自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

2024勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

見四川地震好慘,出於善心,將d無用物品放上yahoo義賣,當收到對方send黎的入數收據,便會寄出貨品,但估唔到有d騙徒襯d賣家出於善心,竟然做出d這樣缺德行為,將張入數紙係電腦更改價錢,重覆騙取貨品!係d心水清賣家發現,個騙徒3日內bid咗成近萬元貨品,今早我打咗去郵局叫咗截起我件貨品,局長都話呢2日都有好多位賣家打去截住貨品,知道有d賣家報咗警,我都send咗電郵去警局備案!

[ 本文章最後由 reego 於 08-5-23 14:16 編輯 ]
大帽山下某條村落黃色的小屋,住有羊爸爸ammy、羊媽媽sandy、羊哥哥reego、羊細佬ricky!

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

呢d 騙徒真係禽獸不如!!!

大宅

可惡!

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章

我都有諗過可唔可以咁呃人
因為我都有放上拍賣場義賣
條link睇唔到

子爵府

好媽媽勳章

其實yahoo都寫明最好面交,因為真係有d人想混水摸魚,要不是見到真的收據,都不能作實,所以我會要求面交

禁止訪問

禁止訪問

珍珠宮

趣教勳章 畀面勳章 貢獻勳章 大廚勳章 遊學勳章 冬日勳章 春季勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 月餅勳章 開心吸收勳章

that's poor !!!!! Should caught that guy/gal !!!!

Can you stop the parcel on time ??
Please do not quote any information posted by fungwongphie.
不誠實使用電腦會構成罪行,切勿以身試法。
何謂不誠實使用電腦??

別墅

嘜d人咁架.......
家姐 2005年12月19日出世﹗                                      細佬 2010年11月1 日出世!

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

唔係掛, 咁都呃. 無良!!!!!

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

欺騙別人同情心

禁止訪問

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

乜人都有,其實佢地有無良心架?

男爵府

畀面勳章

原文章由 麟媽媽 於 08-5-23 10:14 發表
呢d 騙徒真係禽獸不如!!!

偷呃拐騙已夠衰,仲要係水深火熱時"襯"火打劫,呢D人真係豬狗不如

伯爵府

2024勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

現d貨品hold晒係郵局,但唔可以hold得太耐,現d賣家send晒d收據比我,但我又唔識點編出黎?要等阿仔放學返黎編,下午去警局備案!
大帽山下某條村落黃色的小屋,住有羊爸爸ammy、羊媽媽sandy、羊哥哥reego、羊細佬ricky!

伯爵府

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

原文章由 揚莉煒媽咪 於 08-5-23 10:16 發表
我都有諗過可唔可以咁呃人
因為我都有放上拍賣場義賣
條link睇唔到

我女早兩日bid左隻casio表$300~個賣家都有叫我寄張original receipt比佢~我覺得咁樣幾好~因為有D騙子可能會重覆用張receipt去bid野

禁止訪問

男爵府

我都有係yahoo義賣d野黎賑災,係賣之前我都驚有人會混水摸魚攞一張receipt bid幾樣野,所以我每個都要面交,一手交$一手交receipt正本,真係唔知點解d人咁都要呃,超賤!

公爵府

畀面勳章

我自己都有放上去義賣,都寫明會收取正單,因為怕人重覆使用,不過我自己又冇唸過會重覆使用,c la,人地會唔會都咁唸我呢,咁煩ka,一心想做善事,但被d壞人攪到你估我,我估你!

首頁

尾頁

跳至