美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

大宅

我而家用緊dermalogica的深層mask, ,開頭幾work, 但又開始生返d粒粒出來, 我晚晚我都有落妝清潔架, 唔知點解會攪成咁, 由其下巴及眼角位.唔該指教下我啦.
[size=large]http://lilypie.com/baby3/020723/0/6/1/+8/.png[/img][/url]

別墅

原文章由 YanYan 於 08-5-20 10:23 發表
我而家用緊dermalogica的深層mask, ,開頭幾work, 但又開始生返d粒粒出來, 我晚晚我都有落妝清潔架, 唔知點解會攪成咁, 由其下巴及眼角位.唔該指教下我啦. ...

我之前生好多粒粒...我bf 就多暗瘡...
後黎我有用"貝佳斯"深綠色(好似泥咁的色)的mask...
用完我粒粒少左...我bf 都無咁勁暗瘡...
不過會乾d囉...
你可以去卓x睇下...佢地有細size 賣...
我第一次都係try左細size先...
而家用緊第3盒啦~~

你可以try 左細size 先...我上次見到好似賣89蚊...
因為我試得arm 你未必試得arm...

but 我try 左咁多深層mask ..我覺得"貝佳斯"深綠色係最好多...
唯一決點係幾dry~~

提下你眼角位係唔可以FU 呢D MASK 嫁...
眼角位我就唔知點幫你啦~

希望幫到你啦~

別墅

原文章由 sw1224 於 08-5-20 19:27 發表

我之前生好多粒粒...我bf 就多暗瘡...
後黎我有用"貝佳斯"深綠色(好似泥咁的色)的mask...
用完我粒粒少左...我bf 都無咁勁暗瘡...
不過會乾d囉...
你可以去卓x睇下...佢地有細size 賣...
我第一次都係try左細size ...

補充一句...
中醫話如果生粒粒係內分祕問題...
可能你要注意你的飲食...
好好條理返個身體

子爵府

原文章由 YanYan 於 08-5-20 10:23 AM 發表
我而家用緊dermalogica的深層mask, ,開頭幾work, 但又開始生返d粒粒出來, 我晚晚我都有落妝清潔架, 唔知點解會攪成咁, 由其下巴及眼角位.唔該指教下我啦. ...

你的粒粒下巴可能是因為[腸胃唔太好],至於眼角位~落妝清潔不夠乾淨.....而暗粒大家好多時認為是不乾淨,就不斷用深層mask,但會決水,反之你補充大量水份,可見效要對抗暗粒粒~外內一齊....

飲食~你可每早一杯暧水+幾滴lemon juce[排毒美白],晚上一杯蜜糖水[可滋潤,又可安 ]
清潔方面~你可用冰河泥[深層mask]一星期頂多二次,但水份/蘆薈,洋甘'"谷",mask,clay mask就日日用....
另外你的化妝用品[掃/"por"....]~來一次大清潔吧~如你用2way cake,就要每天清潔[可用2個粉"por"輪流用]
以上全是我個人經驗,但是否人人得,就不可定案......wish can help you

大宅

回覆 #4 fannymk 的文章

多謝兩位的指教, 我會試試.

fannymk

我想請問"每早一杯暧水+幾滴lemon juce", 使唔使一定要新鮮lemon架?
[size=large]http://lilypie.com/baby3/020723/0/6/1/+8/.png[/img][/url]

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章

我是暗粒王, 冇咩ances 試過n 種方法, 睇醫生,中醫, 做果酸, 貝??斯mask 用過, skin ceuxxxx clay mask 用過, cf 暗粒水用過, 冇化妝習慣, 用緊neo straxxx aha 全條line 的清潔及toner.

全部唔得......... 不能根治.

所有以上提及的初初用好似好work, 但係d product 未用完, d 暗粒又走出來.

唯有做過一隻水份laser, 開咗個course$26xxx/10次, 一個月做一次, 其間咩都冇, 超靚.

完咗個course 後keep 到3-4個月左右.

結果又係出番..............

我唔想再比咁多錢係d 暗粒度呀.

help

水晶宮

lemon 水(日日飲), honey+royal jelly, (間唔時) 花膠(十日一次, 仲要係超靚, 燉一次成6$600) 燕窩(日日食)

都唔得.........

help

洋房

其實要睇下點解會有暗粒?會唔會你用的護膚品營養太高, 皮膚weak都唔受得, 虛不受補!

子爵府

原文章由 YanYan 於 08-5-21 02:51 PM 發表
多謝兩位的指教, 我會試試.

fannymk

我想請問"每早一杯暧水+幾滴lemon juce", 使唔使一定要新鮮lemon架?

我習慣用新鮮,有時用檸檬,有時用青檸[我貪可以去脂] ,有時又會飲鹽水[去便秘一流]

子爵府

原文章由 Pulmma 於 08-5-21 03:54 PM 發表
我是暗粒王, 冇咩ances 試過n 種方法, 睇醫生,中醫, 做果酸, 貝??斯mask 用過, skin ceuxxxx clay mask 用過, cf 暗粒水用過, 冇化妝習慣, 用緊neo straxxx aha 全條line 的清潔及toner.

全部唔得......... 不能根 ...

我都好明白你 ,我由1x多歲~到生女時都好皮光肉滑,最自豪是皮膚,但生完女之後足足到她4歲才叫好小小... ,而家已不復當年了,但我是白自中瞖好的.......每月月經完後,就連飲3,4日,,,好好多了.......
我都有用護膚品~~~洗面用~潔面覇,........

水晶宮

原文章由 Nic媽 於 08-5-21 16:19 發表
其實要睇下點解會有暗粒?會唔會你用的護膚品營養太高, 皮膚weak都唔受得, 虛不受補!

cleaner, toner (neo stxxxxxx aha line) , b5, cream

就是那麼多, 可以補得去邊!??!!?

我冇ances, 就是d 暗粒好煩.

試咁多, 唯有個個水份laser 至有效, 但可惜實在太貴. 唔通真係要等我過咗四十歲之後, 皮脂冇咁旺盛至可以解決到

首頁

尾頁

跳至