自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

真係好煩, 最近成日收到以下呢d電話, 唔知有冇辦法拒收呢?
1. 財務公司(咩UX, 兩兄弟....) 打黎問你有冇 咭數要清.
2. 個d唔知咩公司打黎, 問我知唔知政府比左1萬元我地進修. <-- 佢真係有病, 當我傻架.
3. 打黎做問卷調查, 話左我2分鐘, 點知問左我成5分鐘都仲未問完, 嬲到我要cut佢線.
4. 上網公司打黎, sale咩咩優惠.

禁止訪問

複式洋房

有啊...真係好鬼死煩
有d就係話送d咩咩酒店優惠..一係就送美容....勁話免費唔洗$架..只係得幾個位咋..唔要就冇架la... 我話唔要收線!!過多幾日又打黎... 我都好想拒收啊...

[ 本文章最後由 yinyin1314 於 08-5-22 13:22 編輯 ]

水晶宮

2024年龍年勳章 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

me2 都係成日收到呢 d 電話, 我次次都係咁回覆佢

財務公司 - 我會答佢, sorry!! 我無任何借貸
保險或基金公司 - 我會答佢, 我家姐都係做呢行
手提或上網 - 我就話剛剛簽左2年約, 叫佢地2年後才搵我
酒店優惠 - 我會答, 我係低收入人士, 無多餘 $ 來食呢 d 貴價野

佢地次次一聽完我既回應, 就立即乖乖收線

水晶宮

好媽媽勳章

各位以上所講既我都成日收,勁討厭
我仲要登記左政府個拒收廣告電話,
無Q用架:;pppp:

瑪瑙宮

2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

結餘轉賬

珍珠宮

好媽媽勳章

原文章由 rita2008 於 08-5-22 13:11 發表
真係好煩, 最近成日收到以下呢d電話, 唔知有冇辦法拒收呢?
1. 財務公司(咩UX, 兩兄弟....) 打黎問你有冇 咭數要清.
2. 個d唔知咩公司打黎, 問我知唔知政府比左1萬元我地進修. ...

1.果d打黎,我就話不如一樣息口,我借返比你丫,跟住收左佢線,係度害人

大宅

好困擾

別墅

我呢幾日常日收到"私人電話", 但對方唔出聲, 都唔知咩電話黎嘅.

侯爵府

問卷調查...........好鬼死煩,仲要唔收線 !!

大宅

原文章由 minipooh 於 08-5-22 13:44 發表
我呢幾日常日收到"私人電話", 但對方唔出聲, 都唔知咩電話黎嘅.

我好耐之前都試過. 一聽就cut 我線, 再唔係就長響.

珍珠宮

好媽媽勳章

原文章由 minipooh 於 08-5-22 13:44 發表

eee..我又係隔幾日就收到一兩個呢d電話

大宅

好媽媽勳章

我都係呀...通常係下午打來家

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

原文章由 szeszes 於 08-5-22 13:27 發表
me2 都係成日收到呢 d 電話, 我次次都係咁回覆佢

財務公司 - 我會答佢, sorry!! 我無任何借貸
保險或基金公司 - 我會答佢, 我家姐都係做呢行
手提或上網 - 我就話剛剛簽左2年約, 叫佢地2年後才搵我
酒店優惠 - 我會 ...

我要放大佢, 貼响電話隔離, 你簡直係我再生父母呀!!!!

禁止訪問

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

有都.....cup左線邊有聽咁長

珍珠宮

醒目開學勳章 環保接龍勳章

回覆 #5 kitty0502 的文章

拒收個登記只可以block 咗個d用電話錄音推銷嘅宣傳電話......"真人"打嚟個d未有得block

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

如果拒絕佢地, 就問咩原因...

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 陪月勳章

原文章由 rita2008 於 08-5-22 13:11 發表
2. 個d唔知咩公司打黎, 問我知唔知政府比左1萬元我地進修. ...

我都係,仲有變xd打黎話搵咩咩代言人,叫我去面試,已經唔止一次啦,仲有咩金融個d,我已經話我無 買,佢都仲打黎,好得煩

男爵府

首頁

尾頁

跳至