自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

[ 本文章最後由 RonicaKwok 於 08-5-27 13:42 編輯 ]

男爵府

好媽媽勳章

會死架!

大宅

睇片頭, 我就覺得佢會死囉~~有一幕係汀汀著住婚紗瞓係度~~佢未婚夫係度喊~~~~~

子爵府

呢一輯係講汀汀會死架, 佢好似係出得幾集架咋....

大宅

點解要死呀?

原文章由 平安 於 08-5-23 15:57 發表
睇片頭, 我就覺得佢會死囉~~有一幕係汀汀著住婚紗瞓係度~~佢未婚夫係度喊~~~~~

水晶宮

叻叻勳章 畀面勳章

姓名:林汀汀(鍾嘉欣飾)
年齡:23歲
職業:法證人員
性格:
爽直活潑,熱情可愛。生性聰慧過人,富同情心,對生命充滿熱愛。

背景及遭遇:
林汀汀生於小康之家,家有一姐林沛沛,汀早年隨父母移民美國,大學畢業回港後加入法證工作,在博的循循善誘下,已成為一名成熟幹練的法證人員。
汀因工作關係,認識了當法醫的琛,後來更發覺琛竟是自己一直喜愛的推理小說家,對琛深生好感,未幾終成為情侶。經上輯波折後,二人感情更深厚,並已決定共諧連理。
汀往外國參加完姐姐沛的婚禮後,更期待有一個完美的婚禮,連月來積極籌備,親自挑選婚紗、學習烹飪,務求要做一個完美的新娘子。當穿上配襯婚紗的高跟鞋,對只愛穿波鞋的汀,卻是苦不堪言。琛不欲汀受罪,竟秘密DIY一雙閃閃發光的水晶波鞋,所黐的每一粒水晶都是一點愛意,存心要讓汀驚喜不已。其實汀亦將屬於二人的小波鞋匙扣黐上水晶,說明二人已是心靈相通。
正當一切十分美好之際,汀在視察婚禮場地時,竟無辜被牽連在一次炸彈案件中,不幸被炸死,婚禮竟成為滿載淚水的葬禮,讓琛悲慟不已

侯爵府

what!!!!! 咁... 咁... 澤琛點呀.... 轉同 Madam Ma?

水晶宮

叻叻勳章 畀面勳章

網上話...因為當時鍾嘉欣要接拍溏心風暴II

原文章由 katngan 於 08-5-23 15:59 發表
點解要死呀?

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

唉~ 咁快見唔到汀汀

珍珠宮

趣教勳章 畀面勳章 貢獻勳章 大廚勳章 遊學勳章 冬日勳章 春季勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 月餅勳章 開心吸收勳章

係會死㗎 ~~
Please do not quote any information posted by fungwongphie.
不誠實使用電腦會構成罪行,切勿以身試法。
何謂不誠實使用電腦??

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 親子王國15週年勳章

好似今晚就死!
此生無悔入華廈,來生願在種花家!

男爵府

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

好似係林文龍+鄭嘉穎+呀余3角戀 !

原文章由 RonicaKwok 於 08-5-23 16:00 發表
what!!!!! 咁... 咁... 澤琛點呀.... 轉同 Madam Ma?

大宅

今晚應該死唔到, 因為今晚要做2個鐘"金粉".

原文章由 mcdullyiu 於 08-5-23 16:06 發表
好似今晚就死!

子爵府

琴晚睇d預告佢係要C ga,好似遲d林文龍 & 阿佘有感情發展呀!

水晶宮

叻叻勳章 畀面勳章

哈哈哈...好衰架你!!

原文章由 katngan 於 08-5-23 16:09 發表

子爵府

話時話,覺唔覺得响 Lab 裡面做嘢果個 阿man 好靚仔?

侯爵府

oh... icic 唔怪得今晚無得睇啦...

"金粉"大結局喇? 死囉... 我一集都未睇~

原文章由 katngan 於 08-5-23 16:09 發表

珍珠宮

趣教勳章 畀面勳章 貢獻勳章 大廚勳章 遊學勳章 冬日勳章 春季勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 月餅勳章 開心吸收勳章

今晚冇得睇呀~~

原文章由 mcdullyiu 於 08-5-23 16:06 發表
好似今晚就死!
Please do not quote any information posted by fungwongphie.
不誠實使用電腦會構成罪行,切勿以身試法。
何謂不誠實使用電腦??

大宅

咁你今晚都唔好睇呀...
費事為左個兩集, 要去追番之前個18集啦... 會睇到嘔架.

原文章由 RonicaKwok 於 08-5-23 16:16 發表
oh... icic 唔怪得今晚無得睇啦...

"金粉"大結局喇? 死囉... 我一集都未睇~

侯爵府

好ok吓架 佢好多大頭同大特寫吓架

原文章由 JJA 於 08-5-23 16:13 發表
話時話,覺唔覺得响 Lab 裡面做嘢果個 阿man 好靚仔?

首頁

尾頁

跳至