嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

男爵府

好媽媽勳章

我見好多媽咪都話呢隻奶粉好,想買畀阿b食。但係好似多數都係bb女食? 有冇媽咪個bb係囝囝但係都食beanstalk呢?

我想bb食得肥肥大大多過想佢皮膚白淨(因為係囝囝),咁係咪唔應該食beanstalk呢?

大宅

HI. 奶粉係冇分男定女架
我個仔都係食beanstalk , ok 喎
不過..佢本身出世已經係皮膚白淨. 初時仲係食母乳. 所以跟本唔闗係唔係食beanstalk事
我有d朋友既bb女都係食beanstalk. 都係普通皮膚.
所以..食奶粉. 最緊要bb啱唔啱食.

珍珠宮

叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章

BEANSTALK = 日本雪印嗎?

如果係, 好似唔係太RICH,THAT WHY食左便便會好.又唔甜

如果想BB肥大,可能惠氏,A+ OR明治會易D,但都好睇BB吸收能力.

珍珠宮

叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章

如果係, 好似唔係太RICH,THAT WHY食左便便會好.又唔甜

如果想BB肥大,可能惠氏,A+ OR明治會易D,但都好睇BB吸收能力.

男爵府

好媽媽勳章

beanstalk同日本雪印唔同架...之前已經有媽咪解釋過了。

原文章由 moonychan 於 08-5-23 13:32 發表

如果想BB肥大,可能惠氏,A+ OR明治會易D,但都好睇BB吸收能力. ...

大宅

日本雪印係 snow bean
只係當初日本雪印出了問題. 所以香港用左beanstalk代表了日本雪印. 兩者是不同的

別墅

我個女食beans stalk都食得幾好,3個幾月大,1日4餐,都有15-16磅,都幾大隻架

大宅

我囝囝食BEAN STALK, 我覺得佢食左都OK, 起碼便便正常, 但就唔覺佢食左D皮膚白左囉

大宅

ok worr

大宅

我個仔都食beans stalk食得幾好,不過唔白 又唔肥9個月19lbs.幾好

男爵府

i bought the NEW Snow Brand (pink) for my girl.. i think it's good, not sweet.. and a little cheaper thean beanstalk

原文章由 Bellnyky 於 08-5-23 13:39 發表
日本雪印係 snow bean
只係當初日本雪印出了問題. 所以香港用左beanstalk代表了日本雪印. 兩者是不同的
親子王國以外之連結已被刪除

首頁

尾頁

跳至