婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

大宅

畀面勳章 大廚勳章

教BB打人~!!!

E頭換完(PIN)~食完奶~BB喊~!!
係咪肚餓AR~?懶左AR?

BB放(皮)~又話BB柯左屎~要(失)個頭去聞!!

BB 丫1丫~即沖埋去~咩都未試~1手抱起佢~!

唔好意思~忍左好耐~!!比我呻下~~

今日佢又教BB打人~我話一陣佢打你你自己受返咋~
佢話佢叻囉~學野快~!!
真係想XYZ~咁小佢~

無扭無成抱佢把鬼咩"抱慣晒"驚做我唔死咩?
咩叫坐到累"訓到累?痴X線!!

珍珠宮

叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章

唉......好一個 on qq 既99

大宅

畀面勳章 大廚勳章

原文章由 moonychan 於 08-5-20 20:59 發表
唉......好一個 on qq 既99

62同99都有份

珍珠宮

減齡達人勳章

係咪第一胎訝? 第一個孫呀? 係就梗係超緊張, 過度興奮, 抱不離手囉 . 樓主, 咪激氣, 振作呀. 因大多數的62同99都係咁, 亞b只不過係一件同親朋戚友"show off" 既玩具.
原文章由 yobi 於 08-5-20 21:05 發表

62同99都有份

大宅

畀面勳章 大廚勳章

原文章由 FennieMan 於 08-5-20 22:18 發表
係咪第一胎訝? 第一個孫呀? 係就梗係超緊張, 過度興奮,抱不 離手囉 . 樓主, 咪激氣, 振作呀. 因大多數的62同99都係咁, 亞b只不過係一件同親朋戚友"show off" 既玩具.
...

內孫係第1個~C6+姐有2個B~BUT唔係成日過黎既~
就算過黎佢地都唔會咁人做~C姐夫係D會表明立場~唔好咁咁咁~唔好點點既人~!!

之前佢地晚晚8點抱B不 離手抱到11點我都忍~!
但我我大E家先8個月大~!!
我意外有左~!!BB黎緊8月出世~!!
佢搞到大B成日要抱~到時我點算AR~!!

子爵府

好媽媽勳章

其實一定唔好比bb打人...到bb大左打人...你去教佢就好難...所以而家你一定見到佢地教bb打人...就要阻止佢...

[url=http://lilypie.com][img]

複式洋房

樓主...
你同我99有個輝呀...
我果個99都係咁架...
我話比你知呀...
我99要返工架嘛...
我99一起身就走入我房睇呀B...
佢一定會嘈到我架...
我每次問佢咩事佢都會話冇架...
仲嬲既係...我99會講...
我想睇下個孫仔姐嘛...冇你既事...你訓喇
一係就講..我想打醒你個仔黎玩...
你話死唔死呀???
你睇下我個post你就知我有幾慘架啦
http://forum.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=1403761

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

我99又係成日抱住bb,搞到bb依家唔抱唔識瞓!!!真係搞著我....但係如果係我抱佢就會鬧我,話我抱慣哂,要我放低,但係我一放低佢就衝過去摟住唔放!!!

我以為得我99咁白痴添~~bb瞓喺度喊就話佢瞓到攰,坐喺度喊就話佢坐到攰!!!都唔知佢咩理論!!

唔好俾佢教識bb打人呀!!慣咗就改唔到架啦!你係bb個mama,出到街d外人見到實以為係你教!到時俾人話無家教都係要你食死貓咋mouth:

大宅

十足十我99, 一模一樣, 除左抱bb之外.

原文章由 yobi 於 08-5-20 20:32 發表
教BB打人~!!!

係咪肚餓AR~?懶左AR?

BB放(皮)~又話BB柯左屎~要(失)個頭去聞!!

BB 丫1丫~即沖埋去~咩都未試~1手抱起佢~!

唔好意思~忍左好耐~!!比我呻下~~

今日佢又教BB打人~我話一陣佢打你你自己受返咋~
佢話佢叻囉~學野快~!!
真係想XYZ~咁小佢~

無扭 ...

珍珠宮

趣教勳章 畀面勳章 貢獻勳章 大廚勳章 遊學勳章 冬日勳章 春季勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 月餅勳章 開心吸收勳章

至憎D賤狗狗 ~~
Please do not quote any information posted by fungwongphie.
不誠實使用電腦會構成罪行,切勿以身試法。
何謂不誠實使用電腦??

男爵府

哎, 我99又係教我個仔"打打", 唔係打就"踢踢"..... 點解d 99甘鍾意甘教孫架.....我c6又唔理

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

如果bb 放屁,99係會留意佢係咪痾poo poo既,因為佢會'豆'佢痾,唔好痾係片...
其他既,佢唔會做,仲叫62唔好成日抱bb,抱慣左就麻煩啦...

至於我媽咪,全部做晒!!!!!!佢係我媽咪,我唔覺得佢克人憎,會體諒佢係錫我亞b先會咁....同埋佢係我媽咪,我可以叫佢唔好亂黎...

大宅

畀面勳章 大廚勳章

最慘ar易開口d呢~!!
我ar媽都鍾意抱~!
有時抱得耐~我會話放低佢啦咁~

but同62~99講 佢地會借左ar龍耳陳隻耳既~~!!

如果我ar媽話一次唔放~我惡d都得ma~
點都自己媽媽易開口d呢~!

同埋唔係成日見果d~我覺得抱下又ok wor~!!

我同6299 一齊住~日日見~佢地日日返黎8點抱到11點~!!

最慘係我肚入面有件~佢e家教到大b咁~遲d我點搞呢~~

男爵府

同我99一模一樣, 我個B依家一歲佢都仲係咁,成日抱抱抱....唔同我地一齊住但係我地一返左工佢又去我屋企"返工", 一日抱到黑... 放屁個part佢無做過, 因為佢一聞到有味就9秒9塞番比姐姐攪(仲衰過你o個個 ) , 我個女一路以黎都肯坐定定食粥仔, 佢就叻到擺晒佢的玩具o係廳度,一邊餵佢食, 一邊俾佢四圍行/玩, , 阿女細個瞓覺o個陣唔使攞住毛巾或者公仔o個的野, 佢就係都要塞條方巾俾佢攞住, 慌死佢無壞習慣咁..越唔好越無家教個o的佢就全部教晒佢, 仲要賤到同我地講, "佢(阿女)臭脾氣咪好囉, 等你地(我同c6)都試下係點丫麻" 你話係咪痴線架?簡直係PK中既PK

大宅

畀面勳章 大廚勳章

原文章由 碟碟 於 08-5-22 09:49 發表 同我99一模一樣, 我個B依家一歲佢都仲係咁,成日抱抱抱....唔同我地一齊住但係我地一返左工佢又去我屋企"返工", 一日抱到............:
wawa食粥都係啦~我放我女o係highchair食佢話要抱起佢~之後我話一定要由細到大要佢慣左坐定定食ga~!!之後我會好衰咁搵過女黎搞囉~!我話唔坐定唔好食啦~~!之後拎走碗粥~!!佢地先死死氣放低ar b~!!

我成日o係酒樓見到d小朋友周圍走~d 屋企人要周圍追住喂果d~我成日話如果係我果個~比我一把2把打死左啦~!!e家佢地已經無做e個動作啦~會自動自覺放低ar bo係highchair食~

[ 本文章最後由 yobi 於 08-5-23 01:16 編輯 ]

大宅

畀面勳章 大廚勳章

del~~~~~~~~~~~~~~

[ 本文章最後由 yobi 於 08-5-23 01:15 編輯 ]

男爵府

教BB打人~我姑奶有教我個女, 不過佢教個時, 我立刻更正佢, 不可以俾佢地教壞自己個bb, 你可以好理直氣壯同佢地講, 將來個小朋友俾人話壞, 係我同你個仔受返, 所以唔該唔好教壞佢!

係咪肚餓AR~?懶左AR?呢個問題我成日都遇見, 以前我會好勞氣, 但係經過21個月既training, 我會唔理佢, 堅持己見, 一於當佢死, 佢地唔知頭唔知路, 唔駛理佢, bb食野一定要定時!

仲有就係,bb一定要坐係highchair食野, 係一個習慣, 去飲茶食野既地方, 都唔可以俾佢地慣性落地, 佢地點扭都唔可以俾佢地落地, 因為太危險。

三歲定八十, 小朋友要由細個教起, 個仔女係自己既, 所以教佢地個權最大, 一定係父母, 你要你c6, 6299都明呢個道理, 唔係到個小朋友返學個時, 你就麻煩啦!

水晶宮

你需要温个朋友出去饮杯咖啡吐下苦水透下...日日对住BB(仲有99)精神紧张是好辛苦的...识得点样调节自己情绪是好重要的...

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

打人我哥哥有教囡囡呀,次次我都叫囡囡唔好學,咁係唔岩架(囡囡17個月大)
抱呢家野,我媽媽最鐘意。仲要囡囡係佢湊架,所以囡囡17m,我地覺得佢已經識得蝦婆婆。

大宅

畀面勳章 大廚勳章

原文章由 sasa0208 於 08-5-23 15:05 發表
打人我哥哥有教囡囡呀,次次我都叫囡囡唔好學,咁係唔岩架(囡囡17個月大)
抱呢家野,我媽媽最鐘意。仲要囡囡係佢湊架,所以囡囡17m,我地覺得佢已經識得蝦婆婆。 ...

如果係佢湊我話知佢點抱法丫~!!
但係佢日日返黎抱幾粒鍾~!我好大獲GA MA~

首頁

尾頁

跳至