懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 親子達人勳章 陪月勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

Hello Mum Mum,

妳地初生BB有冇食 Friso 美素佳兒 奶粉好唔好 ?? 會唔會太肥仔, 皮膚會点 / 便便ok嗎 ?

Thanks

大宅

hi, 我個bb 08年1月出世, 而家4個半月, 出世時 3.105kg, 而家有6.48kg, keep 住中碼b, 一出世食 Friso 到而家, d 便便都ok呀, 皮膚都幾好吖............

男爵府

唔會食得太肥仔, 而且價錢合理.
不過囝囝剛剛飲時, 可能腸胃未適合, 經常大嘔, 過左半個月後就好返晒.
不過而家臉就生好多BB暗瘡

伯爵府

2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 親子達人勳章 陪月勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

Hello Mrsdoh,

BB依家出哂暗瘡, 有冇睇E生, 咁妳會唔會幫BB換奶粉 ??

原文章由 mrsdoh 於 08-5-21 13:44 發表
唔會食得太肥仔, 而且價錢合理.
不過囝囝剛剛飲時, 可能腸胃未適合, 經常大嘔, 過左半個月後就好返晒.
不過而家臉就生好多BB暗瘡

大宅

我2個小朋友都係食friso. 我個仔仲有細碼bb養到中碼bb. 我個人覺得幾好, d臭臭又ok唔會好硬, 而且日日都有. 又唔係太燥熱. 都幾好丫.

大宅

我個女 初初人奶+奶粉都係呢隻, 但係全奶粉就煩喇,
1/ 唔肯食, 扮嘔
2/ 塊面出左好多紅色粒粒
3/ 好多眼屎
跟住睇醫生, 都叫我轉左第二隻

8/4 - 7w 有閃閃 :)  105lbs

男爵府

原文章由 DammiMa 於 08-5-21 13:58 發表
Hello Mrsdoh,

BB依家出哂暗瘡, 有冇睇E生, 咁妳會唔會幫BB換奶粉 ??

睇左醫生, 醫生話要等佢自己好, 因為用藥的話只係一時有效, 遅D都會再生過.
我睇過D資料, 話BB頭個3個月係會生濕疹响臉度, 唯有等佢自然好返.

我唔會幫BB換奶粉, 因為都叫做食得OK, 怕換左後仲衰就無畏啦

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

我係補奶粉至開美素力.

bb生粒粒, 仲有係隔幾日至有大便, 不過只係一大督, 一樣係杰杰地冇便秘.

生粒粒就個個初生bb 都有, 我估未必關奶粉事o卦... 至於大便方面, 我覺得可能同奶粉有關, 因為一變番全人奶後, bb 一日都有幾次大便.

別墅

我仔仔出世食到依家, 由出世時細碼增磅至依家2個月中碼, 皮膚都算幾好 (可能多得奶奶每星期兩次幫bb用金銀花沖涼同洗面), 大便每日一次, 無便秘.

別墅

原文章由 DammiMa 於 08-5-21 11:08 發表
Hello Mum Mum,

妳地初生BB有冇食 Friso 美素佳兒 奶粉好唔好 ?? 會唔會太肥仔, 皮膚會点 / 便便ok嗎 ?

Thanks
我都想知道哦^^謝謝

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至