想生BB

跳至

首頁
12345...9

尾頁

複式洋房

各位媽媽:

我上個月22/4/2008來M,周期28天,到今日仲未來M。

我想問幾時可以用驗孕棒呢?因我好緊張!唔該大家!

Mrs_Lam
My Little Baby........Daddy & Mummy Love You Forever!

別墅

我係m 應該黎果日用d仔驗孕棒既驗既, 10分鐘就睇到有下線.

別墅

原文章由 Mrs_Lam 於 08-5-21 12:34 發表
各位媽媽:

我上個月22/4/2008來M,周期28天,到今日仲未來M。

我想問幾時可以用驗孕棒呢?因我好緊張!唔該大家!

Mrs_Lam

如果你周期係28日, 你今日可以驗的了!

祝你bingo 和生個健康可愛的小寶寶!!

複式洋房

我想知道d仔係邊隻牌子呀?

唔該呀!
原文章由 treasurebaby 於 08-5-21 12:55 發表
我係m 應該黎果日用d仔驗孕棒既驗既, 10分鐘就睇到有下線.

My Little Baby........Daddy & Mummy Love You Forever!

大宅

可以驗喇~ 祝你bingo呀~

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

原文章由 Mrs_Lam 於 08-5-21 13:01 發表
唔該呀!

d 仔 =
大衛排卵檢測試條 David Ovulation Test

大衛早早孕檢測試條 David Pregnancy Test

複式洋房

想請問在哪兒買到? 幾多錢?
唔該!

原文章由 miffymiffy 於 08-5-21 13:20 發表

d 仔 =
大衛排卵檢測試條 David Ovulation Test

大衛早早孕檢測試條 David Pregnancy Test

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

原文章由 Mrs_Lam 於 08-5-21 16:22 發表
想請問在哪兒買到? 幾多錢?
唔該!

see pm

大宅

祝你"中"呀!

複式洋房

我好想知道用另外個D驗孕棒係唔準?

我好想知道係未用另外個D驗孕棒係唔準?

侯爵府

原文章由 Mrs_Lam 於 08-5-21 16:39 發表
我好想知道係未用另外個D驗孕棒係唔準?

曼秀雷x 都好準, 我兩胎都用佢驗

day 28 + 29 都已經驗出

複式洋房

唔該!

我家人買錯左,係普通的萬寧牌子,可以嗎?
原文章由 jjwmkk 於 08-5-21 17:08 發表

曼秀雷x 都好準, 我兩胎都用佢驗

day 28 + 29 都已經驗出

大宅

好媽媽勳章

而家一般驗孕棒都好準

原文章由 Mrs_Lam 於 08-5-21 21:01 發表
我家人買錯左,係普通的萬寧牌子,可以嗎?

大宅

ok o架!
祝早日bingo!!!

大宅

原文章由 nicole722 於 08-5-21 21:06 發表
ok o架!
祝早日bingo!!!

我想請問下我上個月20號來m的, 而今朝驗棒結果是-ve, 我想問是咪早左驗呀?但我呢個星期有晒懷孕既徵兆....,我真係好迷茫.
仲會唔會有機呢?因為m仲未來。

等我今日仲食好多山竹及涼粉,結果嘔到七彩,同埋頭暈。而家好擔心......

複式洋房

我同妳的情況一樣

我用左萬寧牌子的驗孕棒,結果係未懷孕!
但我D M仲未來,咁可以點做?
我知道如果個BB太細,未必會驗得出,係唔係呀?
我好驚我係官外孕,因為有D CASES 係驗唔到!
請知道的太太們話俾我們知道,唔該!

原文章由 yan's 於 08-5-21 21:25 發表

我想請問下我上個月20號來m的, 而今朝驗棒結果是-ve, 我想問是咪早左驗呀?但我呢個星期有晒懷孕既徵兆....,我真係好迷茫.

等我今日仲食好多山竹及涼粉,結果嘔到七彩,同埋頭暈。而家好擔 ...

大宅

你知不知到自己邊日排卵呢
高溫期維持左幾日呢? >14天高溫就有機會
我聽其他BK sis 講早期宮外孕可以抽血驗
抽2次 每隔48小時抽一次
如hcg double上升就正常
如hcg 上升好少就有可能宮外孕

原文章由 Mrs_Lam 於 08-5-22 13:42 發表
我用左萬寧牌子的驗孕棒,結果係未懷孕!
但我D M仲未來,咁可以點做?
我知道如果個BB太細,未必會驗得出,係唔係呀?
我好驚我係官外孕,因為有D CASES 係驗唔到!
請知道的太太們話俾我們知道,唔該!

...

大宅

係咪排卵日之後高溫多於14天就大chance? 點解? thanks!
原文章由 snoopymom 於 08-5-22 14:04 發表

...

大宅

唔好亂食野, 27-28號用晨尿再驗多次, 小心身體.
原文章由 yan's 於 08-5-21 21:25 發表

等我今日仲食好多山竹及涼粉,結果嘔到七彩,同埋頭暈。而家好擔 ...

複式洋房

點樣為之高溫?

我連續好多日都係37.1-37.5度,今日便回落至36.5度,係唔係未懷孕呀?THANKS!

原文章由 snoopymom 於 08-5-22 14:04 發表

...

首頁
12345...9

尾頁

跳至