懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

2018復活節勳章 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

BB成日放屁會唔會因為肚仔有風?又或者有其他原因?有什麼方法可以減少放屁, 見佢個樣好似谷得好辛苦! 請幫幫忙!

大宅

我個bb而家個半月都係成日放屁, 佢仲成日好似肚仔痛咁,扭下扭下,夜晚又"衣衣哦哦"訓我唔好,後來我99叫我比肥仔水佢飲, 飲左又真係好左好多, 夜晚又訓得好又冇嘈, 但我始終驚日日比佢飲唔係咁好, 因為佢仲細, 所以我post咗問下其他媽咪幾耐比一次bb飲好囉!

原文章由 lypoon 於 08-5-23 17:48 發表
BB成日放屁會唔會因為肚仔有風?又或者有其他原因?有什麼方法可以減少放屁, 見佢個樣好似谷得好辛苦! 請幫幫忙!

水晶宮

2018復活節勳章 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

原文章由 blueblueblue 於 08-5-23 17:55 發表
我個bb而家個半月都係成日放屁, 佢仲成日好似肚仔痛咁,扭下扭下,夜晚又"衣衣哦哦"訓我唔好,後來我99叫我比肥仔水佢飲, 飲左又真係好左好多, 夜晚又訓得好又冇嘈, 但我始終驚日日比佢飲唔係咁好, 因為佢仲細, 所以我p ...

其實肥仔水有咩作用?

洋房

原文章由 blueblueblue 於 08-5-23 17:55 發表
我個bb而家個半月都係成日放屁, 佢仲成日好似肚仔痛咁,扭下扭下,夜晚又"衣衣哦哦"訓我唔好,後來我99叫我比肥仔水佢飲, 飲左又真係好左好多, 夜晚又訓得好又冇嘈, 但我始終驚日日比佢飲唔係咁好, 因為佢仲細, 所以我p ...

我b仔仲有幾日足一個月,同你的問題完全一樣,夜晚又係見佢好唔舒服,又係成日放屁,究竟有什麼肥仔水,我從未聽過?同埋bb多風有咩辦法呢

大宅

因為佢有風, 排番出黎啫, 我初頭都唔想比個女飲"肥仔水", 覺得型住食藥咁囉, 但佢真係訓得唔好, 所以比佢飲左一次, 佢又好似好d, 訓得好左, 我個女放屁好攪笑, 佢會喊

8/4 - 7w 有閃閃 :)  105lbs

男爵府

我囝囝2個半月大, 以前就一直係咁放屁, 問過醫生話無問題, 放屁仲好喎mouth:
聽你地咁講, 唔知個醫生講野堅定流呢

子爵府

放屁應該係排番d風出黎架o者~我媽咪有個朋友o既bb,一路食奶,一路放屁,食飽奶之後連風都唔駛掃 ~

男爵府

醫生話放屁無問題,
放多D都有益...
晴晴囡囡出世於2005年4月7日出生的  :-)
晴晴的網頁

大宅

係呀~~bb 餐餐飲奶~肚仔有好多肚風架~~有時掃風都未必掃得晒d風出黎~~放屁將d風放出黎~~咁佢唔駛谷係個肚仔度囉~~

現在我囡囡 3個月啦~~之前都經常放屁~~現在少放左~~但有時摸佢個肚仔實實地~~可能係肚風排唔出~~咁我就會叫我老公用食用油~放在手心~搓熱佢~再按落bb個肚仔度~~咁隔一陣~~bb就會放下屁~疏番d風~~唔駛谷住咁唔舒服

水晶宮

仲有無人既BB有類似情況?

首頁

尾頁

跳至