跳至

首頁

尾頁

大宅

你哋 bb 有無瞓到個頭仔扁咗?
同埋呢家一日瞓幾多個鐘度?

我bb家吓個頭後面有一處係幾平吓,呢家佢個頭都會打側瞓,唔知扁咗嗰度係咪就係一世呢?
佢家吓瞓到10-12.5個鐘,唔知對4個月大bb算唔算小呢?

大宅

畀面勳章

我睇書講4個月bb要瞓16-17個鍾,我呀b一日就瞓15-16個鍾~

大宅

如果我bb都可以瞓咁耐就好,因為佢醒咁耐有時真係唔知同佢玩物,見佢有小小發呆我都覺佢悶……

大宅

原文章由 carton514 於 08-5-21 22:30 發表
我睇書講4個月bb要瞓16-17個鍾,我呀b一日就瞓15-16個鍾~

你bb瞓得咁多,係夜晚一覺瞓得耐抑或分幾次小睡?咁佢個後腦仔有無明顯瞓扁咗dd?

大宅

我個b個頭都係一邊扁 , d人話會影響個腦部發展,叫我唔好比佢側埋一邊頭仔訓wor ! 唔知係唔係真呢?
我個b成日唔訓覺 , 一日先訓14-15個鐘 !

複式洋房

回覆 #5 little-angie 的文章

我阿B都係瞓得個11-14個鐘,可能瞓得少個碩無扁啩

大宅

原文章由 maggieklliu 於 08-5-23 15:14 發表
我個b個頭都係一邊扁 , d人話會影響個腦部發展,叫我唔好比佢側埋一邊頭仔訓wor ! 唔知係唔係真呢?
我個b成日唔訓覺 , 一日先訓14-15個鐘 !

唔係呀化?不過bb呢家咁大,好難控制佢點瞓喎……

大宅

原文章由 little-angie 於 08-5-24 01:23 發表

唔係呀化?不過bb呢家咁大,好難控制佢點瞓喎……

其實我都唔知真定假 , 係我個姑媽(退休護士)同我講ka ! 叫我唔好比個仔側埋一邊 , 會影響腦部發展 , 我聽完都好驚 , 而且我又怕個仔成日訓到隻耳仔接左出黎....攪到依家成日睇住佢訓覺 , 一見佢位置訓得唔好就移返正佢....就黎有精神病 mouth: 下次我去健康院都會問下姑娘 !

大宅

原文章由 maggieklliu 於 08-5-24 01:42 發表

其實我都唔知真定假 , 係我個姑媽(退休護士)同我講ka ! 叫我唔好比個仔側埋一邊 , 會影響腦部發展 , 我聽完都好驚 , 而且我又怕個仔成日訓到隻耳仔接左出黎....攪到依家成日睇住佢訓覺 , 一見佢位置訓得唔好就移返 ...

咁你真係去問吓姑娘好,不過我就真係未聽過……
bb瞓覺我唔會理佢隻耳仔有無反,但係佢食奶同埋被抱起我都會整好佢耳仔,費時睇日反耳咁肉酸。

大宅

我阿b個頭勁扁... 佢岩岩4個月.. 一日真係訓足16個鐘架.... 同埋我用側睡枕set好佢.. 佢有本事訓返平囉... 個身咬晒咁都要打平訓

大宅

原文章由 maggieklliu 於 08-5-24 01:42 發表

其實我都唔知真定假 , 係我個姑媽(退休護士)同我講ka ! 叫我唔好比個仔側埋一邊 , 會影響腦部發展 , 我聽完都好驚 , 而且我又怕個仔成日訓到隻耳仔接左出黎....攪到依家成日睇住佢訓覺 , 一見佢位置訓得唔好就移返 ...

吓!我自己做護士的,都未聽過有啲咁野,我唔太信。

洋房

我傻b個頭後平左d, 不過應該冇事既
BB健康,快高長大!!!!

大宅

原文章由 BNTYA01 於 08-5-24 22:31 發表

吓!我自己做護士的,都未聽過有啲咁野,我唔太信。

你咁講,我都安心d

大宅

原文章由 yyy008 於 08-5-24 18:27 發表
我阿b個頭勁扁... 佢岩岩4個月.. 一日真係訓足16個鐘架.... 同埋我用側睡枕set好佢.. 佢有本事訓返平囉... 個身咬晒咁都要打平訓

真係羡慕你哋d bb 可以瞓成16hrs... 我bb禽日瞓到底14hrs 我已經拍爛手掌囉……

大宅

原文章由 maggieklliu 於 08-5-25 02:03 發表

你咁講,我都安心d

好在.. 我幾驚呀... 事關我阿b真係訓到幾扁下..

大宅

原文章由 little-angie 於 08-5-25 06:20 發表

真係羡慕你哋d bb 可以瞓成16hrs... 我bb禽日瞓到底14hrs 我已經拍爛手掌囉……

你個b係典型港b... 訓得少... 哈哈..
不過哩d係天生... 訓得少唔代表對身體唔好... 佢無病無痛都唔洗太擔心啦~

大宅

我阿b個頭都有d扁...奶奶andヱ人經常幫佢按摩, 大約一個月la, 有d效果!
(\~~/)(\~~/)
(='.'=)(='.'=)
(____)(____)~

大宅

個個b都係咁架, 1歲前都仲有得攪的!
:;pppp:我個件扁到側埋一邊, 宜家擺佢打另一邊側瞓囉~

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

屎啦, 你地個個bb都訓咁長, 我估我個女每日加埋都係訓到12-3個鐘咋~

洋房

我 b 仔個頭都扁扁地, 不過佢唔係瞓覺瞓成甘,
佢係飲奶既時候大大力壓落黎壓成甘!! mouth:

首頁

尾頁

跳至