跳至

首頁

尾頁

大宅

我想幫亞B清熱氣應該食珍珠末還是保嬰丹呢,你地有冇人食過可以比D意見我呀?謝謝!

大宅

熱氣應該係食珍珠末。另外,你會否考慮比BB飲開奶茶呢?我亞B試過飲開奶茶,效果都幾好喎!

原文章由 PurinBB 於 08-5-22 17:28 發表
我想幫亞B清熱氣應該食珍珠末還是保嬰丹呢,你地有冇人食過可以比D意見我呀?謝謝!

大宅

我個囡囡都係飲開奶茶

原文章由 pomama 於 08-5-23 02:45 發表
熱氣應該係食珍珠末。另外,你會否考慮比BB飲開奶茶呢?我亞B試過飲開奶茶,效果都幾好喎!

『 聖經能使他因信基督耶穌有得救的智慧 』(提後3:15)

大宅

想問開奶茶係點樣沖架,Thanks.

大宅

我家姐都話要飲開奶茶

子爵府

原文章由 PurinBB 於 08-5-22 17:28 發表

珍珠末就定驚,我個女就有食
http://hk.myblog.yahoo.com/chansukwai/

http://hk.myblog.yahoo.com/jw!gQBYC8iRGBa3394TZMu8zBqW

複式洋房

原文章由 mushroomn 於 08-5-23 12:38 發表
我家姐都話要飲開奶茶

點解要飲開奶茶呀?開奶茶有咩用呀?

大宅

開奶茶有分沖劑或自己煲,我通常去藥房買嚟自己煲.煲好隔泎可開奶粉飲.但我bb飲媽媽奶,所以我會加少少糖冬瓜煲當水比佢飲.你去買時最好問吓藥房先啦!

原文章由 PurinBB 於 08-5-23 12:00 發表
想問開奶茶係點樣沖架,Thanks.

大宅

開奶茶可消滯,開胃,健脾

原文章由 GGSpiderG 於 08-5-23 15:06 發表

點解要飲開奶茶呀?開奶茶有咩用呀?

別墅

my BB drink 保嬰丹, ok wor.
教養孩童, 使他走當行的道, 就是到老他也不偏離.

大宅

原文章由 Audreyma1112 於 08-5-24 01:10 發表
開奶茶有分沖劑或自己煲,我通常去藥房買嚟自己煲.煲好隔泎可開奶粉飲.但我bb飲媽媽奶,所以我會加少少糖冬瓜煲當水比佢飲.你去買時最好問吓藥房先啦!

...

物人奶b都要需要飲咩?我以為奶粉b因為奶粉比較熱氣先要飲喎?

大宅

我阿b2樣都有食架... 不過食完都唔覺得清到... 間唔時都有少少眼膠....

反而比得多水o個期就無咩眼膠同埋d尿尿無咁黃....

我家姐話... 叫我唔好比珍珠末喎... 佢話驚有重金屬... 我開頭都覺得佢誇張... 但係諗諗下又真係驚驚地... 所以近期都無比阿b食了... 有時阿b成日夜啼驚跳或者流鼻水.. 先比佢食保嬰丹... 食左好返晒...

大宅

係因為好多時我冇介口,照食熱氣同凍野,所以阿b都會濕熱

原文章由 little-angie 於 08-5-24 02:05 發表

物人奶b都要需要飲咩?我以為奶粉b因為奶粉比較熱氣先要飲喎?

大宅

原文章由 Audreyma1112 於 08-5-25 00:38 發表
係因為好多時我冇介口,照食熱氣同凍野,所以阿b都會濕熱

咁點先知 bb 熱氣呀?因為我家姐朋友讀中醫,我問佢比保嬰丹bb食得唔得,佢話保嬰丹比bb食係好喎!我比bb食係因為佢上個星期成日瞓得唔好同嘔奶好勁吓,咁後來我家姐個朋友話bb瞓得唔好可能係因為熱氣,如果係熱氣就唔需要比保嬰丹喎!但係我真係唔係好知點分bb 熱氣唔熱氣…… 關唔關d便便事o架?因為近來女女d屎屎都幾臭吓……

大宅

其實我都吾識,我通常見b女多眼c或眼膠,咀唇比平時紅.如果2-3日都冇poo poo,我就會比開奶茶佢飲.不過而家我都憤比佢每星期飲1-2日.

原文章由 little-angie 於 08-5-25 06:41 發表

咁點先知 bb 熱氣呀?因為我家姐朋友讀中醫,我問佢比保嬰丹bb食得唔得,佢話保嬰丹比bb食係好喎!我比bb食係因為佢上個星期成日瞓得唔好同嘔奶好勁吓,咁後來我家姐個朋友話bb瞓得唔好可能係因為熱氣,如果係熱氣就唔需要比保 ...

大宅

我亞b近排都比較多眼屎,我每日都比粥水開奶佢飲,其實我已係葯房買左包開奶茶,但我朋友話粥水開奶已經可以清熱氣,唔使再比開奶茶喎,真係好多唔同既意見!

別墅

我阿B唔肯飲水..我多數用沖劑開奶茶就咁比佢當水飲....佢好鐘意架...次次開120ml都會飲晒...有時見佢瞓瞓下突然大喊, 就會比保嬰丹佢食....食佐佢就會好瞓0的~

首頁

尾頁

跳至