自由講場

跳至

首頁

尾頁

琥珀宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

裝左有線好多年, 但其實好少睇, 每個月比緊2百幾, 決定cut左佢 !!!

之前睇左好多post關於佢地有幾pk (以下其中1個post)

http://www14.discuss.com.hk/archiver/?tid-7033212-page-1.html

有哂心理準備要cut佢真係難過中6合彩 ! 估唔到真係名不虛傳:;pppp: 經過漫長時間, 好艱難幾乎要出手打人先成功cut到, 連解碼器都還埋, 諗住ok 啦, 點知收到credit card, 原來仲收緊錢 !!!!!

打電話去問, 抵死到話: 係呀, 我地收多左會6-8星期比返cheque你 !! 我已cut左成個月, 佢仲夠膽話: 6-8星期係宜家開始計....

頂 ! 我唔打去佢都唔開始計6-8星期, 有線都唔知咩公司黎架 ! 不知所謂 !! 抵佢攞唔到英超聯 !!!

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章

正pk有線,
想當年我cut有線用白紙黑字寄letter比佢,同去銀行cut autopay, 打極熱線都無用....無人聽,你有人接你...........經已好拉...

男爵府

我之前取消有線寬頻都係autopay收多一個月, 又係要6-8星期先退俾我, 咁...我就直接fax信去銀行投訴, 因我有證據有線係合約完後都收我錢, 所以銀行免收我個果數, 銀行話會同有線收番...

琥珀宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

原文章由 caryfox 於 08-5-21 20:43 發表
正pk有線,
想當年我cut有線用白紙黑字寄letter比佢,同去銀行cut autopay, 打極熱線都無用....無人聽,你有人接你...........經已好拉...

有人接... 果d customer service, esp for termination 果d, 真係同爛仔冇乜分別, 問佢地攞張cancel form (一定要指定攞有佢地tailor made reference no 果張, 人地d form (都係cut 有線) 唔可以用wor , 點嘈都唔send比你, 又話唔可以by fax and by post, 一定要choose 是但一樣 (梗係! 兩樣都要佢地冇excuse話寄失 or fax錯吖ma)...等等等, 等到張form, fax返比佢地, 都可以扮收唔到o既...

直至你不停打去, 話冇可能收唔到, 我個fax 機有confirmation receipt, 佢地又死死地氣話, ok 架 lar, 我地7-14日會send返confirmation letter比你, 點知又係放飛機 !!!:;pppp: :;pppp:

再打去, 又話send左ga lar wor...問佢幾時sent, 又e e or or 答唔出....

有線d咁嘅機構, 好心佢執左佢啦 !:;pppp:

琥珀宮

原文章由 心大心細 於 08-5-21 21:07 發表
我之前取消有線寬頻都係autopay收多一個月, 又係要6-8星期先退俾我, 咁...我就直接fax信去銀行投訴, 因我有證據有線係合約完後都收我錢, 所以銀行免收我個果數, 銀行話會同有線收番... ...

我想cut埋張credit card (唔想再比pk 有線扣數 !), 但又驚佢地出新招, 話要由原先張card refund (雖然佢宜家話比cheque)....

真係: 裝有線3分鐘, 要cut30日都cut唔到:;pppp:

首頁

尾頁

跳至