母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

大宅

我都係左右奶量唔平均架,不過我好少泵奶,多數埋身食,
我提議你泵奶-泵多奶果邊,少果邊就比bb食,試吓!!
不過個人經驗係好難做倒平衡...........多數係邊多邊少

原文章由 S_Trader 於 08-5-22 14:38 發表
有乜野方法解決呢?
e+右面好多時用黎泵奶, 囡囡就食左面.
而泵奶時右面會有好多奶柱, 但左面就唔多囉.
如果出完街谷胸都係右面勁好多, 左面已經成日比囡囡啜架啦. ...

大宅

畀面勳章

我本來左右都平均,點知有一朝起身左邊谷過右邊好多,就一直到e+都係唔平均,右邊上方成日都唔係好谷。 如果兩邊都pump奶,都相差成半至1安o架。不過,試過有一次pump得好清好清(成個胸鬆得好緊要),跟住個次上奶右邊上方就谷反,但係只係個次,跟住e+相同位置又唔谷啦......好奇怪......

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

醒目開學勳章

別墅

我都係咁, 無計

原文章由 S_Trader 於 08-5-22 15:46 發表
我都有一次好似你咁架, 不過真係一次咁多.
其實之前塞過後就係咁囉.
初初都泵得到同好多奶柱, e+就好難泵得多同冇咁多奶柱囉.

男爵府

係呀~~左邊多過右邊...
晴晴囡囡出世於2005年4月7日出生的  :-)
晴晴的網頁

複式洋房

I have big difference too! One time I used double pump 5 hours after last feeding - got 5 oz on right and only 3 oz on left!! I guess there's really no way to change...

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊