美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

男爵府

睛靈勳章 BK Milk勳章

【明報專訊】暢銷全球的營養補充劑品牌「康寶萊」(Herbalife),6款產品包括本港有售的當歸片、天然瓜拉拿片和健康營養餐等,被[url=]美國
[/url]加州獨立關注組織驗出鉛含量過高,每粒補充劑含0.3至3.6微
克鉛,若依康寶萊萊「控制體重計劃」建議服齊6款產品,一天可攝取逾20微克鉛,高出當地法定上限逾40倍。

[url=]食物安全中心[/url]表關注
食物安全中心表示正留意情,康寶萊本港代理強調,產品絕對安全,但不排除產品的天然材料含有微量的鉛,暫無計劃回收,消費者若擔心,可憑單據退貨。

繼上月[url=]西班牙
[/url]衛生當局發現,有市民懷疑因服用康寶萊產品後致肝中毒,美國獨立關注組織Fraud Discovery Institute(FDI)19日於其網頁發表化驗報告,指6款康寶萊營養補充食品含鉛量過高。
靚太唔易做!!

別墅

水晶宮

熱血金章 至尊種植勳章 畀面勳章 2011精緻種植勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

原本已經唔鐘意康寶萊,d 傳銷sales為左生意不擇手段,而家更覺討厭。

子爵府

唔好食

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章

平時咁多康記的sales 係bk 浦, 點解咁大件事冇人上來呢?!?!?!?

禁止訪問

畀面勳章

水晶宮

熱血金章 至尊種植勳章 畀面勳章 2011精緻種植勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

原文章由 Pulmma 於 08-5-22 16:28 發表
平時咁多康記的sales 係bk 浦, 點解咁大件事冇人上來呢?!?!?!?

緊係唔搭咀啦, 等呢個topic沉底, 等d人快d忘記超標,才可以再sell 野嘛

大宅

上星期先有個sales話呢隻野係香港醫管局推薦架. 點知唔夠一個星期就彈左呢單新聞出黎
大小通吃
只要係入得口既都鐘意食

複式洋房

佢地平時以康記為家, 極度圍護佢地個品牌, 人地話佢地唔好, 佢地都會出口圍護.

今次冇影有踪, 連平時個d "嘩! 一個月減10lbs, 收xx 吋" "分享成功減肥方法" "健康又快的減肥方法" 的topic 都冇晒呀~~~~~

水晶宮

人地話佢唔好, 個人觀感仲有得駁下咀。

而家科學驗証, 仲邊有得駁丫!

男爵府

原文章由 mastergirl 於 08-5-23 12:11 發表
佢地平時以康記為家, 極度圍護佢地個品牌, 人地話佢地唔好, 佢地都會出口圍護.
今次冇影有踪, 連平時個d "嘩! 一個月減10lbs, 收xx 吋" "分享成功減肥方法" "健康又快的減肥方法" 的topic 都冇晒呀~~~~~ ...
原文章由 食神 於 08-5-23 08:50 發表
上星期先有個sales話呢隻野係香港醫管局推薦架. 點知唔夠一個星期就彈左呢單新聞出黎
原文章由 晴B媽 於 08-5-22 23:12 發表

緊係唔搭咀啦, 等呢個topic沉底, 等d人快d忘記超標,才可以再sell 野嘛
愛一個人的優點而誠心接納他全部的缺點,就是婚姻最偉大的地方。

男爵府

原文章由 kc 於 08-5-22 07:25 發表
【明報專訊】暢銷全球的營養補充劑品牌「康寶萊」(Herbalife),6款產品包括本港有售的當歸片、天然瓜拉拿片和健康營養餐等,被美國
加州獨立關注組織驗出鉛含量過高,每粒補充劑含0.3至3.6微克鉛,若依康寶萊萊「控制體重計劃 ...

大宅

冇效都算啦,仲要鉛含量過高,真係太差喇

大宅

所以一間公司的背景同良心好緊要!

水晶宮

d sales 成日都話自己食左好, 唔知睇左呢段回收新聞, 佢地自己仲夠唔夠膽繼續食呢? 或者拿拿林出晒自己d貨俾d水魚呢?

禁止發言

子爵府

醒目開學勳章

子爵府

畀面勳章

逢親做傳銷都被洗腦,千祈唔好信

禁止發言

禁止發言

首頁

尾頁

跳至