跳至

首頁

尾頁

大宅

前幾日我發現阿b個口入面有一點點白色, 琴日睇e生, 佢話係由念珠菌引起, 會好痛, 阿b下個星期先滿兩個月, 唉 咁快就要食藥水, 好心痛.
佢除o左生瘡, 個頭d頭泥又引起敏感, 又紅又痕. 仲有個patpat最尾, 尾龍骨位又生癬, 周身都有問題, 個e生話佢抵抗力好差, 千祈唔好打六合一.......一次合咁多一會令阿b自閉症.... 本身差唔多成功戒夜奶, ....而家佢夜晚訓得4個鐘, 日頭係眼光光, 最多訓一至兩個鐘, 成日摟計, 點算好下星期四就返工啦!

大宅

阿b有任何問題一定令好媽媽好心煩, 加油呀!

原文章由 PeonyComing 於 08-5-22 09:33 發表
前幾日我發現阿b個口入面有一點點白色, 琴日睇e生, 佢話係由念珠菌引起, 會好痛, 阿b下個星期先滿兩個月, 唉 咁快就要食藥水, 好心痛.
佢除o左生瘡, 個頭d頭泥又引起敏感, 又紅又痕. ...

大宅

為你打氣,加油!

口入面的念珠菌會好痛,BB會食唔到嘢或食完奶後勁噴!不過食藥水會個零星期就好番哂,你要小心清潔d奶樽奶咀,免得返發呀!

原文章由 PeonyComing 於 08-5-22 09:33 發表

男爵府

2011至尊種植勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章

你要加油呀!
不過口入面的念珠菌係點o架 ? 我阿d有時都會噴奶, 點樣先知佢係唔係有念珠菌? mouth:

大宅

千祈唔好打六合一.......一次合咁多一會令阿b自閉症..

有關係嗎?

大宅

我諗住換晒d奶咀啦, 而家最慘係佢唔肯飲藥水, 一飲就"lur"

原文章由 一一朱 於 08-5-22 15:29 發表
為你打氣,加油!

口入面的念珠菌會好痛,BB會食唔到嘢或食完奶後勁噴!不過食藥水會個零星期就好番哂,你要小心清潔d奶樽奶咀,免得返發呀!

...

大宅

唔係, 係個b免疫力weak先唔好打六合一 or 五合一, 免佢承受唔住

原文章由 小J媽媽 於 08-5-22 17:34 發表
千祈唔好打六合一.......一次合咁多一會令阿b自閉症..

有關係嗎?

大宅

有白點, 又唔肯飲奶, 情緒差

原文章由 Allyly 於 08-5-22 17:24 發表

你要加油呀!
不過口入面的念珠菌係點o架 ? 我阿d有時都會噴奶, 點樣先知佢係唔係有念珠菌? mouth:

別墅

回覆 #3 PeonyComing 的文章

你係咪用針筒的?係的話張針筒放係咀角兩邊入,用匙的話就用匙巾先壓低BB係利,BB就約45度角咁抱....

try this

hope can help
http://hk.myblog.yahoo.com/monmon-chin

首頁

尾頁

跳至