親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

本人欲於jalan.net取消酒店booking,請問是否會扣分或罰款?

伯爵府

2023年兔年勳章

原文章由 SumSumBB 於 08-5-23 21:49 發表
本人欲於jalan.net取消酒店booking,請問是否會扣分或罰款?

正常唔會....除非係在協議限期之內(即係每個BOOKING 都會REMARK 要CANCEL 要幾多日前呢...) 早過規定就冇問題...
我試過好多次....有時BOOK 完發現第二間好D 會BOOK 過....不過最好儘早通知啦.....

侯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

原文章由 bonbonyy 於 08-5-23 22:21 發表

正常唔會....除非係在協議限期之內(即係每個BOOKING 都會REMARK 要CANCEL 要幾多日前呢...) 早過規定就冇問題...
我試過好多次....有時BOOK 完發現第二間好D 會BOOK 過....不過最好儘早通知啦..... ...

remark咁寫:

キャンセル規定:
不泊:不泊の場合、宿泊料金の100%
当日:当日の場合、宿泊料金の80%
1日前:前日の場合、宿泊料金の20%

1日前指早一日通知要付20%,還是指早幾多日都好,總言之都至少要付20%?

別墅

原文章由 SumSumBB 於 08-5-24 06:55 發表

remark咁寫:

キャンセル規定:

1日前指早一日通知要付20%,還是指早幾多日都好,總言之都至少要付20%? ...

以我嘅理解...應該喺 : 以100%嚟計算...當日通知唔住要畀住宿費 80%...一日前通知唔住...要畀住宿費 20%...只喺呢兩日唔住先要畀錢...一早通知唔住喺無需附費

侯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

原文章由 古天師 於 08-5-24 07:19 發表

以我嘅理解...應該喺 : 以100%嚟計算...當日通知唔住要畀住宿費 80%...一日前通知唔住...要畀住宿費 20%...只喺呢兩日唔住先要畀錢...一早通知唔住喺無需附費 ...

古天師,

Thank you very much!

男爵府

For my understanding,

= NO SHOW, TOTAL 100% TOTAL ROOM CHARGE AS PENALTY

= CANCEL ON CHECK IN DATE, 80% TOTAL ROOM CHARGE AS PENALTY

= CANCEL 1 DAY BEFORE CHECK IIN DATE, 20% TOTAL ROOM CHARGE AS PENALTY

It is normal language for travel agents.

Hope could help!

原文章由 古天師 於 08-5-24 07:19 發表

以我嘅理解...應該喺 : 以100%嚟計算...當日通知唔住要畀住宿費 80%...一日前通知唔住...要畀住宿費 20%...只喺呢兩日唔住先要畀錢...一早通知唔住喺無需附費 ...
希望勉勵一些有任何困難的人,要勇敢一些,有能力幫人就去幫,不開心時不要怪這怪那,上班時不要推卸責任! From myself, 兔唇mama

鏗鏗MUM: 人窮,慾望琳瑯,不爽不吃;志不窮,路途瞭闊,不吐不快 : )

首頁

尾頁

跳至