嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

大宅

我bb就快4個月,因為佢有d厭奶(平均一日食得22oz奶),所以想早d比糊他佢試,睇過d討論話明治,雪印,organix baby rice,同earth"s best cereal都好,唔知買邊隻好,其實有冇咩分別,同埋各位覺得邊隻好d呢?

大宅

明治,雪印VERY GOOD

大宅

男爵府

healthytimes 同 babynat都好呀~

全因為你,令我一生都佳美,你令我生命從空虛,化做傳奇,唯獨你是我拯救,我總不至死,直到永遠,從心底讚美!

洋房

但最好6個月先比糊仔會好D囉!因為太細個BB消化能力仲未係好好!
我囝囝就食healthy times,唔係好甜,佢都好仲意食!

男爵府

我阿囡4.5月就比佢試食糊仔,食雪印的,好香米味,唔甜,我試過都好好味.bb都好鐘意食.
bb 4個月去健康院時,我話阿囡唔係好飲奶,姑娘都叫我開始留意下糊仔,雖然話6個月左右比bb食,我都早d比少少bb試下
ok的話咪繼續,因為每個bb的狀況唔同.

另外都有試Gerber,不過甜少少,我個人比較鐘意雪印

原文章由 maggieklliu 於 08-5-21 22:29 發表
我bb就快4個月,因為佢有d厭奶(平均一日食得22oz奶),所以想早d比糊他佢試,睇過d討論話明治,雪印,organix baby rice,同earth"s best cereal都好,唔知買邊隻好,其實有冇咩分別,同埋各位覺得邊隻好d呢? ...

子爵府

虎到金來勳章 DHA勳章 玩具勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章

我囡囡6個月才開始食healthy times, 唔甜, 味道幾好, 有多味, 方便買因百佳可以買到, 之前試過雀巢太甜.

大宅

剛試過organix baby rice, 幾好喎, 唔貴又係organic, 但我想問雪印係邊度買到呀, 想試下!

原文章由 fatduckbb 於 08-5-22 13:33 發表
我阿囡4.5月就比佢試食糊仔,食雪印的,好香米味,唔甜,我試過都好好味.bb都好鐘意食.
bb 4個月去健康院時,我話阿囡唔係好飲奶,姑娘都叫我開始留意下糊仔,雖然話6個月左右比bb食,我都早d比少少bb試下
ok的話咪繼續,因為 ...

大宅

THX !

人地話日本糊仔多糖份 , 所以我諗都係試下D有機牌子好D ! 多謝你地各位嘅意見!

首頁

尾頁

跳至