嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

男爵府

我用紗巾+暖水清潔奶漬, 但還是有很多, 請問有冇更好的方法 ? 請指教.

大宅

請問你果d奶漬係在那裡呢

水晶宮

2024年龍年勳章 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

如係舊漬就要用 chuchu 漂白劑

如是 bb 嘔奶後, 換左既舊紗巾, 要立即用 "扇牌洗衣皂" 搓下佢, 就好白淨 <-- 係當時幫我手既家務助理教

原文章由 bvbb 於 08-5-22 14:36 發表
我用紗巾+暖水清潔奶漬, 但還是有很多, 請問有冇更好的方法 ? 請指教.

男爵府

原文章由 smallping 於 08-5-22 16:49 發表
請問你果d奶漬係在那裡呢

係 "利" 度.

琥珀宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

我b頭個3個月都好多奶漬, 點清潔都清潔唔到, 之後飲左開奶茶 (一星期一次), bbd奶漬好快冇哂嘞

別墅

大大吓自自然然就無呢!!

子爵府

牛年勳章

我阿B都係飲開奶茶攪掂哂

原文章由 牛精仔 於 08-5-22 20:45 發表
我b頭個3個月都好多奶漬, 點清潔都清潔唔到, 之後飲左開奶茶 (一星期一次), bbd奶漬好快冇哂嘞

男爵府

請問幾大可以飲開奶茶 ?

大宅

係咪脷胎?阿媽教用棉花薄薄的捲住手指,再濕啲食水,放入BB口度當擦牙咁擦...不過要提防撩喉...

子爵府

牛年勳章

我BB三個零月開始一星期飲一日,買東方紅出嗰隻,一包分兩次(即兩星期飲一包,每次半包煲埋2/300ml左右,咁嗰日就大概冲到3次奶,每次100ml開奶茶再溝夠水冲奶比BB飲(我BB一歺飲200ml左右).

原文章由 bvbb 於 08-5-23 12:00 發表
請問幾大可以飲開奶茶 ?

琥珀宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

我b3個半月開始飲, 飲余仁生。

但順帶一提, 要分清楚係奶漬定鵝口瘡, 因為有時會混亂...太似

大宅

當時我阿仔都有,但我都冇理到佢,真系大大下就會冇

首頁

尾頁

跳至