論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

子爵府

請問係未一定要 比 open ticket 呢? 有咩方法可以保障自己?

珍珠宮

好媽媽勳章

原文章由 bbqueen 於 08-5-21 22:07 發表
請問係未一定要 比 open ticket 呢? 有咩方法可以保障自己?

唔比open ticket就要博啦,我上次就博到,好似一個月期可以改,你炒佢,有無咩爭議?即係有無野可以比佢借口佢告你?我上次乜都要佢簽晒,又足晒要補既野,所以連勞工處都話佢地唔會受理佢告我拎錢的,因為無野可以再做,所以我都幾放心比張限期既機票佢,不過佢最終都無走到,又無搵我,我唔理佢啦

子爵府

原文章由 Sindy 於 08-5-21 22:45 發表

唔比open ticket就要博啦,我上次就博到,好似一個月期可以改,你炒佢,有無咩爭議?即係有無野可以比佢借口佢告你?我上次乜都要佢簽晒,又足晒要補既野,所以連勞工處都話佢地唔會受理佢告我拎錢的,因為無野可以再做,所 ...

我諗住比 1 month's notice 佢, 跟著叫佢 black & write 比我想買邊日 ge 機票走, 咁樣 OK 嗎? 如果買 open 應該会貴 D ga wor! e 家多數係網上買 cebupacific.......

珍珠宮

好媽媽勳章

原文章由 bbqueen 於 08-5-22 00:26 發表

我諗住比 1 month's notice 佢, 跟著叫佢 black & write 比我想買邊日 ge 機票走, 咁樣 OK 嗎? 如果買 open 應該会貴 D ga wor! e 家多數係網上買 cebupacific.......

聽講係cebu呀,但貴少少都好啦,第時再比過張機票佢就得不償失呀,因為真係唔知佢幾時走,佢可以係十四日既最尾一日走,可以係告完你既某一日走,你跟本唔知佢幾時走,呢兩個情況,都係法例許可的,對嗎?萬一無上機,出現左第二個情況,你第時都係要比張機票佢走的,但如果你好肯定佢無野可以玩,咁你又想博,都可以的,但我而家先知,佢地唔屈錢,原來佢地仲可以屈你打佢,然後告你.....我果時都危險呀原來

首頁

尾頁

跳至