跳至

首頁

尾頁

大宅

前幾日我發現阿b個口入面有一點點白色, 琴日睇e生, 佢話係由念珠菌引起, 會好痛, 阿b下個星期先滿兩個月, 唉 咁快就要食藥水, 好心痛.
佢除o左生瘡, 個頭d頭泥又引起敏感, 又紅又痕. 仲有個patpat最尾, 尾龍骨位又生癬, 周身都有問題, 個e生話佢抵抗力好差, 千祈唔好打六合一.......一次合咁多一會令阿b自閉症.... 本身差唔多成功戒夜奶, ....而家佢夜晚訓得4個鐘, 日頭係眼光光, 最多訓一至兩個鐘, 成日摟計, 點算好下星期四就返工啦!

民房

鵝口瘡咩黎?他口內是不是有很多白色一點點既野?好似好得人驚!d bb 皮膚成日都有問題,唔係出呢樣就出呢樣,我地做媽咪就好擔心同心痛!希望你個b無事,早日好返

別墅

回覆 #2 PeonyComing 的文章

頭泥你可以用olive oil,整落棉花到再打圈咁係亞B個頭按摩咁就會自已無晒架啦,之後清水沖,(如果多D話可能要分兩三次)我兩個B都係用呢個方法,因為頭泥太多好易發炎,

你每次換片片有無用"凡仕箖"?我兩個B亦都係每次換片都用,so far,尿片位皮膚都好好.....
http://hk.myblog.yahoo.com/monmon-chin

大宅

我個陪月都係用olive oil同佢去頭泥, 但唔知係咪佢好多頭汗, 所以佢紅晒發炎.至於換片, 我次次都用barrier cream ga, 其實我自問已經好乾淨, 都唔知點解會咁. 而個口, 我懷疑係佢食太多奶咀, 同埋個陪月話佢個口乾淨, 所以冇同佢洗口
而家佢一日要洗3次口啦

原文章由 monmonchin 於 08-5-23 11:12 發表
頭泥你可以用olive oil,整落棉花到再打圈咁係亞B個頭按摩咁就會自已無晒架啦,之後清水沖,(如果多D話可能要分兩三次)我兩個B都係用呢個方法,因為頭泥太多好易發炎,

你每次換片片有無用"凡仕箖"?我兩個B亦都係每次換 ...

大宅

係一點點好似痱滋咁

原文章由 patpatyu 於 08-5-23 00:06 發表
鵝口瘡咩黎?他口內是不是有很多白色一點點既野?好似好得人驚!d bb 皮膚成日都有問題,唔係出呢樣就出呢樣,我地做媽咪就好擔心同心痛!希望你個b無事,早日好返 ...

首頁

尾頁

跳至