都唔知叫唔叫湊得好,唔知係佢唔小心定點,BB成日病,一個月病一次,o係cam度見佢又幾有心機咁同BB玩。但因為試過同BB沖涼嚇親佢後,我自己放工番黎沖番,因為之前試過去女麻麻度住,而"麻麻"唔洗佢做野,成日傾計,所以好鍾 ...

同工人傾咗未呀?

大宅

原文章由 ankle 於 08-5-22 14:39 發表
我都面對緊呢個難題, 
我個工人揍b都幾好, 
我唔知佢會唔會因 ...

係唔係本地請果個新工人?

首頁

尾頁

跳至