跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

大宅

原文章由 hiunam116 於 08-5-22 13:17 發表
例如飲茶時, 出街時,晚上食飯時會唔會食大人送呢?

我開始比亞仔食大人野都有個月幾了, 佢次次食完都會喊好多水.係咪佢地唔食得太濃呢??亞仔咩都試過食, 係咪食過辢咋... ...

我都係阿, 只要唔係太咸, 甜and 油膩, 我都比佢試....我個兒科e生朋友話, 過咗一歲 , 基本上咩野都食得架

martse

男爵府

Yes, not too salty and oily food, I will give him to eat during weekend when we go out!
http://i92.photobucket.com/albums/l29/chrisyam/Christmas/160711198.gif

男爵府

畀面勳章

唔太油膩同咸既我都會俾bb食,例如飲茶會俾包包、腸粉、馬拉糕,盡量都俾d蒸既野佢食,唔會太多油。
出街晚飯會俾飯、魚、菜佢食,因為盡量都會叫d佢食得既野一齊食,費事佢有得睇無得食

平平安安  快快樂樂  健健康康

大宅

我地去飲茶都係一樣會比佢食;馬拉糕,包同腸粉.
在餐廳食早餐,會叫方包走油;同會比幾粒通粉佢食.
在餐廳食晚飯試過叫蒸水旦;白飯比佢食一餐.
上星期在大家樂叫了曼魚反套餐會有一碗仔水旦,
水旦好滑味道清淡,真珠米好口感,阿B都好鍾意食,
行完街在街食埋可以唔洗趕番屋企煮,真係方便好多!

別墅

晚餐都開始正式食飯啦,tiana好開心,可能依家都好多牙仔,反而鍾意有咬口的食物,依家出街都好少帶私家飯啦,會叫齋河或粉,再叫碟咩都唔落的菜畀佢食,加埋大人食的某些食物,佢都食得好開心!

大宅

原文章由 lovetiana 於 5-23-08 12:43 發表
晚餐都開始正式食飯啦,tiana好開心,可能依家都好多牙仔,反而鍾意有咬口的食物,依家出街都好少帶私家飯啦,會叫齋河或粉,再叫碟咩都唔落的菜畀佢食,加埋大人食的某些食物,佢都食得好開心! ...

未...

公爵府

牛年勳章

我都未... 仲係好"受保護"咁... 睇黎我都要開始放寛先得喇...

翡翠宮

基本上同我地食一樣嘅,炒飯意粉烏冬都有食,
唔比佢會鬼殺咁嘈...

去飲茶連涼伴苦瓜都自已揸住食晒一條.

大宅

我都比囝囝食左個幾月啦, 我都係好似你咁架, 唔會太多油, 所以而家出街方便了好多.

原文章由 moyochan 於 08-5-22 19:34 發表
唔太油膩同咸既我都會俾bb食,例如飲茶會俾包包、腸粉、馬拉糕,盡量都俾d蒸既野佢食,唔會太多油。
出街晚飯會俾飯、魚、菜佢食,因為盡量都會叫d佢食得既野一齊食,費事佢有得睇無得食 ...
我有二個小寶貝, 歡迎入黎探下我對豬仔豬女~~ : http://hk.myblog.yahoo.com/alicechan914/

大宅

我都會架..佢一歲我就差唔多咩都比d佢試下
我試過出去食帶佢既飯仔出去一啖佢都唔肯食...

不過我會用熱水過一過先..如果許可既話

禁止訪問

大宅

有時我地食雪糕會比兩,三啖佢食,
去麥記食野會比d薯條佢食,我地食野一定要有佢份;
唔係就會攪到我地無啖好食.

男爵府

西瓜我個仔食左N咁多次, 非常之LIKE食. 而零食就食D餅餅, 麵包, 蛋糕, 有時佢見到我食雪條或薯片等等, 唔駛叫,佢自動自覺制埋黎

男爵府

西瓜我個仔食左N咁多次, 非常之LIKE食. 而零食就食D餅餅, 麵包, 蛋糕, 有時佢見到我食雪條或薯片等等, 唔駛叫,佢自動自覺制埋黎

大宅

回覆 #1 JHsbb 的文章

我地大人食乜,晴晴b都有份,好多野都有比佢試下,食少少都可以既,係咪?

首頁

尾頁

跳至