自由講場

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

大宅

玩具勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

:;pppp: 原來佢地靜雞雞越減越小咩? 政府真係丫..........:;pppp:

禁止訪問

大宅

請參考
http://www.edb.gov.hk/FileManager/TC/Content_5828/2008PEVS_Q&A__C_1.pdf

原文章由 babyellow 於 08-5-22 20:34 發表
記得上年幫朗哥申請學劵制收到2007/2008 有$13000的資助,單張內清楚列明會逐年提高資助,即2008/2009會多過2007/2008的13000資助...並例明到2011/2012有16000的資助...的確每年都加緊!!

但今年我要幫晴妹申請,收到單張 ...

專營全新優質日美歐童裝,歡迎按入內選購

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

公爵府

13000中10000是直接資助學費,3000是for學校.

大宅

玩具勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

原文章由 babyellow 於 08-5-22 21:08 發表

大白兔,你係唔係05年10屯門醫院隔黎床既媽咪??

之唔係我囉,衰鬼!! 好耐冇見喇,你同晴晴好嗎?

禁止訪問

禁止訪問

伯爵府

畀面勳章

原文章由 babyellow 於 08-5-22 22:21 發表

咁即係...今年得11000,有8000係學費資助啦...慘~

今年九月開學係扣11000呀。如果交10期學費,學校每個月扣1100。
冇減過喎! 我記得係最後會加到16000為止。
http://www.edu-kingdom.com/?10928
教育王國個人空間

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 減齡達人勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 KMALL特別版勳章

原文章由 babyellow 於 08-5-22 22:21 發表

咁即係...今年得11000,有8000係學費資助啦...慘~

呢 $11,000.- 全數係學費資助黎架!

總之會用幾年時間將資助金額提升到 $16,000.- 囉!

1st Year $10,000.-
2nd Year $11,000.-
3rd Year $12,000.-
4th Year $14,000.-
5th Year $16,000.-
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 減齡達人勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 KMALL特別版勳章

各位家長放心啦!

呢幾年資助金額一路遞增,咁學校就會睇住條遞增數去計下加幾多學費,所以我地唔好諗住會交少左學費 ........................
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

禁止訪問

珍珠宮

hashtag影視迷勳章 玩具勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

係架,當初我都以係10000全數扣學費,實情"有左學卷之後,教署cut比學校既資助,咁學校自然要加學費,我學校就加左290.00/月,咁實際係得710.00/月)

原文章由 miriam 於 08-5-22 22:30 發表
各位家長放心啦!

呢幾年資助金額一路遞增,咁學校就會睇住條遞增數去計下加幾多學費,所以我地唔好諗住會交少左學費 ........................

禁止訪問

子爵府

有問題呀
我上年(剛剛第一年開始)幫仔仔申請(現在k2用緊)得$10000喎 以我所知2007-2008係得$10000喎 點解妳有$13000的
原文章由 babyellow 於 08-5-22 22:50 發表

但上年我幫朗哥申請,有13000喎...今年同晴妹申請...得11000.,係唔係11000全數學費先??

珍珠宮

hashtag影視迷勳章 玩具勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

另有3000係比教師進修既,唔關你事

原文章由 edentiffany 於 08-5-22 23:22 發表
有問題呀
我上年(剛剛第一年開始)幫仔仔申請(現在k2用緊)得$10000喎 以我所知2007-2008係得$10000喎 點解妳有$13000的

珍珠宮

咁我扣左學卷就交1599.00
原文章由 babyellow 於 08-5-22 23:13 發表

我扣埋學劵都要交成1800一個月..而家如果減少資助...又要交多d了

首頁

尾頁

跳至