母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

大宅

今晚發現個冰格坏了,d冰奶大部份都溶中,有的只有少部份,有的大部份變了雪奶,我想問係唔係全部唔要得呀???!!!!差不多溶哂成為雪奶的已經拿了俾bb沖涼,另外一點溶了少部份的,已即時買冰伴住,o岩o岩冰櫃又work番!亦已經買了雪櫃,聽日送來!!想問下,d奶仲可唔可以要呀??!!
嗚嗚嗚,最近先叫做儲番d貨,點知又來此一役!!!不過都算好彩既係..bb開始食糊仔了!!~但如果可以,我都想keep住那些冰奶,以備不時之需!!請俾意見!!!

別墅

原文章由 adfayfay 於 08-5-22 22:55 發表
今晚發現個冰格坏了,d冰奶大部份都溶中,有的只有少部份,有的大部份變了雪奶,我想問係唔係全部唔要得呀???!!!!差不多溶哂成為雪奶的已經拿了俾bb沖涼,另外一點溶了少部份的,已即時買冰伴住,o岩o岩冰櫃又work番!亦已經買了雪櫃,聽日送 ...

我會唔要d冰奶.. 心痛d都要.. 就算得少少溶左.. 再冰番都怕d奶會有變架嘛.. bb咁細個.. 食左有咩唔舒服.. 佢同大人都會好食苦.. 唯有努力泵泵泵.. 希望你快d儲到存貨啦..

大宅

就算只係溶咗小小都最好唔好要勒, 只係留返未溶過的冰奶啦...
情願從頭儲過好過BB食咗肚仔唔舒服呀!!
而家BB食糊仔的話, 相對食奶的需求都會小咗, 所以仲有大把時間再儲過呀!!

另外, 我想問吓, 你點將D冰奶用黎同 BB 沖涼? 座暖佢再溝落暖水度?

大宅

心痛的棄掉了,分3次俾嵐嵐豬洗白白~
我其實就咁融,然後加在水中,沖完我覺得bb滑了~
又要加油努力泵奶了~

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊